Tax.lt narys Morrena

M
Tax.lt narys nuo
2007-04-02
Morrena
forume parašė 2 žinučių

Naujausios žinutės:

2011-02-24 09:22 Bendra » Palūkanų norma » #919559

Rasute rašė: O sakykit, mielieji, ar gali akcininkas suteikti paskolą be palūkanų? Juk jis akcininkas irnori ne palūkanų , bet inevstuoja į ateitį savo įmonės ir palūkanos nėra jo pagrindinis tikslas.



Sveiki,

tai akcininkas gali daryt ka nori, bet VMI tai ivertins kaip sandori ne tikraja rinkos verte. ir priskaiciuos 15% nuo vid.palukanu normos. Mano supratimu.


Sakykyt. Klausimas toks.
Velgi skolina akcininkas imonei. Paskola grazinta ankciau nei praejus 365 dienoms. Taigi palukanos bus apmokestinamos. Bes paskolos suma l.didele ir siekiant maziau sumoketi GPM galvoju performinti sutarti. siaip buvo numatyta 7% metiniu palukanu 2010 metams. Bet ziurint vid.paluk. norma ji yra skirtinga, ta prasme, kad jei sutarti forminu su 1 men VILIBOR plius tarkim minimali marza ( 0.5-1%) tai issiversciau sumoje su kokiu ~2% palukanu dydziu (suskaiciuojamu zinoma paskolos grazinino metu uz kiekvieno menesio Vilibor norma atskirai) ir is viso to sekaciu GPM.

Kaip Jusu manymu atrodo sutartyje ne 1 metu o 1menesio VILIBOR? Juk tarkim banko pakoloje gali rinktis...
2009-10-20 09:36 Apskaita & Auditas » VIDAUS AUDITAS » #711565

holdingas rašė: Sveiki. Ar įsigijusių ATVI Vidaus auditoriaus pažymėjimą?



sveiki.

Mane taip pat domina vidaus auditoriaus kursai ir egzaminai ATVI. Skaiciau, kad yra galimybe laikyti egzamina pasiruosus savarankiskai. Gal kas turite siu kursu medziaga? Buciau dekinga jei atsiustumete i : renant@yahoo.com
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui