Tax.lt narys cesnakelis

C
Tax.lt narys nuo
2010-01-07
cesnakelis
forume parašė 1 žinučių

Naujausios žinutės:

2010-01-07 14:12 Bendra » Materialinės atsakomybės sutartis » #739896
Satlai tavo nurodyta 256str. redakcija neteisinga, nes ji isigalioja tik nuo 2011m. sausio 1d. o iki 2010m. gruodzio 31d. kai nera kolektyvines sutarties, darbu ir pareigu srasas nustatomas darbo tvarkos taisyklese, suderinus su darbuotoju atstovais.





Satlas rašė: Nutarimas Nr.179 Dėl Kasos darbo organizavimo ...
23. Ūkio subjekto vadovas, priimdamas kasininką į darbą, privalo pasirašytinai supažindinti jį su šiomis taisyklėmis ir sudaryti su juo visiškos materialinės atsakomybės sutartį.

LR DK 256 straipsnis. Visiškos materialinės atsakomybės sutartis
1. Visiškos materialinės atsakomybės sutartis gali būti sudaroma su darbuotojais, kurių darbas yra tiesiogiaisusijęs su materialinių vertybių saugojimu, priėmimu, išdavimu, pardavimu, pirkimu, gabenimu, ir dėl priemonių, perduotų darbuotojui naudotis darbe. Konkrečių darbų ir pareigų sąrašas nustatomas kolektyvinėje sutartyje. Ši sutartis įforminama raštu. Joje turi būti nustatyta, už kokias materialines vertybes darbuotojas prisiima visišką materialinę atsakomybę ir kokius įsipareigojimus prisiima darbdavys, užtikrindamas sąlygas, kad žala neatsirastų.

Arba kazko nezinau (jei taip, padekit) arba gaunasi, kad norint priimti kasininka butina kolektyvine sutartis ? Idėjos ? smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui