Tax.lt narys ufikas

U
Tax.lt narys nuo
2010-09-05
ufikas
forume parašė 4 žinučių

Naujausios žinutės:

2010-09-06 11:32 PVM » IDV + paslaugų pardavimas ES = PVM ? » #848092

Rainis rašė: ufikui
Jūs visgi palaukite VMI atsakymo, nedarykite kol kas nieko dėlto. Tai tikrai, jei ir bus, tai nedidelis nusižengimas, kad staigiai dėl to 1000 lt nesiregistravote PVM mokėtoju. Jei daugiau neplanuojate su užsieniu dirbti, tai vieną mėnesį įsiregitruojate, kitą rašote prašymą išregistruoti - kam to reikia? O ir tų mokesčių nekažin kas - nuo 1000 lt 174 Lt.


Raini, ačių Jums labai už išsamius komentarus ir informaciją. Per kelis forumo postus paaiškinote man tai, ką VMI kvalifikuoti darbuotojai aiškinsis mėnesį :)

Dėkoju!
2010-09-06 11:12 PVM » IDV + paslaugų pardavimas ES = PVM ? » #848077

Rainis rašė:
Jei VMI nutvers, už tą mėnesį, kurį gavote čekiuką, užpildysite "Neįsiregistravusio PVM mokėtojo" deklaraciją.


Ačiū už atsakymą. Man tik tada toks klausimas kyla, realiai aš tą 1000 LTL turėčiau vistiek deklaruotis, jeigu noriu viską susilegalizuoti. Tad ar nebus taip, kad pats VMI parodysiu, kad PVM buvo neišrašytas. Ar to 1000 LTL iš viso netraukti į deklaraciją? Ber ar tai tada nebus traktuojama kaip mokesčių slėpimas?


Rainis rašė:
Dėl antros dalies - kol nesate įregistruotas PVM mokėtoju, nerašykite savo sąskaitose jokio PVM.
O jūs Google sąskaitą rašėte?


Ne, google sąskaitos neišrašiau, jie patys atsiunčia finansinę ataskaitą ir pinigus perveda WU arba banko čekiu.
2010-09-06 10:13 PVM » IDV + paslaugų pardavimas ES = PVM ? » #848043
Raini,
dėkoju Jums už atsakymą. Situacija aiškėja.


Rainis rašė: Tačiau dėl vieno čekio, gauto pavasarį, jūsų vietoje nesukčiau sau galvos


Na kaip, jeigu VMI po to manęs paklaus iš kur čia čekiukas 1000 LTL vertės su siuntėju "Google Ireland LTD", tai manau jau tada ne tik galvą, bet ir užpakalį reiktų sukti. Kaip jau sakiau - geriau ramiai miegot, nei po to dėl tūkstančio litų, turėtų daug rimtesnių problemų.

Gal kas nors galėtų man dar atsakyti į antrą mano klausimų dalį: Kaip elgtis su sąskaitomis, kurios jau yra išrašytos įmonėms Lietuvoje, nuo to momento, kai aš priėmiau užmokestį iš ES šalies?
2010-09-05 19:19 PVM » IDV + paslaugų pardavimas ES = PVM ? » #847965
Sveiki,
gal kas galėtumėte pakonsultuoti tokiu klausimu:
Turiu individualią veiklą (IDV), jeigu konkrečiau - parduodu reklamos plotus interneto svetainėje. Pajamos nėra didelės, bet darau viską legaliai ir tvarkingai, kad rami galva būtų. Iki šiol, dirbau tik su Lietuvoje veikiančiomis įmonėmis, tad pagal IDV įstatymą, sąskaitose (kvituose) PVM klientams "neišstatydavau". Pavasarį, pabandžiau google adsense sistemą (mokėtojas Google Ireland Ltd.), kurie atsiuntė čekį, kurį sėkmingai išsigryninau. Pajamos iš jų nebuvo tokios, kokių tikėjausi, tad tuo vienu čekiu ir apsiribojau. Neseniai, kalbėdamas su pažįstamu finansininku sužinojau, kad tuo atveju, kai parduodu paslaugas ES registruotai įmonei, turėčiau registruotis kaip PVM mokėtojas. Kadangi jis pats tiksliai negalėjo paaiškinti kaip ten ir kas ten, kreipiausi į VMI dėl išsamaus paaiškinimo. Šie veikėjai man telefonu taip pat nesugebėjo paaiškinti (ką jie ten iš viso veikia?), bet patvirtino, kad vykdant IDV ir parduodant prekes / paslaugas į ES atsiranda tam tikri pakeitimai susiję su PVM ir kažkokiom deklaracijom. Pažadėjo po mėnesio atsiųsti raštišką paaiškinimą (tai ačiū...).
Gal kas nors žinot apie tai daugiau? Ar man, vieną kartą suprekiavus su ES reikia registruotis kaip PVM mokėtojui ir nuo šiol visiem klientam rašyti sąskaitas su PVM? Kaip man dabar elgtis su sąskaitomis, kurios jau išrašytos nuo pavasario?
Dėkoju už bet kokią informaciją.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui