Tax.lt narys GreenGround-RK

G
Tax.lt narys nuo
2008-05-18
GreenGround-RK
forume parašė 3 žinučių

Naujausios žinutės:

2008-09-26 18:05 Darbo teisė » Padėkite. Sutartis tarp IĮ ir individualios veiklos turėtojais » #563133
Labai jau sunku susigaudyti visuose dokumentuose ir t.t Bandau kolkas daryti viską savo jėgomis, bet matau kad viską darau netaip kaip reikia smile ,...Nelieka laiko dirbti, reikia tik vis naujus popierius tvarkyt ir žiurėt kas kur naujo....galima gal ir firmą ar įmonę samdyti kuri tą darytų, bet kiek tada reikia uždirbti , kad ir pačiam bent ant duonos ir dar kokio sausainio liktų....Sunku. Dar kartą ačiū
2008-09-26 17:54 Įvairūs » Ar gali patentininkas atlikti subrangos darbus statybinei imonei » #563132
Sveiki, man si tema taip pat labai aktuali, bet štai radau straipsnyje toki punkta kuris sako;_is apribojimas yra taikomas tik gyventojams, kurie verčiasi individualia veikla turėdami verslo liudijimus. Gyventojai, kurie verčiasi individualia veikla, ją įregistravę ir turintys nuolatinio Lietuvos gyventojo individualios veiklos vykdymo pažymą (formą FR0468) arba nenuolatinio Lietuvos gyventojo nuolatinės bazės įregistravimo Lietuvoje pažymą (formą FR0469), gali parduoti prekes ir teikti paslaugas įmonėms ir kitiems juridiniams asmenims ir tuo atveju, kai gyventojo individualios veiklos rūšis yra viena iš veiklos, kuria verčiasi įmonė ar kitas juridinis asmuo, rūšių. Tai ar galima tai suprasti , kad tie piliečiai kurie turi pažymas , o ne liudijimus tai gali daryti/


Loreta rašė:

Rolanda rašė:

Mano nuomone, verslo liudijimas nesuteikia teisės parduoti savo gamybos prekių ir teikti paslaugų įmonei ar kitam juridiniam asmeniui, jeigu veiklos, kuria gali būti verčiamasi turint verslo liudijimą, rūšis yra viena iš veiklos, kuria verčiasi įmonė ar kitas juridinis asmuo, rūšių. Turiu omenyje ne juridinio asmens įstatuose numatytą veiklą, kurios rūšių gali būti daug, o faktiškai vykdomą įmonės veiklą. Atsižvelgiant į tai, prieš sudarant civilinę sutartį su pagal verslo liudijimą individualią veiklą vykdančiu asmeniu, patartina išsiaiškinti, ar sutarties dalykas nėra toks pats kaip juridinio asmens faktiškai vykdoma veikla.

Visiškai teisingai, Rolanda - apie tai ir straipsnis "Verslo bangoj"
verslas.banga.lt/lt/patark.full/43e36e4194cc4

Įsidėmėtina ir tai, kad paprastai verslo liudijimas nesuteikia teisės parduoti savo gamybos prekių ir teikti paslaugų įmonei ar kitam juridiniam asmeniui, jeigu veiklos, kuria gali būti verčiamasi turint verslo liudijimą, rūšis yra viena iš veiklos, kuria verčiasi įmonė ar kitas juridinis asmuo, rūšių.
Pabrėžtina, kad turima omenyje ne juridinio asmens įstatuose numatyta veikla, kurios rūšių gali būti daug, o faktiškai vykdoma įmonės veikla. Atsižvelgiant į tai, prieš sudarant civilinę sutartį su pagal verslo liudijimą individualią veiklą vykdančiu asmeniu, patartina išsiaiškinti, ar sutarties dalykas nėra toks pats kaip juridinio asmens faktiškai vykdoma veikla.


Tik dažnai to nepaisoma, o tai juk darbiniai santykiai, kurių neįforminus darbas tampa nelegalus.
Pamenu, kaip pas mus vieną tokią firmą nuskausmino. Dėl buhalterio ir šefo nežinojimo...
2008-09-26 17:05 Darbo teisė » Padėkite. Sutartis tarp IĮ ir individualios veiklos turėtojais » #563119
Sveiki,
ieškau jau visa diena sutarties pavyzdėlio tarp individualios įmonės ir individualios veiklos pažymą turinčiais asmenimis. Prispaudė Danijos ir Lietuvos mokesčiai, kad net pajudėt negaliu, o kontraktas sudarytas. Gal dar kas gali patart del E 101 formos greitiasnio gavimo būdų.
Iš anksto visiems dėkingas
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui