Tax.lt narys MariusMD

M
Tax.lt narys nuo
2012-12-14
MariusMD
forume parašė 2 žinučių

Naujausios žinutės:

2012-12-18 15:21 Bendra » Mažoji bendrija » #1115233
Stebuklingieji 15%. Ar kasnors galėtu patvirtinti arba paneigti faktiškai, kad vadovo gaunamas atlygis pagal civ. pas. sutarį nebus vistik apmokestintas tais mokesčiais kurių vadovas nemokėjo išskyrus GPM 15% per laiką iki deklaracijos laiko pradžios. Šiandieną man buvo pasakyta, kad tie GPM 15% kuriuos moka vadovas nuo atlyginimo yra ne viskas ką jam teks sumokėti, tai tik laikina nolaida kuri baigsis atėjus deklaraciniam laikotarpiui ir tada teks nuo visų mėnesinių atlyginimų sumos susimokėti tuos likusius priklausančius procentus. Tai tik laikina mokestinė lengvata, kuri suteikia galimybe susimokėti mokesčius per vieną kartą metų pabaigoje. Bet automatiškai kyla klausimas, jeigu susimokama metų pabaigoje, tai kaip tada su VSD? Vadovas nebuvo draustas VSD per tą laika per kurį vadovas nemokėjo VSD nuo atlyginimo, o metu pabaigoje susimokejas nuo bendros atlyginimo sumos gauna ka, spyga ateičiai?
Taip susidėliojo šiandiena pokalbis su Versli Lietuva konsultantais.
Didelis neaiškumas kabo ties šita vieta.
2012-12-14 14:12 Bendra » Mažoji bendrija » #1114339


Sveiki,

labai norėtusi sužinoti dėl mažosios bendrijos steigėjo-savininko galimybių naudotis mažosios bendrijos pinigais kai vienintelis MB darbuotojas yra pac steigėjas-sąvininkas. Kokie mokesčiai tenka šiam asmeniui ir kokia tvarka jis gali naudotis MB sąskaitoje esančiais pinigais jeigu jų reikia asmeninėms reikmėms.

tomukas minėjo, kad pinigus galima išsiiminėti kaip vadovo mėnesini darbo užmokesti, nuo tos sumos susimokant 15% GPM. Tai tikrai realu ir jokių privalomų mokesčių daugiau nėra?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui