Tax.lt narys Ekranas

E
Tax.lt narys nuo
2009-12-07
Ekranas
forume parašė 2 žinučių

Naujausios žinutės:

2009-12-08 14:42 Darbo teisė » Darbas pagal patentą » #729743

Petronele rašė: Pirmiausia, reikėjo ieškoti ne "patentas", o "verslo liudijimas", antriausia: taip, tai jau būtų privatus verslas.

Neįsivaizduoju, kaip man reikėjo tai žinoti, nesant susijusiam su buhalteriniais/mokestiniais dalykais :) Betgi va sužinojau tai šiame puslapyje, ačiū.
Visgi rašau toje ačioje temoje, kadangi, konretizuojant - mano variantu tai būtų leidybinė/spaudos įmonė užsienyje, kuriai kurčiau dizainą čia, Lietuvoje. Tokiu atveju tai būtų laikoma privačiu verslu/individualia veikla (išvis, ar galima šiuos žodžius laikyti sinonimais?) ? (teigiamo atsakymo atveju, persigrupuočiau į atitinkamą forumo temą).
(Skaičiau/esu parsisiuntęs straipsnius dėl indiv. veiklos. Tik norėtųsi susiurinti savo 'paieškų-skaitymo' plotą, idant negaišti laiko skaitant VISKO)
2009-12-08 12:04 Darbo teisė » Darbas pagal patentą » #729647
Laba diena.
Tikiuosi, jog pataikiau į tematiką šiuo klausimu, kadangi jis iš esmės yra susijęs su darbu. Gan savotiška, kai naujas narys puola iškart su klausimais, tačiau būtent šie ir atvedė į Jūsų puslapį :] Dėl darbo pagal patentą temos naudojau ir paiešką forume, bet arba neradau, ko man reikia, arba ne taip ieškojau, prašyčiau atleisti, jei vis dėlto gaunasi sviestas sviestuotas.
O reikalas štai koks - yra pasiūlymas dirbti įmonei namuose, bet šioji yra ne Lietuvoje, todėl nelabai gali įdarbinti. Minėjo, jog yra būdas dirbti pagal patentą, jį išsiėmus, tačiau, kiek ieškojau internete, vis pakliūdavau į temas apie patentus dėl privataus verslo. Ar pastaruoju atveju toks darbas taipogi būtų prilygintas privačiam verslui? Ir, būdamas dokumentiškai-buhalteriškai neišprusęs (che che ;), nelabai įsivaizduoju proceso/mokesčių pastaruoju atveju. Kiek suprantu, reikėtų rašyt prašymą į VMI, gauti patentą, o tada kas mėnesį ( ar ?) mokėt mokesčius ir tiek ?:) Kiek gi kainuotų tas vienkartinis patento mokestis ir kasmėnesinis mokestis (galbūt tai bemaž tas pat, kas autorinės sutarties mokesčiai ?) . Panašių temų šiaip esu aptikęs, bet visi yra praėjusio laiko, o dabar, kiek žinau, ta tvarka kiek keitėsi ir kokios naujausios taisyklės, nelabai įsivaizduoju.
Štai tokia pirmoji litanija. Iš anksto ačiū už būsimus (jei tokių bus) atsakymus.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui