Tax.lt narys vytioke

V
Tax.lt narys nuo
2008-01-30
vytioke
forume parašė 3 žinučių

Naujausios žinutės:

2008-02-04 10:24 Įvairūs » Skolų išieškojimas, ieškinys » #485411
Oi, atsiprasau, Tess, dabar supratau, kad Jus esate ieskovai.
Jei taip, tai motyvacija kaip ir kolegos, kuris patare. Galite sutikti ir dalimis, taciau numatykite ifliacijos kompensacija - palukanas, delspinigius. Taip pat atsakovas savo prievoliu ivykdymo uztiktrinimui galetu ikeisti savo turta, jei tokio yra. pvz.: nekilnojamaji (taip vadinamoji priverstine hipoteka Jusu naudai). Tokiu atveju, jam neatsiskaitant pagal grafika, auga palukanos (delspinigiai, kas garantuotu infliacijos kompensacija) ir finale galetumete issiieskoti is hipotekos turto (pirmumas i reikalavimo patenkinima is hipotekos butu Jusu).
Na, o jeigu turto nera, tai tuomet papildomas motyvas, del ko netikslingas mokejimo isdestymas.
2008-02-04 10:10 Įvairūs » Skolų išieškojimas, ieškinys » #485398
Ankstesnis kolega teisus, sakydamas, kad reikia ziureti ieskovo pozicijos. Taip pat sutarties teksta.
Siaip tai atsiliepime reikia sutikti, is dalies sutikti, ar nesutikti su ieskovo reikalavimu (cia tokie atsiliepimo procesiniai reikalavimai). Jei imone sutinka su skola, tik nori jos mokejima isdestyti, tai ir reikia atsiliepime pasiulyti ir parasyti mokejimu grafikeli.
Tai atsiliepimas mazdaug gautusi toks:
Su ieskiniu sutinkame. (jei tokia imones pozicija).
Is karto sumoketi reikalaujamos sumos negalime. (pavardinti priezastis ir prideti irodymus apie negalejima sumoketi ir galejima ateityje sumoketi).
Noretumem byla uzbaigti taikiai ir siulome ieskovui toki skolos sumokejimo grafika.
Is pradziu isdestyti tik skola, veliau, jei ieskovas nesutiktu, pasiulyti jam kazkiek augancios infliacijos kompensacija.
Ir pan.
But gerai, kad teisininkas perziuretu. Kad sau blogiau nepasidarytumet.
2008-01-30 15:10 Įvairūs » Skolų išieškojimas, ieškinys » #483805
Jei pas Jus visi dokumentai tvarkoje, tai rasykit i teisma. Turite rasyti ieskini paprasta (tada moketi zymini mokesti, kuris lygus ieskinio suma (moketini pinigai + delspinigiai) * 3 proc.), arba ieskini dokumentinio proceso tvarka (tada moketi puse tos sumos, kuria turetumete moketi uz pirma varianta), arba rasyti teismo isakymui (tada moketi 1/4 sumos, kuria turetute moketi uz pirma varianta).
Galiu is karto parasyti, kad Jusu silpna vieta - delspinigiai. Jie nepagristai dideli. Tai galimo ginco objektas. Galite tiketis protingu delspinigiu, t.y. 0,2 proc.
Teismo isakymas paprastai neefektyvus, nes atsakovui pakanka vienu sakiniu papriestarauti ir tuomet Jums bus pareiga primoketi zymini ir rasyti ieskini.
Atsizvelgiat i ieskinio suma, reiktu pagalvoti apie laikinuju apsaugos priemoniu taikyma - atsakovo turto aresta. Tuomet jus uzsitikrintumet, kad teismo sprendimas bus ivykdomas. (nereagavimas i pretenzijas paprastai yra pakankamas pagrindas laikinosioms apsaugos priemonems taikyti.).
Beje, nuo zyminio mokescio galima prasyti is dalies atleisti, jei galite irodyti savo sunkia turtine padeti. (pvz.: gaunate maza alga, is viso negaunate, neturite turto, ar uz turta pvz. yra kokie isiskolinimai) ir pan.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui