Tax.lt narys Aiva67

A
Tax.lt narys nuo
2011-01-04
Aiva67
forume parašė 4 žinučių

Naujausios žinutės:

2012-01-15 21:07 Apskaita & Auditas » Kas veda ūkininkams apskaitą » #1020293
Labas vakaras,

Gal kas galėtų paaiškinti, ką reiškia "Kitų nepiniginių straipsnių eliminavimas" netiesioginėje pinigų srautų ataskaitoje? Kas ir iš kur tenai turi būti įrašyta? Iš anksto dėkoju už atsakymą.
2011-01-05 14:58 Apskaita & Auditas » Kas veda ūkininkams apskaitą » #897455
Nieko dirbtinai nedidinkite, nes uzsitrauksite beda sau arba tam ukininkui. O tai cia gal ekologinis ukis? Nes ekologiniuose ukiuose buna labai mazos savikainos, nes negalima pirkti chemijos. As turiu ekologini ukininka, tai pas ji pelnas neblogas butent del to, kad negali pirkti chemijos ir savikaina gaunasi maza. Gali buti ir toks variantas, kad ne visas saskaitas jums pristate, arba ne visada pirkdamas ukininkas tu saskaitu pasipraso.
Na ir dar, neteisingai mastote, arba as kazka netaip supratau, kad jei maza savikaina, tai pelnas mazas. Juk atvirskciai. Jei maza produkcijos savikaina, tai pelnas turi buti didelis.
O jusu ukininkas virsija 14 EDV ar ne? Ir jei nesunku, trumpai aprasykite kaip skaiciuojate savikaina, ka i ja traukiate? Gal cia darote klaida?[/quote]

Taip, ta produkcija (kviečiai) užauginti 4 ha ekologiniame lauke. Be to, tai žieminiai kviečiai, juos bereikėjo tik nukulti, 7 t pardavė, 5 t sėklos sunaudota 20 ha žieminiams pasėti, dar apie 15 ha suarta, tai didžiausios išlaidos ir sunaudotos ateinančių metų derliui gauti. Sandėlyje liko 2 t žirnių ir 1 t dobilų sėklos, bet ir jų savikaina maža, nes dobilai, kaip ir žieminiai, kuriant ūkį jau buvo pasėti, tai nukulti ir bereikėjo. Na, dabar galvoju, kad reikėtų tas sąnaudas perskirstyti, kad daugiau jų tektų 2010 m. produkcijai. Bandysiu aprašyti savikainos skaičiavimą: sunaudojus atsargas D 61, K20 ir sąnaudas iškeliu į D 650, K61, užpajamavus produkciją D 210, K650. Sąnaudas ateinančių metų derliui kaupiu D 6501 sąskaitoje ir čia žinoma lieka likutis debete. Atrodo, kad viską gerai fiksuoju, bet tikriausiai vistiek kažką ne taip sudėlioju, kad to pelno nesigauna, o su Jumis tikrai sutinku, kad esant mažai savikainai, pelnas turėtų būti didelis. Ūkis yra iki 14 EDV. Ačiū už nuoširdumą, manau Jūsų nebevarginsiu ir ieškosiu patyrusios buhalterės vietoj, kad man padėtų išstudijuoti tą gamybą.
2011-01-04 20:37 Apskaita & Auditas » Kas veda ūkininkams apskaitą » #897019

gvozde rašė:

Aiva67 rašė: Sveiki mieli kolegos,

Esu naujokė tame forume, gal kas nors galėtų padėti, kokia turėtų būti sąskaitų korespondencija norint metų pabaigoje įsivertinti sandėlyje likusią žemės ūkio produkciją (kviečius} normatyvinėmis kainomis smile


Nelabai suprantu ka konkreciai norite zinoti. Truksta info, jei norite, kad padetume. Kyla daug klausimu. Ar cia darote pradini balansa ir tik pradedama ukio veikla, ar tik pradedate tvarkyti dvejybine apskaita jau egzistuojanciam ukiui? Ar tiesiog per visus metus nebuvo skaiciuota savikaina?
Siaip pagal dabartine tvarka, normatyvine kaina negali niekas buti, viskam turi buti skaiciuojama savikaina. Isimtis yra, jei ukio veikla pradedama ir reikia pradinio balanso, bet ir tai kiek imanoma turi buti apskaiciuojamos patirtos realios islaidos vertinant produkcija.


Ačiū, kad taip greit atsiliepėte. Apskaitą tvarkau nuo pavasario už 2010 m., dabar bandau padaryti ataskaitas, tame tarpe "Pelno (nuostolio) ataskaitą. Bėda ta, kad gaunasi labai mažas pelnas, mat produkcijos savikaina yra labai maža, tad sandėlyje likusios produkcijos vertė yra nerealiai maža, o pagalvojau, kad tą produkciją įvertinus normatyvinėm kainom, gautųsi visai kitas rezultatas. Bet jeigu to negalima daryti, tai nebežinau, kaip čia tą pelną padidinti. Grūdų parduota nedaug, išmokos dar negautos.
2011-01-04 19:40 Apskaita & Auditas » Kas veda ūkininkams apskaitą » #897006
Sveiki mieli kolegos,

Esu naujokė tame forume, gal kas nors galėtų padėti, kokia turėtų būti sąskaitų korespondencija norint metų pabaigoje įsivertinti sandėlyje likusią žemės ūkio produkciją (kviečius} normatyvinėmis kainomis smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui