Tax.lt narys Arturas20

A
Tax.lt narys nuo
2010-01-04
Arturas20
forume parašė 6 žinučių

Naujausios žinutės:

2011-04-19 12:57 Darbo teisė » Po darbo sutarties nutraukimo, kiek laiko dirbti? » #941695
Parašiau pareiškimą, kad išeinu iš darbo. Darbdavys sako, kad turėsiu atidirbti 14 darbo dienų. Pagal DK, man atrodo, kad reikia atidirbti 14 kalendorinių dienų. Kaip yra iš tiesų?

127 straipsnis. Darbo sutarties nutraukimas darbuotojo pareiškimu

1. Darbuotojas turi teisę nutraukti neterminuotą, taip pat ir terminuotą darbo sutartį iki jos termino pabaigos, apie tai raštu įspėjęs darbdavį ne vėliau kaip prieš keturiolika dienų. Kolektyvinėje sutartyje gali būti nustatytas ir kitoks įspėjimo terminas, bet jis negali viršyti vieno mėnesio. Įspėjimo terminui pasibaigus, darbuotojas turi teisę nutraukti darbą, o darbdavys privalo įforminti darbo sutarties nutraukimą ir atsiskaityti su darbuotoju.
2010-03-16 20:00 Įvairūs » Maisto prekiu parduotuves steigimas. » #776873
Labas,

tau gali prireikti atskirų licencijų alkoholiui ir cigaretėms.

IĮ ar UAB - čia spręsti tau. Jeigu nedidelė parduotuvė ir būsi vienintelis savininkas, tuomet verta IĮ.

Prekių reikės tiek, kad užpildyti lentynas, ir kuo įvairesnėmis prekėmis žinoma :) Daugelis tiekėjų leidžia už prekes atsiskaityti ~3 savaičių bėgyje. Pavedimu arba kas savaitę ar dvi atvažiuoja vadybininkai. Tad prekėms pinigų daug nereikės- naudosi apyvartinius. Žinoma, kažkiek savų turėti yra didelius pliusas, nes:

1. Atsiskaitant grynais tiekėjams, jie dažnai pasiūlo geresnes kainas.
2. Ne viską veža tiekėjai. Daug gerų prekių ir daug pigiau galima atsivežti iš bazių (pavyzdys: Sanitex Cash and Carry bazėse yra žymiai didesnis asortimentas nei užsakant su atvežimu. Kodėl taip - nežinau).

Jeigu apyvarta bus gera (nes manau turi kažkokius preliminarius duomenis, kokia ji gali būti), reikės didesnio sandėlio. Imant didelius kiekius tos pačios prekės, kaina taip pat smarkiai skiriasi.
2010-01-13 18:13 Įvairūs » parduotuves atidarymas gyvenamose patalpose » #742931
Viena iš mūsų parduotuvių gyv. name, maisto prekės. Bet labai seniai kūrėmės, jau nebepamenu visko tiksliai. Jums žinoma bus daug paprasčiau, bet priešgairinės be abejo reikės. Ir signalizacijos. Ir leidimo steigti parduotuvę gyv. name. Planų keisti tikrai nereikia.

Tiesa, kažkada girdėjau, jog nuo kažkelintų metų, gal 2012m visiškai uždraus parduotuves gyv. namuose. Kol kas dirbam. Gal tai buvo tik pletkų lygyje :)
2010-01-05 13:07 Įvairūs » Atsiskaitymas kortele parduotuvėje - sistemos diegimas » #738476
Vat čia ir bėda, SEB nėra mūsų rajone, galime rinktis Swedbank, Snora, DnB.
2010-01-05 11:01 Įvairūs » Atsiskaitymas kortele parduotuvėje - sistemos diegimas » #738368
Ačiū už atsakymus.

Na 2 procentai tai iš tiesų nedaug maisto prekėms, vis tiek retai kada perkama daugiau 100lt, o ir antkainis ~20%.

Bet čia susiduriu su didele bėda - telefono neturime, tik mobiliuosius naudojame. Tad sakyčiau būtų brangu įsirengti dėl kortelių internetą, nes daugiau jo panaudojimo galimybių parduotuvėje nėra..

O gal per Perlo terminalą įmanoma siųsti? Jis veikia per anteną, kaip tik pasirašėm sutartį, turėtų greitai atvežti.
2010-01-04 21:52 Įvairūs » Atsiskaitymas kortele parduotuvėje - sistemos diegimas » #738161
Laba diena,

einant technologijoms į priekį, atrodo ir mūsų nedidelė parduotuvė negali išsiversti be atsiskaitymo kreditinėmis. Taigi, gal kas nors diegėte šią sistemą ir gali papasakoti plačiau, ką žino:

- ko tam reikia? Interneto ryšio, paprasto telefono, mobilaus ryšio?
- kiek bankas už transakciją ima komisinio? Žianu, kad kiekvienas skirtingai, na bet maždaug.. Arba idealiausia - Swedbank komisinis koks?
- naudojame kasos aparatą Elcom Euro 2000T. Parašiau įmonei, administruojančiai mūsų aparatą, jie gi atrašė, jog kreiptumėmės į banką ir jis suteikia visą techninę įrangą. Kiek ji gali kainuoti?

Na ir dar, jeigu jau sukūriau naują temą. Ar verta pereiti mažai parduotuvei (užmiršau paminėti - maisto prekės) prie brūkšninio kodo skaitytuvo - automatiškai, tai reiškia, jog reikės ir kompiuterio ir visas prekes įvedinėti, ir tai ko gero reiškia, jog reikės spec. programų? Mūsų aparatas Elcom turi jungtis kompiuteriui ir skaneriui, bet tolesnės išlaidos (neskaičiuojant kompiuterio) ar didelės?

Ačiū visiems iš anksto :)
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui