Tax.lt narys Rugstele

R
Tax.lt narys nuo
2016-04-15
Rugstele
forume parašė 2 žinučių

Naujausios žinutės:

2016-04-15 17:49 Darbo teisė » Terminuota darbo sutartis » #1314707

Tininga rašė:
Manau, kad nesuteikia daugiau garantijų, nes pagrindinė aplinkybė yra vaiko priežiūros atostogos.


Ir nesvarbu kad sutartį nurodyta konkreti data? Nes vien dėl to ji ir įtraukta, siekiant daugiau garantijų naujam darbuotojui.
2016-04-15 17:23 Darbo teisė » Terminuota darbo sutartis » #1314697

Tininga rašė:

ekutuka rašė:
Laba diena,

Gal kas susidūrė su tokia situacija, kai įdarbintas žmogus su terminuota sutartim iki kol vardas pavardė griš iš vaiko priežiūros atostogų. O Jei žmogus, išėjęs vaiko priežiūros atostogų, staiga sugalvoja, kad jau kitą savaitę jis nori grįžt anksčiau laiko, ar nėra kokių apribojimų, žmogaus kuris jį pavaduoja naudai?
Ne - nebent būtų nurodyta konkreti data. O jei nurodomos aplinkybės - tai viskas priklauso nuo to, kuris atostogauja. Tačiau apie atostogų nutraukimą privalu pranešti darbdaviui prieš 2 savaites.


Sveiki,

Norėčiau pasitikslinti dėl termino su konkrečia data. T.y. buvo priimtas darbuotojas su terminuota sutartimo vietoj vaiko atostogų išėjusio kito darbuotojo. Sutartyje buvo sutarta nurodyti konkrečią termino datą ~2 metai. Tikslus tekstas toks: "Sudaroma terminuota darbo sutartis iki 2017-06-01 termino, kai iš vaiko priežiūros atostogų grįš XXX".
1. Klausimas, ar toks formulavimas su data teisingas ir suteikia daugiau garantijų naujam darbuotojui?
2. Klausimas, jei atostogų išėjęs darbuotojas sugalvotų grįžt anksčiau nurodyto termino, į kokias garantijas galėtų pretenzduoti darbuotojas su tokia terminuota sutartimi?

Iš anksto ačiū už atsakymą
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui