Tax.lt narys sumanus

S
Tax.lt narys nuo
2010-02-04
sumanus
forume parašė 11 žinučių

Naujausios žinutės:

2010-06-08 21:36 Bendra » Individualios įmonės mokesčiai » #816203
Nu čia gerai pavarėt. Gerai kad Sony, Panasonic, Toyota ir kitų įmonių nešančių nuostolius vadovai nežino tokios tiesos, būtų Japonijoj tada kitokia krizė :)



savininkas rašė: Sumanus,
pelno nenesancia imone reikia kuo skubiau uzdaryti...
2010-06-08 14:42 Bendra » Individualios įmonės mokesčiai » #816044
Nežinau kas ką rėž bet kai už pelno nenešančia įmonę reikėjo 228lt mokėti tai buvo "super". Aišku tai tik laikinas sprendimas, iki 2012 m. arba į UABus visi perbėgs arba normalų kolektyvinį ieškinį valstybei kas nors paruoš... būtų geriausias sprendimas

[quote:e742cfb933="Petronele "="Petronele "]O kuom Jums mano komentaras užkliuvo? Dabar juk galit laisva valia nuo viso pelno nurėžti.
[/quote]
2010-06-08 13:58 Bendra » Individualios įmonės mokesčiai » #816013
Nepykit bet sakyčiau jumis ant kuolo.

Pakeitimą patvirtino, o kas gali pasakyti nuo kada jis įsigalioja nuo kada jau nebereiks mokėti 228lt? Nuo sekančio mėn?


Petronele rašė:

vpp rašė: Sysas siūlo grąžinti seną tvarką ir mokėti Sodrai nuo įmonės pelno.

Sysą ant kuolo. smile
2010-06-01 20:39 Įvairūs » IĮ savininkų protestas prie seimo » #813019
Na žiūriu arba aš vienišas savo bėdose arba visi kiti jau susitaikę moka.

Kas dėl šito pasakymo... :)

Byla rašė: Mokėti mokesčius mokėti reikia.

Aš ir neraginu nemoketi mokesčių, bet tamsta turbūt sustabdyta kelių policininko ir policininkui pareikalvaus ANTRO draudimo poliso (vieno neužtenka, turite įsigyti ir antra, kaip situacijoje su ) turbūt be klausimų nuvažiuotumėte nusipirktumėte antrą polisą. O man principai neleidžia be klausimų viską vykdyti. Jei matai absurdą tai protestuoji, o ne nuolankiai vykdai galvą nuleidęs. Vis dar CCCP sedėtume jei visi būtų tokio požiūrio, bet ačiū Dievui kažkaip išsikovojome laisvę... stebuklas
2010-05-29 09:50 Įvairūs » IĮ savininkų protestas prie seimo » #811807
Praėjo 5 mėnesiai nuo IĮ savininkų dirbančių pagal darbo sutartį dvigubo ir sodros mokesčių apmokestinimo. Nuo to laiko kas pasikeitė? Kažkas žadėjo protestuoti, kažkas ieškinį į teismą rašyti. Tačiau iki šiol jokių postumių nesimato. Žadėta pataisa (rodos balandžio 22 (pataisykit) d.) LAIKINAI atšaukianti vieną neteisėta mokesti tačiau antrą - paliekanti (psd) seimė net nebuvo svarstyta. Į mano klausimą seimo "priimamojo" el. adresu kur dingo pataisa, atsakymo kol kas negavau. Viena besiskelbusi netylėsianti ir kovosianti organizacija turinti tik savo el. pašto daresą (individualios.imones@gmail.com) į mano laiškus irgi neatsakė. Ar nugrimzdusi į kovą ar nuleidusi rankas - nežinau. Žinau tik kad žiniose nieko negirdėjau apie jokį protesto požymį iš mūsų pilietinės visuomenės dėl nuostabių mokesčių. O kiek yra IĮ savininkų dirbančių pagal DS Lietuvoje?
Taigi aš čia iš ryto sugalvojau kelis šūkius kuriuos melai pamatyčiau vakaro žinių reportaže per TV :)

1. Dvigubas amokestinimas - PZDC mūsų kantrybei
2. Dvigubi mokesčiai - kaip zoologijos sodas: įeini susimoki ir išeini - vėl susimoki. Kam? O šiaip, kad maža nepasirodytu.
3. Dvigubas Sodros mokestis - neprisodrins mūsų širdies meile tevynei.

Dar pora, mano politines pažiūras atspindinčių, gal ir ne į tema.
4. Balsavau, balsuoju ir balsuosiu už Tevynes sajungą... NOT!
5. Liberalai gelbėkit Lietuvą, nuo komunistų ir konservų jau bloga.

Beje aš susipažines su kaikurių forumo dalyvių nuomone: "reikia kažka pasiūlyti o tada reikalauti" ar "nesiubuokime valties" (čia gal labiau rusų firminis posakis). Todėl prašau kas mano kad tai juokinga/nerimta ir pan - patylėkite. Nebent turit bent vieną argumentą kodėl aš, jau apdraustas susimokėti, ar kodėl aš, mokantis sodros mokesti nuo pilno etato uždarbio dar turiu nuo antro etato (nors tikrai nedirbu 16 val per dieną) mokėti vėl sodrai.
Noriu girdėti tuos kuriuose dar verda kraujas. Nenoriu vienas važiuot į Vilnių ir su plakatukais visą dieną duotis po langais seimūnams. Noriu sužinoti ar man vienam nemiga dėl naujai atrasto absurdo ar yra daugiau tokių. Ir gal kartu pagaliau mes kažką nuveiktume, bent savo nuomone išsakytume atvirai nieko nebijant.

Būsų dėkingas tiem kas pataisys mano klaidas, patikslins faktus ar papildys kitais faktais, persius šitą pranešimą į kitus interento tinklapius kur galėtų lankytis pranešimo tikslinė auditorija :)

Mano vardas Kostas rašykite į k.jariomenko@gmail.com
Geros dienelės, ponai verslininkai
2010-03-24 14:27 Bendra » Individuali įmonė » #781797
Man tiesa pasakius irgi rankos svyra. Vyriausybė pasiskelbė kad LAIKINAI atšauks absurdišką mokestį bet kada seimas tai patvirtins dar neaišku, ar man į UAB'ą persiregistruoti ar ne. Ar UABams irgi kokią dovaną numes už mėnėsio.
Visada buvau optimistas ir netgi šiek tiek patriotas bet entuziazmas blėsta žaibišku greičiu, nespėjus pirmo tūkstančio uždirbti jau 5 nauji moksečiai ant sprando jei patvirtins dar darbo saugos būtina mokimasį kažkur tai tikrai metuosi skudurus ir emigruoju iš šito durnyno. Žmonės vos galą su galu suduria o debilai nieko svarbiau nesugalvojau už kažkokią DARBŲ SAUGĄ... smile


p.s. prašau jei kas yra kurse tų reikalų apšvieskite kada laukti ar nelaukti tų 300 lt pamažinimo iki 72 lt...
2010-02-24 15:07 Bendra » Individualios įmonės savininko įmokos Sodrai » #767857
Mielieji, sulauksim pasikeitimų.
www.lrv.lt/lt/naujienos/?nid=6255
2010-02-23 12:41 Bendra » PVM deklaracijos pateikimas bei PVM mokejimas » #766922
Deja bauda yra. Žinau kad tema kiek pasenusi bet man ji aktuali patapo nes taipogi pavėlavau. Taigi pagal administracinio kodekso 172 straipsnį, (tikriausiai pirmą punktą) bauda - perspėjimas arba 200-500 lt. Už pakartotiną - 500-1000.
2010-02-05 07:19 Bendra » Individuali įmonė » #756782
Dėl pasiūlymų valdžiai. Na žinokit. Ne tam renkam tuos lodarius 4 metų kadencijai kad dar už juos jų darbą daryti! Jie tegu taiso savo klaidas ir taiso greitai jei nenori sodros skylę dar padidinti teismo išlaidomis ir kompensacijoms mokėti. Teisinėje valstybėje, ne Rusijoje kokioje gyvename. Įsivaizduoju Amerikoje priimtų kokį antikonstitucinį įstatymą ir verslininkai vietoj to kad iškarto į teismą kreiptis ir laimėti dar svarstytų "Oj, o ką mes galim vietoj to vargšai valdžiai pasiūlyti". Kaip taisys čia jau jų bėdos. Mažiau tegu kaitalioja kas metus ir tai jau bus gerai. Nespėjo mano įmonė ir metų atšvesti kaip viskas taip pasikeitė kad man neapsimoka jau ir savo verslo jokio galvoti.
Atsiprašau jei kiek karštai parašiau.
2010-02-04 15:15 Bendra » Individuali įmonė » #756536
Aš veiklą vykdau Kaune bet įmonė registruota Klaipėdoje
2010-02-04 14:41 Bendra » Individuali įmonė » #756475

cupper66 rašė:

vovere rašė: tegul tik pabando priskaičiuot dar ir delspinigius, nepagailėsiu advokatui,principo reikalas.
eisim i tesma kartu,bus drasiau ir pigiau smile



Sveiki, kolegos del nelaimės :)

Ieškojau informacijos dėl kažkokio rimtesnio maišto prieš naujus sodros mokestukus. Pvz gal kolektyviniam ieškiniui kas nors organizuojasi? Pats esu jaunas IĮ savininkas, prisiklausiau visokių vapsėjimų apie tai kaip krizė tai gera proga naujoms iniciatyvoms, kaip per krizę palaikomas smulkus ir vidutinis verslas ir še tau kaip su šlapiu skuduru per veidą.

Kažkas minėjo kiek tukstančiu IĮ yra Lietuovje ir jei visi susimestų po 10 lt advokatams... manau negaila būtų ir tuos vieno mėnesio 300 litų išmesti į bendrą ieškinio katilą nei tiems kvailiams mokėti nelogiškus mokesčius (pats dirbu kitoje IĮ pilnu etatu ir dar turiu nuo savo IĮ pilno etato mokesčius atskaičiuoti.. varau dviem etatais?? cool)

Tai jei kas turi kažkokios informacijos ar kas turi noro kažką inicijuoti gal skelbiames visi kas kur ir kada ir judam, nesamonė kad per tiek tax.lt vartotojų vos keli yra ryžtingesni pasiruošę nemokėti, bilinėtis ir pan. ?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui