Tax.lt narys ambb

A
Tax.lt narys nuo
2008-11-13
ambb
forume parašė 4 žinučių

Naujausios žinutės:

2008-11-13 15:20 Įvairūs » Atsirado teisėtas buto paveldėtojas, butas areštuotas. » #578719
sorry, panasu kad biski primelavau, dabar kalbejau su giminaciu, sutikslino viska nuvykes i agentura per kuria vyko prikimas pardavimas. pasirodo varzytiniu nebuvo isvis jokiu, buta pardave sunus A. kuris dabar neva dinges. beje pas advokata jau giminaitis buvo, advokatas kazka porina kad praejus metams po mirimo tevo nebeturi galimybes sunus B kazkokias pretenzijas reikst pagal istatymus. + speja kad cia kabina jis makaronus ir kad negalejo nezinot apie tevo mirima, turejo buti jam pranesta...
2008-11-13 14:33 Įvairūs » Atsirado teisėtas buto paveldėtojas, butas areštuotas. » #578690

Asttutte rašė: suma Y išgaruos šimtas procentų, nes kaip suprantu, laisvos formos sutartis buvo įforminta kaip Jūsų giminaičio skolos grąžinimas trečiam asmeniui - taigi kaip ir viskas teisėta... Na nebent pradėti atskirą teismo procesą ir bandyti spausti tą NT. Šansų labai mažai.
O dėl to, kodėl taip atsitiko, tai reiškia REGISTRŲ CENTRAS IR NOTARAS privirė košės, o gal būt ir pats Jūsų giminaitis tiek buvo apsidžiaugęs buto pirkimu, kad nepatikrino jokių dokumentų.
Realiai, laukia ilgas ir nuobodus teismo procesas, kurio pasekoje, vis tiek teks pasidalinti su sūnum B. Arba yra lengvesnis variantas - tartis tiesiai su sūnum B.
Mums taip kažkada buvo su vieno objekto pirkimu - sutarėm sumą x, o realiai buvo suma x plius y, kur y reikėjo duoti i rankas NT. Nieko nedavėm ir nieko jie neįrodė.


mmm žiaurokas reikalas... nes suma didelė, o ir tas giminaitis jau pensijinio amžiaus žmogus... žiauru.. o kažkaip surišti tą skolos atidavimą, kad maždaug perkamas buvo butas dalis duota vietoj skolos ir dalis dar normaliai.. pagal datas kažkaip... trubūt nusišneku :)
2008-11-13 14:30 Įvairūs » Atsirado teisėtas buto paveldėtojas, butas areštuotas. » #578685

dzimi rašė: O Jūs gal pabandykite šią problemą išdėstyti www.infolex.lt pokalbiuose - ten teisininkai diskutuoja. Ir rašykite ją i skiltį civilinė teisė :)


dėkui
2008-11-13 14:15 Įvairūs » Atsirado teisėtas buto paveldėtojas, butas areštuotas. » #578680
Sveiki, giminaitis turi daugiau mažiau rimtą problemą. Trumpai nusakau esmininius faktus:
1. Žmogus turėjo nekilnojamą turtą (butą), taipogi du sūnus (paveldėtojus), mirus žmogui butas *atiteko* sūnui A, sūnus B sėdėjo kalėjime tuo metu ir nežinojo kad tėvas mirė.
2. Sūnus A buvo degradaves žmogus, dėl to butas buvo *atiduotas* į varžytines (kaip suprantu atimtas iš to žmogaus už susidariusias skolas ar panašiai)
3. Naujas veikėjas - pavadinsiu jį perpardavinėtoju. Taigi perpardavinėtojas nupirko butą iš varžytinių už X litų, ir iškart jį pardavė mano giminaičiui, bet kadangi nebuvo praėję 2 metai ar kiek ten, tam kad išvengti pajamų mokesčio, jis pardavė tą būtą mano giminaičiui už ta pačia kainą X, kurią pats mokėjo pirkdamas iš varžytinių ir dar paėmė Y litų (Y=X * 2) iš giminaičio (vokelyje)
4. Giminaičiui buvo nejauku tiesiog duoti į rankas tuos pinigus, todėl jis prašė bent kažkokio popieriuko, todėl nekilnojamo turto agentūroje kuri tarpininkavo giminaitis su perpardavinėtoju pasirašė laisvos formos sutartėlę, joje yra abiejų parašai, ir teiginys neva "giminaitis grąžina skola perpardavinėtui Y litų".
5. Atrodė kad viskas tuo ir baigės, tačiau po dviejų metų pertraukos išeina sūnus B iš kalėjimo ir pareiškia pretenziją, neva "kai tėvas mirė man niekas nieko nepranešė, aš esu teisėtas paveldėtojas, todėl noriu savo dalies"
6. To pasekoje pas giminaitį apsilankė anstolis, pateikė šūsnį visokių popierių ir pareiškė, kad butas dabar yra areštuotas. Vyks teismas gruodžio 10, kuriame bus trys atsakovai: Sūnus A (kuris dabar dingęs be žinios), notaras kuris dalyvavo perpardavinėtojo-giminaičio sandėryje, ir mano giminaitis.


Būtų labai įdomu išgirsti Jūsų pamąstymus... kuriame žingsnyje pradinę klaida ižvelgiate Jūs? gal #1 (kaip galėjo butas būti paleistas į varžytines be sūnaus B žinios?)... notaras, kuris tarpininkavo perpardavinėtojo-giminaičio sandėryje? ar dar kur?

beje kiek aš suprantu čia gresia tuo kad gali išgaruoti ta suma Y mano giminaičiui? ar gali kiek nors padėti ta laisvos formos sutartėlė apie sumą Y, nors ten ir nėra įvardinta už ką ta skola...?

ačiū už Jūsų mintis
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui