Tax.lt narys Svelnikas

S
Tax.lt narys nuo
2013-01-23
Svelnikas
forume parašė 3 žinučių

Naujausios žinutės:

2013-01-31 02:54 Įvairūs » sąskaita faktūra - KPO » #1127476
Tomukai, nesinervuok. Kaip matau - esi moderatorius, tai gal kažkaip susiprastum kas yra KPO priedėlis. Padėsiu. Priedėlis - "priedėlis, t.y. nurodomi dokumentai, kurių pagrindu priimami į kasą pinigai;"

Dėl juridinio asmens parašo: Bandysiu klausimą supaprastint. Tiek suprantu, jog juridinis asmuo nėra fiznis ir "rankų neturi". Tačiau juridinis asmuo gali pirkti daiktus/paslaugas. Taipogi gali pirkti grynais pinigais. Kai bet koks asmuo iš tavęs nusiperka ką nors grynais pinigais, tuomet reikia pinigus įnešti į kasą. Tam yra reikalingas KPO, viena iš KPO skilčių yra "Priimta iš", taigi kas turi pasirašyti KPO? Įgaliotas asmuo? Ar išvis KPO galima tiesiog pagrįsti sąskaita-faktūra?

Tema: Mano kaltė, kad labai prastai temą suformulavau, nes pradžioje turėjau vienokį klausimą, berašant temą klausimų padauėjo, pasikeitė, o temą taip ir pamiršau pakeisti.

Studijos: Taip, mes mokomės matematiką, statistiką, ekonometriją ir kitus daugmaž teorinius dalykus. Tačiau tokią studijų programą sugalvojau ne aš, jeigu priklausytų nuo manęs, tai aš dabar neklausinėčiau tokių elementarių dalykų. O yra kaip yra, todėl aš kreipiuosi į Jus ir prašau Jūsų pagalbos, gerb. forumiečiai.
2013-01-30 21:25 Įvairūs » sąskaita faktūra - KPO » #1127444
Dėkui už atsakymą smile tačiau vistiek būtų gerai, kad kas nors parašytų tikslesnę informaciją, kad ateičiai nereiktų klausinėt. smile
2013-01-30 17:29 Įvairūs » sąskaita faktūra - KPO » #1127364
Sveiki, esu antro kurso ekonomikos studentas, todėl buhalterijos mokausi savamoksliškai. Su draugais įkūrėme asociaciją, kuri užsiema pilietiškumą skatinančia veikla. Tačiau mums vis iškyla klausimų dėl buhalterijos tvarkymo. Tikiuosi, kad bus Gerų žmonių, kurie galės atsakyt į šiuos nesunkius klausimus.

1. yra organizuojama sesija, jos dalyvio mokestis yra 50lt. Žmogus sumoka ir nori patvirtinančio dokumento, tuomet aš išrašau kpo ir duodu jam apatinę dalį, susirenku jo parašus. Tačiau ar yra privaloma užpildyti priedelį? Nes kaip ir nėra dokumento, kuris reglamentuotų dalvyio kainą.
2. ta pati sesija, juridinis asmuo paprašė sąskaitos faktūros, išrašiau sąskaitą faktūrą, pinigus sumokėjo grynais. Taigi rašant kpo taipogi reikia ir jurdinio asmens parašo?
3. žmogus sumokėjo už 50lt už sesiją, pranešėm, jog kpo išrašysim ryt, tačiau jis išvažiavo ir negalime gauti jo parašo. Kaip galima būtų "išsisukti" įnešant tuos 50lt į kasą be jo parašo.

Būkit geri, atsakykit kuo įmanoma greičiau.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui