Tax.lt narys rever

R
Tax.lt narys nuo
2012-05-21
rever
forume parašė 6 žinučių

Naujausios žinutės:

2012-05-27 16:48 PVM » Registravimasis PVM mokėtoju » #1065417

Luka_Paciolis rašė:

rever rašė:
Sveiki dar kartą.
norėjau paklausti dėl tokio varianto.
Jeigu nesiregistruoju PVM mokėtoju, gamintojui pateikiu netikrą PVM mokėtojo kodą, bet jis, atsiųsdamas man invoice nenurodo jokio mano pvm mokėtojo kodo jame, ir aš tuomet nesumoku jam jo šalies PVM ir man nereikia mokėti PVM lietuvoje (jei esu ne PVM mokėtojas). Ar galimas toks variantas, kokie niuansai gali būti?
Kitų valstybių PVM mokėtojus galima pasitikrinti, tad jie išrašydami invoice išrašys Jums su tos šalies standartiniu PVM tarifu. Ir turėsite jiems sumokėti jų PVMsmile


O jei nepatikrins? Tiesiog yra įmonė, PVM mokėtoja, kuri užsakinėja pas juos, tačiau atėjusiame invoice nėra nurodyto PVM mokėtojo kodo užsakovo. Tai galvoju, kad man tas pats būtų su invoice, tik nurodysiu netikra PVM mokėtojo kodą ir nereiks jiem mokėti PVM. Ar gali būti kokių neigiamų pasėkmių?
2012-05-27 16:38 PVM » Registravimasis PVM mokėtoju » #1065414
Sveiki dar kartą.
norėjau paklausti dėl tokio varianto.
Jeigu nesiregistruoju PVM mokėtoju, gamintojui pateikiu netikrą PVM mokėtojo kodą, bet jis, atsiųsdamas man invoice nenurodo jokio mano pvm mokėtojo kodo jame, ir aš tuomet nesumoku jam jo šalies PVM ir man nereikia mokėti PVM lietuvoje (jei esu ne PVM mokėtojas). Ar galimas toks variantas, kokie niuansai gali būti?
2012-05-26 16:40 PVM » Registravimasis PVM mokėtoju » #1065311
Sertifikatas deklaruotas jau buvo.
2012-05-24 14:13 PVM » Registravimasis PVM mokėtoju » #1064607
Sveiki,
Individualios įmonės savininkas, naudodamasis e-parašu šiuo metu bando pateikti FR0388 formą (dėl savanoriško PVM mokėtojo įregistravimo) per EDS. Veiklą jis dar tik ketina pradėti. Pateikus formą, atėjo atsakymas dėl nepatvirtinimo ir dvi priežastys:

pirma - Dokumente nurodytas mokesčių mokėtojas skiriasi nuo nurodyto prie persiųsto failo
antra - Šis EDS vartotojas neturi teisės deklaruoti už nurodytą mokesčių mokėtoją

Forma pildoma įmonės vardu, kur kontroliuojantis asmuo yra fizinis asmuo įsteigęs įmonę, kartu ir jos direktorius. Tai neaišku, kame bėda.

Toliau, neturi teisės deklaruoti už nurodytą m.m. Peršasi tik viena mintis, kad ne toje skiltyje pateikta?

Pateikta buvo deklaracijos skiltyje, nes ten tarp šablonų buvo ši forma. Gal kas susidūrėt? Prašvieskit truputį. Nors aš prieš porą dienų tik pateikiau FR0791 (dėl įregistravimo mokesčių mokėtoju) formą, tai gal dėl to dar neleidžia?
2012-05-21 18:44 PVM » Registravimasis PVM mokėtoju » #1063272
O kaip dėl savanoriško registravimosi PVM mokėtoju?
Ar galima taip daryti? Ar yra kokių nors niuansų? Jei pvz viršija iš užsienio importuojamų prekių suma 35000 lt, tai vėl reikės registruotis jau privalomai ar tiktų ta pati savanoriška PVM mokėtojo registracija?
2012-05-21 17:12 PVM » Registravimasis PVM mokėtoju » #1063251
Sveiki,
esu dar visai naujokas. Norėjau paklausti protingų žmonių, nes pradėjau kiek painiotis.

Įmonė neregistruota kaip PVM mokėtoja, prekes užsako iš ES narės-Vokietijos įmonės(ne daugiau 35.000 LT per metus), Vokietijos įmonė išrašo sąskaitą faktūrą dar taikant savo PVM mokestį, nes Lietuvos įmonė nėra PVM mokėtoja, tai už tą PVM sumoka Lietuvos įmonė. Tačiau Lietuvoje parduodant prekę Lietuvos įmonė PVM taikyti negali? Tai Lietuvos įmonė kažkaip gali susigrąžinti Vokietijai sumokėtą PVM? Ar kaip iš tikro reikia elgtis tokiu atveju? Gal geriau Lietuvos įmonei registruotis savanoriškai PVM mokėtoja?
Esant PVM mokėtoja Lietuvos įmonė pirkdama prekes iš Vokiečių įmonės, jiems nemoka PVM, o Lietuvoje už prekės PVM sumokės pirkėjas.

Ar kaip yra? Kažkaip susipainiojau :((
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui