Tax.lt narys Vaidaaa

V
Tax.lt narys nuo
2010-12-30
Vaidaaa
forume parašė 1 žinučių

Naujausios žinutės:

2010-12-30 18:36 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla 2010 » #895403
Sveiki,
Norėčiau pasiteirauti dėl mokėjimo dirbant pagal individualią veiklą, jeigu dirbu ir pagal darbo sutartį. Iš atsakymų šioje temoje lyg ir supratau, kad jokių nuolaidų nėra ir reikia mokėti du kartus, bet suabejojau, ar tikrai.

Pagal informaciją Sodros puslapyje:

"Individualią veiklą vykdantys asmenys gali sveikatos draudimo įmokų kas mėnesį nemokėti, jeigu jie moka ir (arba) už juos yra mokamos Sveikatos draudimo įstatymo 17 straipsnio 1 ir 2 dalyse nurodytos sveikatos draudimo įmokos arba jeigu jie yra asmenys, išvardyti Sveikatos draudimo įstatymo 6 straipsnio 4 dalyje.

Pasibaigus kalendoriniams metams, asmenys, vykdantys individualią veiklą, turi perskaičiuoti už praėjusius kalendorinius metus mokėtinas sveikatos draudimo įmokas. Sumokėtų ir mokėtinų sveikatos draudimo įmokų sumų skirtumas turi būti sumokėtas iki metinės pajamų mokesčio deklaracijos pateikimo Valstybinei mokesčių inspekcijai termino paskutinės dienos (Sveikatos draudimo įstatymo 18 straipsnio 5 dalis)."

Gal visgi mokėti reikia tik tą skirtumą? Nes 17 straipsnis kaip tik ir nurodo ir pagal darbo sutartį dirbančius asmenis.
Iš anksto ačiū už atsakymą.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui