Tax.lt narys rifo

R
Tax.lt narys nuo
2009-10-14
rifo
forume parašė 15 žinučių

Naujausios žinutės:

2010-03-15 16:10 Įvairūs » LT imones grynuju pinigu priemimas is uzsienio jur.asmens » #776265

Regvita rašė:

rifo rašė: KLAUSIMAS:
1. Ar galetu Lietuvos imones savininkas, nuvaziaves i derybas su uzsienio imone, priimti imokas grynaisiais pinigais? Ir ar yra kokie sumos apribojimai? Kokius buhalterinius dokumentus jis turetu pateikti uzsienio imonei? Ar butina sutartis? Jei taip, tai kokia kalba, jei uzsienyje kalbama ne lietuviskai? Kaip gautus pinigelius (ypac jei uzsienyje keli uzsakymai) deklaruoti ivezant i Lietuva?
P.s. - siuo atveju uzsienio salis butu Rusija...

1. Gali.
2. Sumų apribojimų nėra, tik kertant sienas jis turės deklaruoti pinigus, jei suma viršys leistiną išvežamų (iš Rusijos) ir įvežamų į LT sumą.
3.Priimdamas pinigus jis turės juos priimti pagal PPK, taip pat sutartyje turi būti pažymėta, jog Jūsų įmonė apmokės LT už paslaugas kaip tarpininkė. Vadovaujantis sutartimi ir bus paimti šie pinigai, kur PPK pagrinde nurodys jog pagal sutartį.
4. Kaip deklaruoti pinigus turite šią info gauti iš muitinės, t.y. arba ant sienos buv paaiškinta arba dabar internete paieškokite.


Labai labai aciu uz atsakyma, o nieko baisaus neatsitiks, jei PPK bus lietuviu kalba? O gal reiketu kazkokio vertinio?
2010-03-15 15:49 Įvairūs » LT imones grynuju pinigu priemimas is uzsienio jur.asmens » #776252
Paskaiciau, bet cia apie uzsieni nei zodzio... smile
2010-03-15 15:42 Įvairūs » LT imones grynuju pinigu priemimas is uzsienio jur.asmens » #776243
Ne, neradau nieko, kas butu artima pinigu priemimui is uzsienio jur.asmens. Jei ka praleidau ir jei nesunku, antra karta prasau numesti nuoroda.
2010-03-15 15:29 Įvairūs » LT imones grynuju pinigu priemimas is uzsienio jur.asmens » #776231
Bandziau per google, ismete tax.lt tema del atsiskaitymo valiuta lietuvoje, Bet cia ne visai tai ko reikia... As cia naujoke, nelabai seniai ir nelabai daznai, todel jei si tema jau buvo gvildenama ir jei galetumete numesti nuoroda, buciau l. l. dekinga! smile
2010-03-15 15:19 Įvairūs » LT imones grynuju pinigu priemimas is uzsienio jur.asmens » #776222
Sveiki!
Turiu dilema, gal kas padetu isspresti ir atsakytu i klausimus.
Tarkim, Lietuvoje registruota individuali imone yra komercinio tinklalapio - tarptautinio restoranu katalogo internete savininke, tuo tarpu uzsienyje (BET ne europos sajungoje) registruotas juridinis asmuo noretu bendradarbiauti su Lietuvos imone ir patalpinti savo restoranu tinklo "N" informacija tame interneto tinklalapyje uz pinigus. Taciau talpinimo kaina, kuria nustate Lietuvos imone, yra pakankamai nedidele, na, simboline, tarkim, iki 1000 litu metams, ir uzsienio imonei butu problematiska daryti tarptautini pavedima per banka - del vienos sutarties ir vieno apmokejimo reiketu atidarineti atskira banko saskaita uzsienio valiute ir t.t.

KLAUSIMAS:
1. Ar galetu Lietuvos imones savininkas, nuvaziaves i derybas su uzsienio imone, priimti imokas grynaisiais pinigais? Ir ar yra kokie sumos apribojimai? Kokius buhalterinius dokumentus jis turetu pateikti uzsienio imonei? Ar butina sutartis? Jei taip, tai kokia kalba, jei uzsienyje kalbama ne lietuviskai? Kaip gautus pinigelius (ypac jei uzsienyje keli uzsakymai) deklaruoti ivezant i Lietuva?
P.s. - siuo atveju uzsienio salis butu Rusija...
2010-03-15 14:59 Bendra » Individuali įmonė » #776198
Sveiki!
Pries kazkiek laiko (siais metais) klausiau sitoj temoj del individualios imones registravimo internetu, man buvo atsakyta, kad paskambinus i RC visi tik guzciojo peciais. Tai va, grizau pagaliau is ilgalaikes komandiruotes ir nurukau i RC pasiklausineti su tvirta nuostata, kad jokie "nezinau", "mes neregistruojam" ir panasiai cia nepraeis. Kaip ir tikejausi, man atsake, kad RC esantis kompas skirtas tik finansinei atskaitomybei nusiusti ir nepritaikytas registravimui, tuomet pareikalavau susiskambinti su skyriaus virsininke, kuri man paaiskino stai kokius dalykus.
Taip, elektroniniu budu RC registruoja, BET... :
1. Yra privaloma is anksto rezervuoti imones pavadinima (1 diena, 56 litai)
2. Reikia tureti elektroninio paraso sertifikata, kuris taip pat kainuoja
3. Imones registravimo mokestis islieka toks pat - 107 litai, imone registruoja per dvi dienas po imones pavadinimo rezervavimo.
4. Steigimo formose nurodytas buveines adresas turi buti registruotas imones savininko vardu nuosavybes teise. T.y. jokie mamyciu-teveliu-mociuciu butai (su ju sutikimu) ir nuomojami ofisai kaip bustine netinka! O sakykit, ar daug zmoniu, ypac jaunimo, turi savo vardu registruoto nekilnojamojo turto?
Tai va tokios naujienos!

BET as asmeniskai nesuprantu vieno - jei tokie apribojimai, tai kam is viso ta elektronini registravima sugalvojo? smile
2010-02-11 14:07 Bendra » Individuali įmonė » #760688
Noreciau pasitikslinti del tax.lt/postx12795-0-820.html skelbtos informacijos....
"Pasikeitė LR .
Nuo 2010-01-01 juridinio asmens įstatuose nebereikia nurodyti buveinės adreso."

Taigi, naujai steigiamo jur.asmens istatuose nebereikia nurodyti buveines adreso ir, JEIGU teisingai supratau, jo nereikia tvirtinti/tikrinti pas notara?

Dar turiu viena klausima: tarkim, LT individualios imones paslaugas uzsako uzsienio juridinis asmuo, registruotas ne europos sajungoje. LT imones savininkas nuvaziuoja i ta sali ir veda derybas, po kuriu uzsienio jur.asmuo noretu atsiskaityti uz LT imones paslaugas. Klausimas: ar gali LT imones savininkas priimti uzsienio jur.asmens pinigus grynaisiais? Jei taip, tai ar yra apribojimai suma? kokius buchalterinius dokumentus
LT imone turetu pateikti uzsienio imonei? Kaip ta pinigu suma reiketu deklaruoti kertant lietuvos valstybine siena? Labai labai aciu uz atsakymus!!! Visiems sekmes isgyvenant krize, saule jau ne uz kalnu!!!! smile

P.S. - del mano klausimo apie elektronini imones registravima!!!
Koks absurdas ir sukciai!!!! www.delfi.lt/news/economy/business/imoniu-r...
2010-01-30 15:43 Bendra » Individuali įmonė » #752834

Byla rašė: Taip. Ir pas notarus teks eiti kaip ir anksčiau.

Super! Imone ketinu steigti kovo menesi, gal iki kovo kas pasikeis?...
O kur galima pigiau nusipirkti juridini adresa Vilniuje?
2010-01-30 15:05 Bendra » Individuali įmonė » #752823

Byla rašė: Nuliūdinsiu. Realybėje niekas nevyksta. Norite registruoti įmonę-kulniuojate į RC. smile
Bandėme. RC iš mūsų tik pasijuokė, iš mūsų noro susitvarkyti viską RC ne tik internetu. Taip kad neaišku kada realybėje veiks tai ką valdžios galvos sugalvoja.

Nu kaip visada, tik pazadai ir pazadai!!!! Niu gerai, nukulniuosiu i RC (nes neturiu elektroninio paraso sertifikato) - ir ka ten? Viska popieriuje reikes pateikti - kaip anksciau?
2010-01-30 14:22 Bendra » Individuali įmonė » #752814
Sveiki!
Pagaliau sulaukeme is valdzios taip ilgai lauktu ziniu del individualiu imoniu registravimo internetu. Del registravimo proceduros liko keli neaiskumai. Jei teisingai supratau - pataisykite jei kur nuklaidziojau - tiesiog reikia nueiti i registru centra, sumoketi 107 litus, per sistema sugeneruoti visus reikiamus dokumentus ir elektroniniu budu pasirashyti? O notaras jau visai nebereikalingas? Labai aciu uz atsakymus! smile
P.s. - labai noreciau isgirsti nuomones ir atsiliepimus tu, kurie jau suspejo pasinaudoti naujove, gerai butu gauti ii registravimo instrukcija "step-by-step"...
2009-10-26 13:36 Bendra » Klausimynas dėl naujai steigtos IĮ » #714025

Loreta rašė: Motinystės (tėvystės) pašalpos nuo šių metų IĮ savininkams jau priklausys.

Na, pavyzdžiui, viena pažįstama turi viešąją įstaigą, ji steigėja, taigi paprasčiausiai išsimoka sau autorinį atlyginimą, o pasigimdžiusi vaiką, gauna 100 procentų buvusios algos. Kokią aš gausiu motinystės pašalpą ir nuo ko tai priklausys, kai nėra atlyginimo?
2009-10-26 13:22 Bendra » Klausimynas dėl naujai steigtos IĮ » #714008
O kaip su motinystės pašalpom mano atveju?
2009-10-26 12:52 Bendra » Klausimynas dėl naujai steigtos IĮ » #713987
Ten 315 puslapių smile !!! O mano klausimai tik 2! kol kas...
2009-10-26 12:43 Bendra » Klausimynas dėl naujai steigtos IĮ » #713982
Sveiki!
Aš čia naujokė ir pagaliau išdrįsau parašyti. Lapkričio mėnesį planuoju steigti individualią įmonę, taigi rėšiu, jei leisit, visą klausimyną dėl tolimesnių veiksmų po įmonės registracijos pažymėjimo gavimo. Iš anksto labai ačiū už atsakymus, neabejoju, kad diskusijos eigoje atsiras dar klausimų! smile

Taigi... Užregistravau įmonę, gavau antspaudą, atidariau sąskaitą banke... Mano įmonė užsiimtų leidyba, būčiau tik viena darbuotoja (direktorė). Tokiu atveju ar galėčiau pati savo įmonėje įsidarbinti su pastovia alga? Kokius mokesčius reikėtų mokėti?

smile P.s. - sorry, jei apie kažką jau buvo kalbėta kitų temų gūdumoj... arba kažkokie klausimai pasirodytų vaikiškai naivūs... tiesiog norisi apibendrintos informacijos, o gal ir kitiems bus naudinga.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui