Tax.lt narys GiedriusM

G
Tax.lt narys nuo
2008-07-14
GiedriusM
forume parašė 1 žinučių

Naujausios žinutės:

2008-07-14 12:37 Bendra » Individuali įmonė » #540192
Gerb. žinantys,

Turiu klausimų, tačiau abejojų ar į juos bus atsakyta.

Todėl siūlau:
Parengti paprasta, žmonių kalba atmintinę apie IĮ mokesčius, paprastiems žmonėms (ne buhalteriams ar kt. specialistams dirbantiems su mokesčiais, o pvz. medikams, statybininkams ir panašiai). Neįsižeiskite, Jūs irgi esate paprasti, tačiau Jūs - šios srities specialistai. Klausiantieji dažniausiai gi - kitos srities.

Agrumentuoju savo gyvenimo pavyzdžiu:
Pats esu 23m studentas medikas, dedu tikrai daug pastangų, kad žinios būtų ne paviršutinės, stengiuosi įgyti praktikos. Mano hobis - kompiuteriai, programinė įranga, programavimas, internetinių svetainių kūrimas ir panašiai. Šiuo metu dirbu pilnu etatu UAB'e (realiai dirbu ne nuo 8 iki 5, o šiek tiek mažiau - Juk svarbiausia geri rezultatai, ar ne?). Steigiu IĮ. Dirbsiu vienas (reikalingas juridinio asmens statusas dirbti su keliomis firmomis, kodėl neklauskite). Dirbsiu namie, vakarais nuo 7 iki pirmos nakties ar kiek reikės.
Ir atsiprašysiu, bet nelabai aš turiu laiko gilintis į mokesčius, jų reikšmes, apibrėžimus, paskirtis, išimtis ir taisykles.. Tam reikia laiko, daug laiko - o už tai nemoka (savarankiškai gyvenu nuo pirmo kurso, negaliu sau leisti gaišti laiką). Įmonę įsteigti padėjo vieno žmogaus straipsniukas:
http://www.mackonkiemis.info/2008/02/20/individualios-imones-steigimas/

Tiesiog tobula paprasta, kiekvienam suprantama kalba išdėstęs trumpai-drūtai kur ir ką reikia daryti.

Apie mokesčius nieko panašaus nerandu. Galbūt nepakankamai ieškau, tačiau bandžiau. Net užklausą suformuluoti taisyklingai reikia žinių.

Suprantu, kad dažni vienodi ir monotoniški klausimai Jums tikrai atsibosta, tuo labiau, kad už tai nieko negaunate. Bet kitavertus, juk čia ir yra vieta klausimams užduoti. Ar ne?

Leiskime vieni kitiems būti savo srities specialistais, neverskime gilintis ten, kur iš tiesų nebūtina. Juk daktaras Jums atėjus irgi nereikalauja, kad žinotumėt apie savo vaiko įgimtos stubuto išvaržos etiopatogenezę?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui