Tax.lt narys defasss

D
Tax.lt narys nuo
2010-07-27
defasss
forume parašė 3 žinučių

Naujausios žinutės:

2011-09-06 21:53 Įvairūs » Bankrotas » #983219
kaip garantinis fondas gali neskirti pinigų remdamasis garantinio fondo įstatymo 5 straipsnio 12 dalimi:
Išmokos iš Garantinio fondo lėšų neskiriamos darbuotojams, sudariusiems darbo sutartį su nemokia įmone nuo kreditoriaus (kreditorių) pranešimo įmonei apie ketinimą kreiptis į teismą dėl bankroto bylos iškėlimo dienos ar nuo įmonės viešo paskelbimo arba kitokio pranešimo kreditoriui (kreditoriams), kad negali arba neketina vykdyti įsipareigojimų, dienos ar pareiškimo pateikimo teismui dienos iškelti įmonei bankroto bylą (atsižvelgiant į tai, kuri iš šių datų yra ankstesnė) ar nuo siūlymo išsiuntimo kreditoriams dienos bankroto procedūras vykdyti ne teismo tvarka. Nutarimą šiais atvejais priima Garantinio fondo taryba.

Kai to paties įstatymo 5 staipsnio 11 dalis:
Šiame įstatyme numatytos garantijos be kokių nors apribojimų yra taikomos darbuotojams, dirbusiems bankrutuojančioje ar bankrutavusioje įmonėje ne visą darbo laiką, taip pat dirbusiems pagal terminuotą ar laikinąją darbo sutartį.

tai yra mano sutartis buvo terminuota (o įstatymas rašo kad be jokių apribojimų teikiamos garantijos, taip pat Europos Parlamento ir Tarybos direktyva numato garantijas be jokių apribojimų terminuotom sutartim. Nors sutartis ir sudaryta po tos datos kuria čia mini 12 dalis, bet tai iš kur man žinoti kada ten kas kam praneša apie ketinimus kreiptis teisman, juolab kad ten mane iš biržos siuntė įsidarbinti.

karočia garantijos be iššimčių, bet kažkaip tai sugebema padaryti iššimtis...
2011-08-01 21:08 Įvairūs » Bankrotas » #973169
sveiki,

norėjau paklausti, ar galima skusti garantinio fondo tarybos nutarima? ir jei taip tai kur ir per kiek laiko?
2010-07-27 18:21 Įvairūs » Bankrotas » #834950
Norėjau paklausti nusimanaių apie bankrotus. Įmonė bankrutuoją, darbuotojai dar dirba iki rugpjūčio 10 dienos, įmonė (gamybinė) dar prekes parduoda, užsakymus priima... Administratorius sakė kad po 08,10 prašys teismo atblokuoti sąskaitas, kad įmonė galėtų toliau galėtų laikinai vykdyti veiklą... Tai kodėl dabar negali prašyti teismo atblokuoti sąskaitas, tam kad būtų sumokėta darbo užmokestis?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui