Tax.lt narys vittu

V
Tax.lt narys nuo
2011-12-18
vittu
forume parašė 1 žinučių

Naujausios žinutės:

2011-12-18 16:39 Darbo teisė » Tėvystės atostogos » #1013515
Noriu jūsų patarimo:
Situacija šiuo metu: žmona dirbanti, gauna minimumą, aš nedirbantis šiuo metu, registruotas LDB. Vaikelis turėtų gimti balandžio viduryje. Jeigu matematiškai skaičiuoti - 2012 m. kovo mėn, jeigu aš nuspręsčiau imti vaiko priežiūros atostogas, pagal savo 12 mėn. DU vidurkį viršyčiau Sodros "lubas" šiuo metu nustatytas pašalpai gauti.

1)Ar žmonai,turinčiai 50 kasmetinių atostogų dienų, apsimoka imti nėštumo ir gimdymo atostogas iki vaiko gimimo? Jei taip, kiek Sodra sumokės jai?

2)Mano, kaip vyro, įsidarbinimo atveju, padirbus kad ir pora savaičių (t.y. labai trumpą laiką), vaikui gimus, pagal mano prašymą suteikti man vaiko priežiūros atostogas, darbdavys nebegali man prieštarauti ir "neišleisti" ? Patikslinant, man neaktualios 1 mėnesio tėvystės atostogos, ar galiu iškart prašyti vaiko priežiūros atostogų (rinkčiaus 1 metams).

3) Jeigu, vis dėlto negaučiau darbo iki vaiko gimimo, o tik po vaiko gimimo, ar tebegaliu teikti sodrai prašymą dėl vaiko priežiūros atostogų? Ar būtų atitinkamai perskaičiuotas ir 12 mėn. periodas?

Ačiū!
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui