Tax.lt narys maziuk

M
Tax.lt narys nuo
2008-11-21
maziuk
forume parašė 2 žinučių

Naujausios žinutės:

2008-11-24 11:19 Darbo teisė » Dėl atostoginių dienų » #582271
Labai aciu visiems uz paaiskinimus ir pagalba!
Gavau pasiulyma pasirasyti ta pareiskima, o po kokio menesio - grizti is tu nepanaudotu kasmetiniu atostogu anksciau ir rasyt pareiskima, kad nutraukiu ir griztu i darba. Tada ir darbdavys bus atsikrates "nepanaudotu atostoginiu" skolos, ir as busiu patenkinta.
Ar taip galima daryti? ar as turiu teise grizti is tu atostogu anksciau?
Labai aciu uz atsakyma.
2008-11-21 12:52 Darbo teisė » Dėl atostoginių dienų » #581701
Laba diena,

prasau patarimo ir paaiskinimo: trejus metus nerasiau pareiskimo kasmetinems atostogoms, o dabar gavau lapeli, kur mano vardu parasytas prasymas isleisti mane kasmetiniu atostogu iskart uz visa laikotarpi - 106 dienas.
Lapelio dar nepasirasiau, nes uzuodziu kazka negero. Tai kadangi nesu buhaltere, prasau man padeti.

Dirbu pagal autorini ir Sodros minimuma (dviejose skirtingu vardu imonese, kurios yra vieno kapitalo, darbo pobudis tas pats). Vadinamaji "etata" man dave tik del to, kad pastojau, ir nebegalejo neduoti.
Taigi, siuo metu vaikui jau 3, ir as esu viena auginanti vaika iki 14 metu - cia pagal DK darbuotoju klasifikacija :)

O kad nenoriai mane prieme "ant etato", turiu pagrindo manyti, kad dabar ieskoma budu, kaip mane nuo to "etato" atleisti. Taigi,

Klausimai:
1. ar galiu as priesintis darbdaviui ir prasyt, kad mane isleistu ne 106 dienom, o pvz pusei laikotarpio? Buhalterijoj man sake - kad ne. O kaip yra is tikruju?

Kiek man naudinga pasielgti taip, kaip nori darbdavys?

2. kodel tiek laiko buvo ramu, ir niekas nepastebejo mano tu nepanaudotu atostogu, o dabar staiga atsibudo? darbdavys , aisku, nieko normalaus i mano sita klausima neatsake. tik tiek,kad dabar l grieztai ziurima i atostogas, ir mano atveju darbdavys laikomas isnaudotoju - atseit as dirbu be atostogu.

3. Esu girdejusi, kaip ispraso zmogu kasmetiniu atostogu pries atleidima is darbo, nes tuomet kazkaip nereikia moket kompensacijos uz nepanaudotas atostogas. Ar cia toks pat mechanizmas isbanomas ant manes? ir kaip nuo to apsisaugoti?

4. SVARBIAUSIAS - ar gali darbdavys atleisti darbuotoja, viena auginanti vaikus iki 14 metu , tik del to, kad mazina etatus? kaip to isvengti? Kas yra tas DK numatytas (netiksli citata) "nebent tuo atveju, kai darbuotojo tolesnis buvimas istaigoje, zymiai kenktu darbdavio interesams" ?

Nepasitikiu savo darbdaviu. ir zinau, kad bet kam gali pakisti kiaule. Juolab, kad dabar 20 proc ivedama ir sodriniams, ir autoriniams. Tai padekit, man labai reikia patarimo.
nes jau pirmadieni reiks duot galutini atsakyma. Kol kas - tempiu laika.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui