Tax.lt narys kotriukas

K
Tax.lt narys nuo
2011-06-18
kotriukas
forume parašė 2 žinučių

Naujausios žinutės:

2011-06-18 22:45 Darbo teisė » Dekretinės atostogos ir motinystės pašalpa » #961957
Dėkui už atsakymą, tai kaip suprantu, kad, jei įsidarbinsiu ir jau kitą dieną ar už poros dienų išeisiu atostogų galėsiu gauti tuos pinigėlius? nes kai ji man taip pasakė, tai pagalvojau, kad gal ne taip suprato ir pagalvojo, kad dar galėsiu padirbt kažkiek laiko, bet dabar išeitų taip, kad tik įsidarbinus turėčiau eit atostogų, nes nežinia kada jau leliukas sugalvos ateiti smile ir dar norėčiau paklaust ar dabar gavus pažymą dėl išleidimo nėštumo atostogoms iš daktaro reik eit į Sodrą ar galima užpildyti viską internetu? ir kaip po to su VPA? vėl iš naujo viską tvarkytis? labai jau daug čia pas mane tų klausimų, bet matau, kad Jūs suprantate, o daugiau kiek pas ką teiravausi, tai niekas negalėjo tiksliai pasakyti
2011-06-18 21:16 Darbo teisė » Dekretinės atostogos ir motinystės pašalpa » #961916
Sveiki,

Norėjau pasikonsultuoti vienu klausimu, nes nelabai pati jau susigaudau. Iš anksto dėkoju už atsakymus. Žodžiu, situacija tokia:

Iki šių metų birželio mėnesio studijavau aukštojoj mokykloj, dieniniu būdu ir laukiuosi jau 36 savaitės. Diplomą atsiėmiau tik birželio 17 dieną. Kadangi teko Sodros puslapyje perskaityti tokią sąlygą, jog baigusiems dienines studijas asmenims iki 26 metų nebūtina įgyti darbo stažo norint gauti motinystės pašalpą, pasiskambinau į Sodrą ir ten konsultantė man patarė dar dabar įsidarbinti ir kitą dieną jau išeiti dekreto, sakė, kad taip gaučiau bent minimalią pašalpą ( tik sakė, kad negaliu įsidarbinti anksčiau nei išduotas diplomas). Taigi norėjau pasiklausti ar tikrai tai realu, kad gaučiau bent tuos minimalius pinigėlius neturint net mėnesio darbo stažo? ( tai yra nesumokėjus net vieno mėnesio įmokos?) Atsiprašau, jei mano klausimas Jums nuskambės kvailai, bet tiesiog niekada nesu susidūrusi su Sodra ir nežinau ko ten tikėtis, ar verta man dabar darbintis.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui