Tax.lt narys AlgimantasS

A
Tax.lt narys nuo
2013-11-28
AlgimantasS
forume parašė 3 žinučių

Naujausios žinutės:

2014-01-16 12:20 Blevyzgos » Kiek uždirba buhalteris? » #1200910

zalyte rašė:
Sveiki forumiečiai :)

Aš tokiu klausimu, gal seni vilkai padės vienam žmogui gyvenime pasukti tinkama linkme. Reikalas toks, kad jau treti metai dirbu apskaitininke, prie balanso taip ir neprisiliečiu, o visas tenkantis darbas jau tapo rutina, tačiau buhalterės darbo patirties kaip ir nėra, o ir būtų savanaudiška ir net per drąsu pretenduoti su apskaitininkės žiniomis į tokią poziciją. Tai koks gi tas kitas žingsnis? Kaip įgyti patirties, ar geriau mesti šį darbą ir eiti į apskaitos kompaniją kur išmuštruos kaip žvėrį, ar vis dėl to mėginti savo pečius ir rasti drąsų darbdavį, tik kaži kur tokį rasti. Labai svajoju po darbo dar vakarais ne fb sėdėti o spręsti tikras problemas su tikra atsakomybe, kolkas išėjusi iš darbo 5 val darbą ir palieku darbe :) Labai reikia patarimo, ką darėte jūs, kad esate tokie, juk lūžis irgi kažkaip įvyko, negimėt nei vienas manau su skaičiuotuvu. :) smile


Siūlau susirasti kokią nors labai mažą įmonę (pvz. 1-2 darbuotojų) ir už nedidelę kainą tvarkyti jiems pilną buhalterinę apskaitą. Taip pat atlikti tam tikrą administracinį darbą: archyvuoti dokumentus, rašyti įmonės vadovo įsakymus ir pan. Po darbo teks domėtis įstatymais, o ne FB sėdėti... ir keletas šimtų litų per mėnesį nepakenks.
2014-01-16 12:15 Pelno mokestis » Parama » #1200908
P.S. jei kalbama apie laisvanorišką fizinių asmenų paramą (pvz. kažkokiomis paslaugomis), tuomet dokumentų nereikia
2014-01-16 12:13 Pelno mokestis » Parama » #1200907

Mamba rašė:

Rainis rašė:
Iš PMĮ 28 straipsnio komentaro:
"8. Paramos teikimo (gavimo) faktas įforminamas atitinkama sutartimi ar kitais paramos ar labdaros perdavimo faktą patvirtinančiais laisvos formos dokumentais, turinčiais privalomus Buhalterinės apskaitos įstatymo nustatytus rekvizitus (sutartis nebūtina, jeigu labdara ir parama teikiama ne Notariato įstatymo (Žin., 1992, Nr. 28-810) nustatyta tvarka ir nenustatomos papildomos labdaros ir paramos davėjo sąlygos)."
Be to, teikiant metinę formą FR0477, jums vistiek reikės nurodyti, kokiems tikslams teikėte paramą.


Susidūriau su tokiais, kurie sako, kad jiems neteko nieko panašaus daryti, t.y. rašyti prašymų ar sutarčių ir pan. Sako, kad jie kaip ir neprašo, kad kas paremtų, o kas juos remia, tai daro savanoriškai. Gal užtektų atsispausdinti iš VMI patvirtinimą, kad jie turi paramos gavėjo statusą ir kaip įrodymas bus išrašas, kuriame nurodyta "Parama"?


Anksčiau ūkio subjektai sudarydavo paramos sutartis, pateikdavai paramos gavėjo pažymėjimą arba su juo parašydavai prašymą. Šiuo metu pažyma atspausdinama iš oficialios VMI duomenų bazės, pateikiamas prašymas. Tačiau jei paramos suma iš ūkio subjekto ženkli, tuomet rekomenduotina sudaryti sutartį ir surašyti visus įsipareigojimus. Pavyzdžiui, parama sporto renginiui mainais už įmonės viešinimą (kaip rėmėjo) renginio metu ar prieš jį. Almas, Agentūra "Žinovai LT"
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui