Tax.lt narys Oti

O
Tax.lt narys nuo
2011-06-14
Oti
forume parašė 3 žinučių

Naujausios žinutės:

2011-06-15 00:16 Bendra » Mokesčiai Norvegijoje? » #960777

Robertam rašė: Ačiū Sonata600.
"SAMDOMASIS DARBAS <...> algos, darbo užmokestis ir kitokie panašūs atlyginimai, kuriuos sutartį atliekančios šalies rezidentas gauna už darbą, apmokestinami tik toje šalyje..."
Vadinasi įmonė, gaudama pinigus už atliktą darbą Norvegijoje, turi mokėti NORVEGIJAI mokesčius nuo to uždarbio? Pvz. pelno mokestį?
TOLIAU:
"Reglamente (13 straipsnio 2 dalies punktai a, b ir c) išdėstyta, jog dirbti iš vienos
valstybės narės į kitą vykstančiam darbuotojui paprastai taikoma naujos darbo vietos
valstybės socialinės apsaugos sistema."
TAČIAU:
"Svarbiausia išimtis – galimybė darbuotojui likti apdraustam socialinės apsaugos sistemoje tos valstybės, kurioje įmonė veikia (vadinamą siunčiančiąja valstybe) visais atvejais, kai ši įmonė siunčia jį dirbti į kitą valstybę narę (vadinamą darbo vietos valstybe) iš anksto nustatytam, ne ilgesniam nei 12 mėnesių laikotarpiui, kurį galima pratęsti dar 12-ai mėnesių, tačiau pagal tam tikras toliau išdėstytas sąlygas."

Taigi išeitų, jog mokesčius už darbuotojus įmonė moka tik Lietuvai.
Kalbėjau su buhaltere. Ji taip pat teigė, jog už darbuotojus mes mokame Lietuvai. Tačiau nebuvo tikra dėl PVM. Ji patarė nueiti ir paklausti Norvegijos mokesčių inspekcijoje.
Kaip mano kiti šiuo klausimu? smile


jei vykdot veikla Lietuvoje su UAB tai ir mokescius mokesit Lietuvoj, jei tik uzsienyje su UAB = NUF (filialas) tai mokesite soc draudima uzsienyje.
2011-06-15 00:09 Bendra » Mokesčiai Norvegijoje? » #960776

erika545 rašė: Gal zinote kur reikia kreiptis kad gauti E-104 forma is Norvegijos, del motinystes pasalpos, reikia darbo stazo Norvegijoje... ???



reikia kreiptis i NAV del stazo arba skatteetaten gauti selvangivelse/ deklaracija
2011-06-15 00:06 Bendra » Mokesčiai Norvegijoje? » #960775

Raymond rašė: Gal kas zinote, kaip gauti is Norvegijos mokesciu instituciju pazyma apie mokamas soc. draudimo mokesti?
Situacija: Lietuvos imone siuncia darbuotojus komandiruoten i Norvegija. Kadangi imone nevykdo zymios veiklos Lietuvoje, negali gauti E101 formos Lietuvoje, ir todel soc. draudimo mokestis turi buti mokamas Norvegijoje. Kad jo nereiketu moketi tuo paciu metu ir Lietuvoje, ir Norvegijoje, turi buti pristatoma tam tikra pazyma is Norvegijos i vietini Lietuvos Sodros skyriu.
Klausimas, kaip ta pazyma gauti???



jei mokat mokescius norvegijoj, kaip firma/ darbdavys. Tai turbut turit buhaltere ten, tai ji ir gali istraukti jums pazyma. Arba patys galit ieiti i altinn.no
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui