Tax.lt narys dalyte0516

D
Tax.lt narys nuo
2010-03-22
dalyte0516
forume parašė 3 žinučių

Naujausios žinutės:

2010-04-21 10:10 Darbo teisė » Valymo plotų normos » #795257
sveiki,gavau atsakyma-


DĖL INFORMACIJOS PATEIKIMO

Atsakydami į Jūsų paklausimą paaiškiname, kad Lietuvos Respublikos teisės akto, kuris įtvirtintų patalpų valomojo ploto normas, nėra. Patalpų valomų plotų normas įstaigoms ar organizacijoms tvirtina asmens gyvenamosios vietos miesto ar rajono savivaldybės savo sprendimu.
Iš paklausimo turinio sprendžiame, kad Jūsų mokyklos administracija neteisingai atsisakė mokėti papildomą darbo užmokestį už padidėjusį patalpų valomą plotą. Darbo kodekso 197 straipsnis nustato, kad atvejais, kai padidinamas darbuotojo darbo mastas, palyginti su nustatoma norma, už darbą jam mokama proporcingai daugiau. Konkretūs darbo apmokėjimo dydžiai nustatomi kolektyvinėse ar darbo sutartyse. Mums neaišku ar Jūsų pereiginėje instrukcijoje yra įtraukti visi paklausime išvardinti papildomi darbai, ar už atlikus darbus Jums buvo sumokėtas darbo užmokestis, todėl manome, kad galite prašyti Darbo inspekcijos Šiaulių skyriaus specialistus (te.524633) atlikti patikrinimą keliamais klausimais.
Nemokamų atostogų suteikimo tvarka yra reglamentuota Darbo kodekso 184 straipsnyje. Tokios atostogos suteikiamos darbuotojams, auginantiems vaikus iki 14 metų, darbuotojui , vienam slaugančiam neįgalųjį, bei kitais, šiame straipsnyje nurodytais atvejais. Nemokamos atostogos dėl kitų priežasčių suteikiamos kolektyvinėje sutartyje nustatyta tvarka.


Priimamojo vedėja L.Venckūnienė
2010-03-23 19:06 Darbo teisė » Valymo plotų normos » #781100
ačiū už komentarus,bet vistiek nieko konkretaus neišgirdau:).
Mūsų "vadas" mums tipo aiškina,kad šiuo metu jau 800 kvadratų yra norma,bet aš niekur konkrečiai neradau,kad taip būtų .Kiek esu girdėjusi,kad lyg nuo liepos 1 d.keisis tos normos.
Matot ,labai skaudu,kad nėra teisybės,kaip "mažesni" žmonės taip ir esam skriaudžiami.Nors mūsų visuomenėj aplamai kerta žemesniam sluoksniui per visus galus...Aš gal ir nieko nelaimėsiu ieškodama teisybės,bet nors žinosiu kas mums priklauso...
Dar kartą ačiū;)
p.s.panašų užklausimą parašiau ir į socialinės apsaugos ir darbo ministeriją,jei gausiu kokį konkretesnį atsakymą-įmesiu jį čia:)
2010-03-22 19:31 Darbo teisė » Valymo plotų normos » #780283
Esam 4 moterys.Dirbam vienoje Šiaulių rajono mokykloje budėtojomis-valytojomis pagal neterminuotą darbo sutartį pilnu etatu už minimalų atlyginimą.Kiekviena budim dienomis pamokų metu,paskui tvarkomės savo plotus ir dar po vieną ar du kartus savaitėj turim ir vakarinį budėjimą,kurio metu užblokuojam mokyklą.Kiekviena savo valomo ploto turim po 630 kvadratinių metrų.Šiuo metu viena iš mūsų nutraukia darbo sutartį.Tai mokyklos valdžia jos valomą plotą išmėto mums.Tokiu atveju turėsim maždaug po 840 kvadratinių metrų,bet mums nežada mokėti už padidėjusį valomą plotą ir nenori priimti naujo žmogaus.
Tai norėtume sužinoti kokie yra šiuo metu nustatyti kriterijai.Kokie yra skiriami plotai vienam etatui.Ar teisinga mokyklos valdžia mūsų atžvilgiu? Tiesa,kiek dienų neapmokamoms atostogoms galim būti išvarytos? Mes suprantam,kad krizė,kad reikia visiems susiveržti diržus,bet mūsų šeimoms reikia ir valgyti.Visa info surašyta sena,norėtumėm naujų...
Širdingai dėkojam už atsakymą.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui