Tax.lt narys Simma

S
Tax.lt narys nuo
2014-03-05
Simma
forume parašė 2 žinučių

Naujausios žinutės:

2014-03-09 18:13 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #1212204
Ačiū, Elvusia, už atsakymą, bandysiu aprašyti viską.

Mindaugai, dėkui už pasiūlymą, manau pradžiai pabandysiu išsiaikinti pati, jei nepavyks, galbūt kreipsiuos į jus.
2014-03-05 16:56 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #1211715
Sveiki,

Aš skaičiau jūsų diskusijas čia ir labai daug naudingos info. Tokios praktinės. Bet aš turiu dar keletą specifinių klausimų. Ir būtų labai labai ačiū jei kas žinantis padėtumėt!

Mes galvojam prekiauti festivaliuose ( pradžiai, gal ir mugėse ar šiaip kur vėliau) padaryti jaukia kavinukę ( palapinėj arba autobusiuke) ir gaminti vaflius (ir dar kavą, arbatą, kakavą ir panašiai).
Bet esmė tokia, kad norėtumėt daryti ne iš kokių mišinių, bet iš naturalių produktų. Bet pasirodo ne taip paprasta. VMVT man sake, kad būtų problema kur išplauti inventorių, nes tai turėtų būti maitinimo įstaigoje, negali būti tarkim namuose. Bet jei gyvūninės kilmės produktų nebūtų, tai kaip ir būtų galima aprašyti, kad išplaunama vietoje ir viskas tvarkoj (ar tikrai?)
Tad problema kaip ir yra kiaušiniai. Gal kas žino ar būtų galima kažkaip tą problemą išspręsti ar man tiesiog pamiršti kiaušinių naudojimą lauko prekyboje/gamyboje? Na jeigu ne, galėsim daryti veganiškus vaflius ir nenaudoti kiaušinių.

Ir kitas klausimas, ką konkrečiai rašyti maisto tvarkymo patalpų plane tokiu atveju, kai maisto gamyba yra lauko palapinėje/autobusiuke? Tiesiog aprašyti kaip aš įsivaizduoju ta palapinė tarkim bus, kaip bus įrengimai išdėstyti ir panašiai? Gal kas turi tokios patirties/pavyzdžių?

Ir dar. Kadangi nėra išskiriama gaunant MTS pažymėjimą, kas yra kitaip prekiaujant iš autobusiuko ar palapinės nei paprastai kavinei su pastoviom patalpom, ar tokių atveju man reikia visų registracijos žurnalų, patikrintų svarstyklių, metrologiškai patvirtintų termometrų šaldymo įrenginiui? Geros higienos praktikos taisyklių ir kalkuliacinių lentelių manau reikia. Gal dar ką pamiršau?

Dėkui labai iš anksto!

Simona

Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui