Tax.lt narys ruprechtas

R
Tax.lt narys nuo
2011-09-22
ruprechtas
forume parašė 4 žinučių

Naujausios žinutės:

2011-12-15 13:11 Darbo teisė » Ar gali darbuotojo UAB teikti paslaugas darbdaviui? » #1013026
Sveiki,

Yra darbuotojas, dirbantis pagal eilinę darbo sutartį įmonėje. Darbuotojas turi savo UAB. Ar galėtų darbuotojas už atliktus papildomus darbus sutaręs su darbdaviu išrašyti sąskaitą darbdaviui iš savo UAB'o, o ne pasiimti užmokestį kaip premiją? Ar nėra jokių apribojimų tokiems darbuotojo įmonės ir jo darbdavio santykiams?

Dėkui
2011-10-10 21:45 Gyventojų pajamų mokestis » NT pardavimas savo UAB » #994520
Sveiki,

Turiu senokai(seniau nei pries tris metus) pirkta zemes sklypa. Noreciau parduoti ji savo UAB. Kokius mokescius tektu susimoketi uz si sandori? Kadangi NT pirktas seniau nei pries tris metus, kaip suprantu, GPM'o nereikia moketi. Ar nebus problemu su VMI, kad sandoris su UAB'u, kurio pats ir esu savininkas? Taip, tokiu budu noreciau issiimti be mokesciu ir legaliai pinigu is UAB. Sandoris butu zinoma rinkos kaina.

Dekui
ruprechtas
2011-09-22 13:08 Bendra » UAB vs VŠĮ » #989139
Veikla, tai keletos internetinių portalų kūrimas, palaikymas bei vystymas. Išlaidos - serverių nuoma, pajamos - už banerius, kurių užtenks minėtoms išlaidoms padengti, na dar išlaikyti automobilį, telefoną ir pan ;). Visą darbą atlieku pats ir kolkas nėra planų kažką daugiau samdyti.
2011-09-22 12:51 Bendra » UAB vs VŠĮ » #989132
Sveiki,

Norėjau pasiteirauti kokie yra minimalūs UAB bei VŠĮ išlaikymo kaštai esant minimaliai veiklai (keletas pajamų/išlaidų saskaitų į metus) ? Ar buhalterio paslaugos kainuotų vienodai ir maždaug kiek? Žinau, kad VŠĮ direktorius gali dirbti visuomeniniais tikslais - t.y. nemokamai. O kaip su UAB?

Klausiu, kadangi dalį veiklos, kuria užsiimu šiuo metu kaip fizinis asmuo, norėčiau perkelti ant įmonės. Dideli pelnai kolkas nėra planuojami, tiesiog norisi atskirti veiklą, kuri pati save išsilaikytų. Todėl jei VŠĮ išlaikymo kaštai kur kas mažesni, metus ar du geriau būtų pratempti su VŠĮ, o perspektyvoje, atsirandus pelnui, tuomet planuočiau ir UAB įkurti.

Ačiū
ruprechtas
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui