Tax.lt narys bogdang

B
Tax.lt narys nuo
2012-10-12
bogdang
forume parašė 6 žinučių

Naujausios žinutės:

2012-11-26 23:50 Bendra » dvejybinis įrašas » #1109454
Aiškinausi ir išsiaiškinau, kad man reikia pereiti nuo pinigų apskaitos principo prie kaupimo apskaitos principo ir kadangi apskaitą vedu su programa (nepildau pajamų - išlaidų žurnalo), tai ir dvejybinį įrašą daryti reikia. Dėl tolimesnių klausimų kaip ir ką daryti su savo klausimais persikeliu į programinės įrangos skiltį.
2012-11-25 13:40 Bendra » dvejybinis įrašas » #1109048
Sveiki,
Vykdau individualią veiklą pagal pažymą ir esu PVM mokėtojas. Niekaip negaliu apsispręsti dėl apskaitos metodo pasirinkimo - buhalterinių žinių trūkumas. Bandžiau jau su šio forumo dalyviu "Byla" kalbėti apskaitos programų skiltyje apie paprastąjį įrašą, atliekamą per bendrąjį žurnalą ir dvejybinį įrašą. Kai dar nebuvau PVM mokėtojų apskaitą vykdžiau paprastuoju įrašu ir taikiau faktiškai gautų pajamų ir faktiškai turimų išlaidų, susijusių su pajamomis, metodą, bet dabar, kaip suprantu, to daryti nebegaliu. Be to pradėjau naudoti nemokamą apskaitos programą "Apskaita", kurį orientuotą į dvejybinį įrašą ir kaupimo principą. Ar vykdantiems individualią veiklą pagal pažymą PVM mokėtojams galima pasirinkti kaupimo principą?
Ar galėtumėte skirti savo laiko ir išsamiai išnagrinėti mano pateiktą pavyzdį bei parašyti kokia turėtų būti apskaitos seka?

Realus pavyzdys:

Veikla susijusi su elektrotechnikos darbais. Yra daugybė visokių prekių, kurios yra perkamos ir perparduodamos. Vienos yra pagrindinė, kurias įrašau į atsargų (prekių) katalogą, o kitos - instaliacinės prekės, tokios, kaip visokie antgaliai, laidai, automatiniai išjungikliai, izoliacija ir pan., kurių atskirai neparduodu, o juos į sąskaitą traukiamos viena eilute, t.y. instaliacinės medžiagos. Tokias prekes į apskaitą traukiu per bendrą žurnalą. Tačiau kokiu būdu seksiu leistinus atskaitymus ir nustatysiu, kad būtent tokios medžiagos buvo parduotos? Laidus perku kilometrais ir kaina susidaro kartais po kelis tūkstančius litų. Kai išrašau PVM sąskaitą faktūrą prekėms iš atsargų, tai ten viską galima atsekti (iš kur pirkta ir kam parduota). Bet ką daryti su tokiais laidais? Jeigu išrašau sąskaitą su eilute "instaliacinės medžiagos" ir suma bus 3000 Lt, tai kaip aš įtrauksiu į leistinus atskaitymus 500 metrų kabelio iš 2 km ritinio ir 100 antgalių iš 1000 vnt. poko?

Ačiū labai.
2012-11-18 10:58 Programinė įranga » Nemokama apskaitos programa » #1107300

Byla rašė:
Tai rašote viską į sąnaudas.


Dėkoju už atsakymą. Su veikloje naudojamomis prekėmis viskas aišku, jos gali būti priskirtos prie sąnaudų. Tačiau man vis tiek neaišku dėl transportavimo išlaidų. Jeigu jas priskirsiu prie sąnaudų, tuomet atsargų (prekių) kataloge nematysiu prekės pirkimo kainos, kuri susideda iš pačios prekės savikainos + transportavimo išlaidų, kurios kai kuriais atvejais labai prisideda prie bendros kainos padidėjimo. Ar aš nenusižengsiu apskaitos taisyklėms, jeigu transportavimo išlaidų eilutę padalinsiu visoms, sąskaitoje išvardintoms, prekėms? Sąskaitos suma liks ta pati, tik nelieka transportavimo eilutės.
2012-11-18 10:33 Programinė įranga » Nemokama apskaitos programa » #1107298

Byla rašė:
Ar jūs savi individualioje veikloje buhalterinėje apskaitoje taikysite dvejybinį įrašą ?
Apie buhalterinę apskaitą vykdant IV pagal pažymą : www3.lrs.lt/pls/inter3
/dokpaieska.showdoc_l?p_id=205455
www.vmi.lt/lt/index.aspx?itemId=10027682


Ne, dvejybinio įrašo nedarysiu.
2012-11-18 09:47 Programinė įranga » Nemokama apskaitos programa » #1107295

Byla rašė:
Nuo kada banko mokesčiai prisideda prie prekės savikainos ?
Jūs banko mokesčius traukiate per BŽ į sąnaudas. Ir ne į jokią savikainą.


Dėkoju už paaiškinimą. Suradau tą programoje ir viskas aišku. Tuo pačiu norėčiau paklausti dėl transportavimo išlaidų. Gal jos irgi traukiamos į sąnaudas? Dabar aš į programą suvedant gautas sąskaitas, kuriose yra išskirta transportavimo paslaugos eilutė, transporto išlaidas skaidau ir padalinu ant visų sąskaitoje išvardintų prekių. Ar tai yra teisingai? Taip pat klausimas dėl visokių einamųjų, veikloje naudojamų prekių (kanceliarija, pakavimo juostos ir pan.) Ar jos irgi iš karto priskiriamos prie sąnaudų? Ačiū labai.
2012-11-18 09:27 Programinė įranga » Nemokama apskaitos programa » #1107292
Sveiki,
Esu fizinis asmuo, vykdantis individualią veiklą pagal pažymą. Savo apskaitai pradėjau naudoti šią programą. Ar galėtumėte paaiškinti kokiu būdu prie į apskaitą traukiamų prekių galima priskirti banko mokestį, mokamą už tarptautines bankines operacijas? Šis mokestis prisideda prie prekės savikainos ir tuo pačiu yra leidžiamu atskaitymu. Labai svarbu, kad jis kažkaip būtų įtrauktas į apskaitą. Ačiū.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui