Tax.lt narys aurvalda

A
Tax.lt narys nuo
2013-12-12
aurvalda
forume parašė 7 žinučių

Naujausios žinutės:

2013-12-19 16:53 Apskaita & Auditas » Tarpininkavimo paslaugos » #1196610
Tai va dabar buhalteris klausimas, kaip turi rodytis tie kliento pinigai kurie vaikščios įmonėje.
Kaip ir aišku, apmokestinamoji suma tai tik tarpininkavimo mokestis, nuo jo apskaičiuojam PVM.
O kaip parodyti tuos kliento pinigus įmonėje, aš pats ne apskaitininkas, bet norėčiau turėti ką buhalteriai pasakyti
2013-12-19 15:36 Apskaita & Auditas » Tarpininkavimo paslaugos » #1196585
Pirkome prekes per tarpink.lt ir gavome atskirai sąskaita už tarpininkavimo paslaugas ir atskirą sąskaita tiesiai iš pardavėjo kartu su prekėmis, taip iš to ir darome prielaida kad jie dirba kaip atsiskleidę tarpininkai

Dėl sąskaitų tai problemos nėra, su pardavėjais labai lengva sutarti, kad sąskaita išrašytu kito vardu, o elektroninėse parduotuvėse dažnai užtenka nusiųsti rekvizitus kam rašyti sąskaita emailu ir taip ją išrašo, dėl to tikrai ne problema.

Tik va esminis klausimas buvo ar taip legalu :)

O viso to mums reikia, nes dažnai tarpininkaujam tarp dviejų ne pvm mokėtojų (pirkėjo-pardavėjo), o patys kol dar nesame priverstiniai PVM mokėtojai norim tapti PVM mokėtojais.
Vykdant a.) pirkimą iš pardavėjo(ne pvm) ir b.) pardavimą pirkėjui (ne PVM) visos prekės pabrangtu PVM. o tai jau būtų nekonkurencinga, todėl ir norime veikla rodyti kaip atsiskleidęs tarpininkas, nes iš tiesų 90% atveju prekių net nematome, o nurodome siųsti tiesiai galutiniam pirkėjui
2013-12-19 14:28 Apskaita & Auditas » Tarpininkavimo paslaugos » #1196559
mic.vmi.lt/documentpublicone.do?id=1000078672 rašo :

Atsiskleidęs tarpininkas – apmokestinamasis asmuo, kuris tarpininkauja prekių tiekimo arba paslaugų teikimo sandoryje kito vardu ir sąskaita.
Čia kaip ir leidžiam suprasti, kad tokia veikla gali būti vykdoma ir prekių tiekimui

Taip kaip suprantu, jeigu tarpininkaujam, apmokam savais ar iš anksto gavę pinigus iš pirkėjo, bet pardavėjas siunčia sąskaitas ir prekes pirkėjui, o mes tik sąskaita už tarpininkavimo paslaugos kaip ir viskas veiktu legaliai ir mums sutartis reikalinga tik su dvišalė (tarp Pirkėjo ir Tarpininko(šiuo atveju mes)) ? :)


Kaip suprantu tokiu pačiu principu veikia ir www.tarpink.lt/
2013-12-19 13:37 Apskaita & Auditas » Tarpininkavimo paslaugos » #1196543
O taip susimaišėme su, pirkėjas yra A :)
Taip mes kaip įmonė norime užsiimti tarpininkavimo veikla.

Iškart iškilo klausimas iš Jūsų schemos
a punkte rašote sudaroma sutartis tarp pirkėjo A ir tarpininko B. Joje viskas detaliai aptariama - kaip vyks atsiskaitymas, kam bus siunčiamos prekės, koks mokestis bus imamas už tarpininkavimą ir t.t.

o b randamas pardavėjas C. Sąskaitą jis išrašo ir prekes siunčia tiesiai pirkėjui A. Nors apmokėti už prekes gali tarpininkas B, gavęs iš anksto pinigus iš A, arba gali apmokėti iš pradžių savais - čia kaip jau susitarta

taip ar prekės turi būti siunčiamos tiesiai pirkėjui, ar gali būti siunčiamos ir į tarpininko sandėlį ir iš ten transportuojamas ar kitaip atiduodamas pirkėjui ?

dėkui už atsakymus :)
2013-12-19 11:28 Apskaita & Auditas » Tarpininkavimo paslaugos » #1196497
Radau straipsnį kuriame komentuoja VMI finansų ministerijos Mokesčių informacijos departamento (MID) direktorius.
www.bznstart.lt/klausimai/mokesciai/265/Del-ta...

Tema kaip ir ta pati, prekių pirkimas iš Elektroninių parduotuvių,
..Gyventojo už tarpininkavimą gauta pajamų suma būtų laikoma individualios veiklos pajamomis, kurios apmokestinamos gyventojų pajamų mokesčiu, taikant GPMĮ 6 str. 3 dalyje nustatytą 5 proc. mokesčio tarifą...
Tai kaip suprantu čia šnekama, kad tokia veiklą reiktu vykdyti kaip atsiskleidęs tarpininkas, o apmokestinama suma tik tarpininkavimo paslaugos ?
2013-12-19 11:22 Apskaita & Auditas » Tarpininkavimo paslaugos » #1196495
Tai kaip suprantu mes kaip atsiskleidęs tarpininkas negalime siųstis prekių sau ir mokėti savo sąskaita, nes gausis, kad esame kaip neatsiskleidęs tarpininkas, ir apmokestinama suma bus visa suma, o ne tik komisiniai ?

Mums labai įdomu kaip veikia šitie tarpininkai www.tarpink.lt/ , jie tarpininkauja perkant internetu, pirkėjas C jiems perveda pinigus ir nurodo, ką tarpininkas B turėtų nupirkti (elektroninės prekybos parduotuvėje). Tarpininkas B nuperka prekes, pardavėjas C (elektroninė parduotuvė) siunčia sąskaita kartu su nupirktais daiktais ar elektroniniu būdu pirkėjui A. Tarpininkas B taip pat atsiunčia sąskaita už tarpininkavimą pirkėjui A.
Taip kaip suprantu šituo atveju yra dirbama kaip atsiskleidęs tarpininkas ar kažkas daroma nelabai legaliai ?


Visa esmė yra tame, teikiame tarpininkavimo paslaugas, perkam klientams pirkėjams A prekes iš pardavėjų C (elektroninių užsienio parduotuvių). Dažnai pardavėjo parduodamas prekės būna neapmokestinamos PVM (pvz žaislai arba vaikiški rūbai Anglijoje) arba perkamos iš pardavėju ne PVM mokėtojų.
Kadangi išties tas prekes perkame ne sau, o tik tarpininkaujame, tai tapti PVM mokėtojais ir sumokėti PVM nuo visos sumos išties būtų nesąžininga, tuo labiau, kad pirkėjas to PVM mokėti nenorės.

Ar įmanoma tokiu atveju dirbti kaip atsiskleidusiam tarpininkui ir apmokestinama suma turėti tik už tarpininkavimo paslaugas gauta pelną ?
2013-12-18 20:01 Apskaita & Auditas » Tarpininkavimo paslaugos » #1196412
Sveiki, turime įmone kuria norime dirbti kaip atsiskleidęs tarpininkas. Principas toks, kad pirkėjui randame tiekėją.

1 Pavyzdys. Įmonė A yra tiekėjas ir prekiauja prekėmis, asmuo C yra pirkėjas ir nori pirkti prekes iš įmonės A.

Prekių pirkėjas C per mumis užsako prekes iš įmonės A, mes už jas sumokame iš savo sąskaitos. Pardavėjas A atsiunčia prekes mums, mes jas perduodame pirkėjui C, ir jisai mums sumoka prekių vertė+10% komisinį mokestį.

Mes esame ne PVM mokėtojai, sakykim importuojamų prekių vertė 100000Lt komisinis 10000lt. Kaip suprantu apmokestinamoji suma tėra tik komisinis mokestis. Kaip tvarkingai parodyti pirkėjo pinigų judėjimą, kad nesigautu taip, kad tas prekes pirkome ir importavome patys sau. Kaip suprantu pirkėjui mes išrašome tiktais sąskaita už tarpininkavimo paslaugas ?
Ar reikalingos kokios sutartys su prekių tiekėju, ar užtenka sutarties su pirkėju

Dėkui už atsakymus :)
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui