Tax.lt narys DSS_specialistas

D
Tax.lt narys nuo
2007-08-30
DSS_specialistas
forume parašė 4 žinučių

Naujausios žinutės:

2007-08-30 12:25 Įvairūs » DARBŲ SAUGA » #431701

Amanda rašė: Aš tai už popierizmo mažinimą, jei tik taip imanoma, tvirtink viską iš karto, o jei jau kažkas bus praleista, tada ir išrašysi dar vieną tą įsakymą.


Noriu priminti, jog tvirtindami ką nors įsakymu, turėtumėte nurodyti ir teisės aktą, kurio reikalavimą vykdote. Jei teisės aktai skiriasi turite tvirtinti atskiru įsakymu.
Pvz. Saugos ir sveikatos instrukcijų rengimą reglamentuoja Vyriausiojo valst. darbo inspektoriaus įsakymu patvirtinta SSI rengimo ir instruktavimo tvarka, tuo tarpu Darbo tvarkos taisykles reglamentuoja Darbo kodeksas, PGS instrukcijas reglamentuoja vėl kitas teisės aktas, todel siu norminiu dokumentu tvirtinti vienu įsakymu negalima!
2007-08-30 11:49 Darbo teisė » Darbų sauga » #431672

dzonyB rašė: dar norejau paklaust kur rast pareiginiu nuostatu rasymo struktura jei tokia yra isvis? darbuotoju instrukciju tai yra nuostatuose parodyta o p reiginiu tai ne arba as klystu smile


PN struktūra yra sekanti:
Bendroji dalis
Joje nurodomi reikalavimai pareigybės siekiančiam asmeniui( ką turi mokėti ir ką turi žinoti), jo pavaldumas.
Darbuotojo pareigos
Čia aprašomos darbuotojo funkcijos (už ką jis atsakingas ir ką turi prižiūrėti)
Darbuotojo teisės
Čia aptariamos darbuotojo galios. Ką jis gali daryti(nušalinti nuo darbo ir t.t.)
Darbuotojo atsakomybė
2007-08-30 11:43 Darbo teisė » Darbų sauga » #431666

Elvusia rašė: Neteko susidurti su ūkinikų sauga ir sveikata, bet manau, kad taip.
Kas iš to, kad supildysit žurnalus.
Jei nėra saugos ir sveikatos specialisto, nėra kas instruktuoja.
Pasiskaitinėkit VDI puslapyje, galų gale pasiskambinkit į DI. Viską paaiškins.

DSS specialistas praveda tik įvadinį instruktažą, tuo tarpu darbo vietoje instruktuoti tiesioginis darbo vadovas, kitaip sakant tas kuris tiesiogiai skirsto darbus.
Įmonėse, kuriose dirba iki 20 darbuotojų, įmonės vadovas gali atestuotis pagal DSS specialisto atestavimo programą ir tuomet DSS tarnybos gali nesteigti ir gali pats pravedinėti įvadinį ir darbo vietoje instruktažus.
2007-08-30 11:38 Darbo teisė » Darbų sauga » #431661

trifke rašė: Laba diena,
labai norėjau paklausti ar ūkininkam būtinai reikalingi darbo saugos žurnalai,jeigu taip gal kas žino kur galima nusipirkti nelegaliai,bet kad būtų galiojantis,labai skubiai reikia.Gal kas susidūrė su šia problema,ar didelės baudos,jeigu jo neturi.


Ūkininkam yra tokie patys reikalavimai, kaip ir kitoms įmonėms, todėl jei turite samdomų darbuotojų, privalote juos supažindinti su rizikos veiksniais, apsaugos priemonėmis ir saugiais darbo metodais, įforminant instruktavimą registracijos žurnale. Baudos yra kraštutinė priemonė tiems kurie nevykdo VDI inspektorių nurodymų. Kitaip sakant jei Jus "pagaus" be žurnalų, greičiausiai nerašys protokolo, o tik pareikalavimą ir duos laiko pažeidimams ištaisyti, bet jei ir po to bus "netvarka" tad gali išrašyti "premiją" 500 Lt. Bet aš visiems sakau, jog bauda yra pati mažiausia bausmė už neveiklumą, nes jei samdomas darbuotojas pakenks sveikatai ir ims bylinėtis, tuomet neturtinės žalos dydis bus skaičiuojamas 100 tūkst. Jei susižalos, o nebūsite darbuotojo supažindinę su saugaus darbo sąlygomis, prokuratūra gali iškelti Jums baudžiamąją bylą.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui