Tax.lt narys nerkri

N
Tax.lt narys nuo
2008-09-10
nerkri
forume parašė 9 žinučių

Naujausios žinutės:

2009-01-20 14:38 Įvairūs » Skolų išieškojimas, ieškinys » #606282
Sveiki, gal galite kas nors patarti: surasiau ieskini, teismas pripazino ieskini tinkamu, bet jo negalejo iteikti atsakovo buveines adresu. Tuomet prieme nutarti, kad iteiktume per antstoli arba spauda. Suma visai maza, todel mums to daryti neapsimoka (labiau principo reikalas). Beda tame, kad i ieskini nebuvau irasiusi ju veiklos adreso ( o jie ten tikrai yra). Ar galiu teismui tikslinti ju buvimo vieta ir prasyti, kad jie patys dar karta bandytu issiusti dokumentus mano pateiktu adresu (nors nutartyje irasyta, kad ji neskundziama).
2008-10-06 15:06 Įvairūs » Skolų išieškojimas, ieškinys » #566120
Ačiū smile
2008-10-06 15:02 Įvairūs » Skolų išieškojimas, ieškinys » #566112
sveiki, visai pasimetusi smile : šiandien gavau iš teismo nutartis, kuriomis teismas antstoliui priteisia antstolio turėtas išlaidas išieškant iš mūsų buvusio skolininko. skolininkas su mumis pilnai atsiskaitęs, tai ką man su tomis nutartimis daryti (čia susipažinimui ar kaip?).
2008-09-18 09:47 Įvairūs » Skolų išieškojimas, ieškinys » #559908
tai ir įdomiausia, kad nieko negavome, o teismo nutartyje paskutinėje, tai net įmonės kodas neįrašytas ir senas pavadinimas panaudotas (nors skolininkas persivadino, o senu pavadinimu įsteigė naują įmonę). O jei imu iš registro išplėstinį išrašą, tada ieškinyje prašau, kad priteistų už išrašą pinigus?
2008-09-18 09:03 Įvairūs » Skolų išieškojimas, ieškinys » #559876
Sveiki, prašau skubaus patarimo, ką daryti: skolininkas pakeitė pavadinimą, SF ir sutartis vienu pavadinimu, teismas priėmė teismo įsakymą senuoju pavadinimu, po to nutartimi panaikino - taip pat senasis pavadinimas įrašytas (nors skolininko prieštaravimas pateiktas naujuoju pavadinimu). Rašau ieškinį ir nežinau, kurį pavadinimą įrašyti (įmonės kodas liko tas pats). Kokį dokumentą dėl pavadinimo pakeitimo pridėti?
2008-09-12 11:29 Įvairūs » Skolų išieškojimas, ieškinys » #558398
Nežinau, ar tik pas mus čia taip, tačiau paskutinėmis dienomis skolininkai labai išgudrėjo, jau antrą kartą iš eilės per šią savaitę teismas panaikina teismo įsakymą dėl skolininko pareikštų prieštaravimų smile Tiesiog skolininkas parašo nesutinku su skola(nors visi popieriai yra, prekės parduotos, tik pinigai nesumokėti) ir teismas pareiškimą atmeta siūlydamas pteikti ieškinį, o tai vėl papildomos išlaidos, darbas, be to per tą laiką ir skolininkas gali subankrutuoti kol popieriai suvaikščios. Peršasi išvada, kad jau geriau sekantį kartą iš karto ieškinį rašyti. Skambinau į teismą, pasiklausti kaip čia taip gali būti, tai atsakė, kad skolininkas prieštaravime gali įrašyti vieną žodį "Ne" ir teismo įsakymą panaikina. Na tai va, koks "greitas skolos atgavimo būdas" , kaip čia kad teisininkai skelbė. smile
2008-09-10 15:31 Įvairūs » Skolų išieškojimas, ieškinys » #557586
[quote=Tess]

nerkri rašė: Viskas būtų lyg ir gerai, bet kodėl tuomet kiti teismai to netaiko, va neseniai turėjau 202 dienas delspinigių ir 2 Vilniaus teismas visus juos priteisė. ir dar daugiau tokių atvejų rasčiau, jei skolininkų bylas pasikelčiau.

Kodėl tada nesikrepėt į teismą dėl delspinigių perskaičiavimo? smile
Juk LR


O kodėl turėčiau kreiptis, jei mano naudai juos priteisė, ta prasme, aš buvau ieškovas smile .
2008-09-10 15:24 Įvairūs » Skolų išieškojimas, ieškinys » #557577
delspinigių senaties terminas - 6 mėnesiai. Žyminį mokestį reikia mokėti iš naujo.[/quote]

Viskas būtų lyg ir gerai, bet kodėl tuomet kiti teismai to netaiko, va neseniai turėjau 202 dienas delspinigių ir 2 Vilniaus teismas visus juos priteisė. ir dar daugiau tokių atvejų rasčiau, jei skolininkų bylas pasikelčiau.
2008-09-10 14:49 Įvairūs » Skolų išieškojimas, ieškinys » #557544
Laba diena, siame forume esu naujoke, tai nepykite, jei jau toks klausimas buvo, tiesiog dirbu su skolininkais ir jau kelinta karta pasikabinu su Vilniaus miesto 1uoju apylinkes teismu. Parasiau pareiskima del teismo isakymo, o teisejas ji nutartimi atmete, nes 10cia Lt per didelius delspinigius uzsiplesiau (pritaike 6 men senaties termina). Nutartyje ipareigoja VMI grazinti zymini mokesti. Tai, kaip as dabar suprantu, man nereikia rasyti prasymo del zyminio grazinimo, tik pataisyti delspinigius pareiskime ir sumazinti zymini penkiais centais, o kvituka pridesiu ta pati. Kaip manote, ar taip susitvarkius dokumentai praeis. Jauciuosi, kaip mokinuke gavusi dvejeta, nors tikrai zinau, kad delspinigiu skaiciavimo senati teismai taiko nebent tuo atveju, kai skolininkas papraso, o ne kai teisejui "gera" nuotaika smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui