Tax.lt narys urba-burba

U
Tax.lt narys nuo
2011-07-29
urba-burba
forume parašė 7 žinučių

Naujausios žinutės:

2011-08-25 13:21 Įvairūs » Noriu gauti jūsų patarimo » #979969
Ačiu labai už patarimus. Dabar ramiai galėsiu pateikti ataskaitas smile
2011-08-24 22:20 Įvairūs » Noriu gauti jūsų patarimo » #979770
Na, aš naudoju tas tarpines sąskaitas, ir knygoj viskas į vietas sustoja, tik man neaišku ar srautų ataskaitoj rodyti iš sąskaitų priskaičiuotas pajamas ar iš banko išrašų gaunamas pajamas. Tai kaip suprantu, reikia gaunamas pajamas rodyti pagal pateiktas firmos sąskaitas, tada automatiškai rodysis ir išlaidos į paskolą. Tik ar neprisikabins, kad gautų pajamų sumos tarp atasaitos ir banko išrašų nesutampa...
2011-08-24 11:49 Įvairūs » Noriu gauti jūsų patarimo » #979536
Labas, nebeišmanau ką daryti.
Pas mus kas pusmetį suvedamas balansas ir pildoma pinigų srautų ataskaita ir t.t.. Viskas buvo gerai, kol nuo šių metų sausio atsirado tokia įdomi paskolos išsimokėjimo sistema. Paskola imta ne iš banko, bet iš firmos. Ji išsimokama dalimis, t.y. mes teikiame produkciją, o firma nuo jos kainos kas mėnesį išskaito paskolos dalį ir palūkanas, pvz.: pateikiame produkcijos už 10000,00lt, iš jų firma 4000lt pasilieka paskolai ir palūkanoms, o 6000lt perveda banko pavedimu mums. mums labai gerai, jiems taip pat, į didžąją knygą taip ir įrašau, kad paskolos apmokėjimas eina iš dalies pagamintos produkcijos. Tačiau, reikia teikti pinigų srautų atskaitą, į ją rašomos iš banko išrašų ir kasos judėjimo realios pinigų judėjimo sumos. Ir gaunasi taip, kad nesimato tos dalies pinigų kuri nukeliauja į paskolą, be to nėra kaip ataskaitoje parodyti mokėjimų į paskolą? Tiesiog matosi, kad mes gauname mažiau pajamų nei išrašyta sąskaitose. Nors PVM-mą valstybei grąžiname nuo visos realiai priskaičiuotos sumos už parduotą produkciją. Kaip man pateikti pinigų srautų ataskaitą, kad joje matytusi ir tų pinigų judėjimas, kurių mes realiai negauname? Bėda ta, kad tai firmai taip patiko šis mūsų išsimokėjimo būdas, kad jau ir iš jos įsigytas prekes apmokame tokia pačia sistema... ir vėl nesimato pinigų judėjimo nei banko išrašuose nei kasoje. Patarkit ką daryt?
2011-07-30 13:13 Bendra » Vaiko priežiūros atostogos » #972797

vovere rašė: nu tam darbdaviui visai ku-kū smile dar tokios nesąmonės neesu girdėjusi. sugalvojo mat neišleist, šakės.
jūs viską teisingai suprantate, nėštumo ir gimdymo atostogas nuo pirmos dienos apmoka sodra.
www.sodra.lt/index.php?cid=325
atspausdinkite dideliu šriftu ir duokite šefui paskaityt (ir pasitaiko kvailių)


Labai Jums ačiu, apsidžiaugs moterytė, jau galvojo, kad teks iki paskutinės dienos dirbti smile paduosiu jai, galės rodyt.
2011-07-29 18:35 Įvairūs » LABAI PRAŠAU PADĖTI!!! » #972741
Ačiu, labai padėjote smile
2011-07-29 18:14 Įvairūs » LABAI PRAŠAU PADĖTI!!! » #972735
Laba diena,
mūsų įmonėje dirba žmogus, kuriam prieš savaitę nustatė 50 proc.darbingumo lygį. Surašėme įsakymą pagal nurodytas rekomendacijas kiek jis gali dirbti ir t.t., peržvelgiau DK radau, kad jam priklauso 35 k.d.kasmetinių atostogų. Bet dabar nežinau ką daryti su ? Ar aš kažką ne taip supratau skaitydama?
2011-07-29 17:08 Bendra » Vaiko priežiūros atostogos » #972713
Laba diena, ilgai skaitinėjau komentarus apie nėštumo ir gimdymo atostogas. Tačiau nerandu man tinkamo. Ir nelabai tikėjausi rasti. Bet mano draugė ruošiasi eiti šių atostogų, tačiau darbdavys jos nesutinka išleisti teigdamas, kad tas atostogas jis turės apmokėti, o darbuotoja tai nedirbs. Ji manęs kaip buhalterės klausia, ar iš tikro taip yra. Nu, kiek varčiau DK ir įstatymus, ir jūsų komentarus, visur aiškiai parašyta, kad nėštumo ir gimdymo laikotarpį, kaip ir vaiko auginimo atostogas apmoka SODRA tam skirta pašalpa. O darbdaviui kainuoja tik naujai pasamdyto darbuotojo paslaugos. Ar teisingai kalbu? Asmeniškai man neteko susidurti su tokio tipo atostogomis, tad tų vingrybių per daug ir nežinau. Gal galite pakomentuoti? Iš anksto dėkoju už atsakymą.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui