Tax.lt narys ben282

B
Tax.lt narys nuo
2010-03-08
ben282
forume parašė 2 žinučių

Naujausios žinutės:

2010-03-08 11:59 Bendra » Akciju pirkimo-pardavimo sandorio tarpininkavimo apmokestinimas » #773388
Malonu taip greitai susilaukti atsakymu, taciau jie nepaliecia esmes t.y. nuo kada asmuo skaitomas akciju savininku: a) nuo tada kaip parasyta akciju pirkimo-pardavimo sutartyje arba b) nuo tada kai uz akcijas atiskaityta.

Taip pat tarpininkas yra fizinis asmuo, tad esminis klausimas yra kaip traktuojamos ir kokiu tarifu apmokestinamos tarpininkavimo paslaugu pajamos.
2010-03-08 11:39 Bendra » Akciju pirkimo-pardavimo sandorio tarpininkavimo apmokestinimas » #773369
Sveiki,

Ieskojau, bet taip ir iki galo nesupratau, tad pagalvojau gal protingesni zmones pasakys. smile

Tarkime UAB imones A akcininkas(fizinis asmuo) nori paruoduoti 40% akciju, o imone B (juridinis asmuo) nori pirkti. Tarpininkas Vardenis padejo surasti pirkeja (imone B). Kokiu budu geriausiai apskaityti toki sanderi ir kokie mokestiniai isipareigojimai kyla?

As matau 2 galimybes:

1. Tarpininkas Vardenis perka akcijas is imones A akcininko, veliau paruoda jas imonei B. Kiek suprantu tada gautas pelnas apmokestinamas 15%. Bet iskyla klausimas, ar Vardenis neturi sumoketi uz akcijas imones A akcininkui, kad taptu tu akciju savininku, pries parduodamas imonei B? Na o tarpininkas Vardenis, pinigeliu tai neturi... smile Kitaip tariant ar akcijos taptu tarpininko Vardenio nuosavybe, net jeigu uz jas dar neatsiskaityta?

2. Sudaroma tiesiogine akciju pirkimo-pardavimo sutartis tarp imones A akcininko ir imones B (pirkejo), toje sutartyje nurodomi komisiniai tarpininkui Vardeniui uz suteiktas paslaugas. Pirkejas perveda pinigus imones A akcininkui ir tarpininkui Vardeniui. Kokiu tarifu butu apmokestintos tarpininko Vardenio pajamos?


Gal yra kitu budu?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui