Tax.lt narys MindaugasBil

M
Tax.lt narys nuo
2017-02-02
MindaugasBil
forume parašė 8 žinučių

Naujausios žinutės:

2017-02-03 15:17 Bendra » Mažoji bendrija » #1348370

virbuh rašė:
Nesu profesionalė, mano visi atsakymai yra konservatyvūs.
1. Aš dar iškart netapčiau PVM mokėtoja. Bet galit registruotis iš kart. PVM įstatymą galit paskaitinėt kaip vyksta įsigeristravimas, PVM atskaita.
2. Jei neuždirbo pelno, tai jau yra nuostolis. Aukščiau kažkam apie tai rašiau jau. Jūsų pasirinkimas, kaip nutarsit taip ir galit daryti. Nėra niekur rašoma apie tai, kaip reikia daryti.
Sėkmės darbuose.


Ačiū už atsakymą.
2017-02-03 15:06 Įvairūs » Panaudos sutartis » #1348358
Sveiki,

Turiu klausimą dėl panaudos sutarties.

Noriu perduoti įmonei ne visą savo turtą, bet tik vieną kambarį name. T.y. pasirašyti panaudos sutartį su įmonę ir leisti naudotis kambariu (ne visu namu). Ar tai įmanoma padaryti (tikriausiai įmanoma). Taigi noriu pasiteirauti, kai tai turėtų skambėti panaudos sutartyje. Ar teisingai aprašiau:

1.1. Panaudos Davėjas pagal šios sutarties sąlygas perduoda Panaudos Gavėjui laikinai ir neatlygintinai valdyti ir naudotis Panaudos Davėjui nuosavybės teise priklausančiu (adresas), 12 kv m. kambarį su darbo stalu, ant kurio galima patogiai išdėstyti darbui reikiamas priemones (vaizduoklį, klaviatūrą, kompiuterio pelytę, dokumentus ir kt.), taip pat darbo kėde su aukščio bei atramos kampo reguliavimo mechanizmu, (toliau vadinamas – Panaudos objektu).

Ar to užtenka? Ar reikia kitaip aprašyti. Būkit geri pagelbėkit žmogui. :) Nori, kad viskas būtų kaip pridera.
2017-02-03 12:59 Bendra » Mažoji bendrija » #1348338

virbuh rašė:

rašė: "Sausa" informacija, dėl to ir paklausiau šiame forume kur žmonės turi patirties ir gali tinkamai patarti. Juk tam jis ir yra sukurtas, ar ne ? :)

Lygtai atsakyta. Kuris konkrečiai klausimas domina? variantų yra daug, tai ir atsakymų daug?


Atsakymas gautas (už tai dėkingas), bet nėra konkretus ir atsakytą tiksliai ko klausiu.

1. Šiame klausime klausiau, ar teisingai mąstau. Reikalingas profesionalo patarimas (galbūt kažko neįvertinau).
Tik įsteigęs įmonę iškarto įsigysiu įrangos iš LT (kompiuteriai, prietaisai ir kt.) už ~16 000 EUR ir automatiškai kitais metais tapsiu PVM mokėtoju. Taigi klausimas - Ar gerai mąstau, kad verta iškarto tapti PVM mokėtoju, kad susigražinti PVM nuo pirktų prekių?

2. Šiame klausime susidūriau su klaustuku, kurio nėra aprašytą Jūsų nurodytoje nuorodoje.
Būsiu vienintelis narys ir turėsiu civilinę sutartį su MB (vadovo). Steigiant įmonę pasirinksiu pareigas - Direktorius (vadovas). Ten būtina nurodyti atlyginimą. Jei nurodysiu atlyginimą pvz. 100 EUR, tačiau įmonei nesiseks ir neuždirbs pirmus mėnesius pelno. Ar tai bus nuostolis? Radau informacijos, kad galima iš vis nenurodyti atlyginimo dydžio. Ar tai tiesa? Sudarysiu civilinę sutartį, kad darbo užmokestis priklauso nuo rezultatų ir kiekvieną mėnesį išsimokėti atlyginimo dydi pagal valandas pvz.

Lauksiu Jūsų atsakymo (tikiuosi su Jūsų nuomone, o ne nuoroda į kruva klausimų ir "sausos" informacijos).

Išanksto ačiū.
2017-02-03 12:38 Bendra » Mažoji bendrija » #1348330

virbuh rašė:

Karolinar rašė:
Jei įranga perkama iš užsienio už 15t eurų, automatiškai atsiras prievolė mokėti PVM. Ir šiaip tarkim jei pirksite pavyzdžiui automobilį tarkim kokioje Vokietijoj iš firmos ant savo firmos ir būsite PVM mokėtojas, tai galėsite automobilį įsigyti su 0%.

Tai būsite ir vienintelis narys - vadovas.

Manau, kad mokėti privalo, kiek žinau, kad esant tiesiog mb nariu, išsiėmus lėšas asmeniniams poreikiams ar pelno dalį už trumpesnį laikotarpį nei finansiniai metai, jei yra nuostolis veliau reikia tuos pinigus grąžinti. O su civiline sutartimi nereikia.

Dėl darbo tai manau galite dirbti. Jei klystu pataisykite.

Jau atsakyta. Visa kita Jūsų pačių sprendimai, kaip ir ką padaryti.
paskaitinėkit:
www.vmi.lt/cms/web/kmdb/1.10.21.3?rqtj#Scroll_1000


Šiame atsakyme nėra konkrečios informacijos, todėl ir prašiau profesionalo nuomonės. Suprantu, kad mano sprendimai, o Jūsų nuorodoje nėra nieko konkretaus į mano klausimus. Visą puslapį išnaršiau. "Sausa" informacija, dėl to ir paklausiau šiame forume kur žmonės turi patirties ir gali tinkamai patarti. Juk tam jis ir yra sukurtas, ar ne ? :)
2017-02-03 12:16 Bendra » Mažoji bendrija » #1348326

virbuh rašė:

rašė: Dėl darbo tai manau galite dirbti. Jei klystu pataisykite.

Jei nesat koks valdininkas, kuriam įstatymas draudžia turėt įmonę, tai apribojimų nėra.


Ačiū už atsakymą. Ar galėtumėte atsakyti dar į keletą viršuje pateiktų klausimų:

1. Tik įsteigęs įmonę iškarto įsigysiu įrangos iš LT (kompiuteriai, prietaisai ir kt.) už ~16 000 EUR ir automatiškai kitais metais tapsiu PVM mokėtoju. Taigi klausimas - Ar gerai mąstau, kad verta iškarto tapti PVM mokėtoju, kad susigražinti PVM nuo pirktų prekių?

2. Būsiu vienintelis narys ir turėsiu civilinę sutartį su MB (vadovo). Steigiant įmonę pasirinksiu pareigas - Direktorius. Ten būtina nurodyti atlyginimą. Jei nurodysiu atlyginimą pvz. 100 EUR, tačiau įmonei nesiseks ir neuždirbs pirmus mėnesius pelno. Ar tai bus nuostolis? Kaip galėčiau pasidaryti, kad atlyginimas būtų priklausomas nuo rezultatų?

Iš anksto ačiū labai!

2017-02-03 11:48 Bendra » Mažoji bendrija » #1348313

Karolinar rašė:
Jei įranga perkama iš užsienio už 15t eurų, automatiškai atsiras prievolė mokėti PVM. Ir šiaip tarkim jei pirksite pavyzdžiui automobilį tarkim kokioje Vokietijoj iš firmos ant savo firmos ir būsite PVM mokėtojas, tai galėsite automobilį įsigyti su 0%.

Tai būsite ir vienintelis narys - vadovas.

Manau, kad mokėti privalo, kiek žinau, kad esant tiesiog mb nariu, išsiėmus lėšas asmeniniams poreikiams ar pelno dalį už trumpesnį laikotarpį nei finansiniai metai, jei yra nuostolis veliau reikia tuos pinigus grąžinti. O su civiline sutartimi nereikia.

Dėl darbo tai manau galite dirbti. Jei klystu pataisykite.





Ačiū už atsakymą, tačiau atsakymo reikia konkretaus. Spelioti negalima. :)

2017-02-02 18:06 Bendra » Mažoji bendrija » #1348240
Sveiki,

Reikalinga profesionalo patarimas. Įsteiginėju šiuo metu Mažą bendriją ir galvoju ar verta iškarto tapti PVM mokėtoju.

Tik įsteigęs įmonę iškarto įsigysiu įrangos už ~16 000 EUR ir automatiškai kitais metais tapsiu PVM mokėtoju. Taigi klausimas - Ar gerai mąstau, kad verta iškarto tapti PVM mokėtoju, kad susigražinti PVM nuo pirktų prekių?

Dar vienas klausimėlis dėl pačios Mažosios bendrijos.

Būsiu vienintelis narys ir turėsiu civilinę sutartį su MB (vadovo). Kaip bus įvardijamos mano pareigos? Vadovas, direktorius ar dar kaip nors ?:) Taip pat parašius civilinei sutartyje, kad atlygis tarkim 1000 EUR ir jeigu įmonė negaus iš vis pajamų tarkim 2 mėn, tai bus įmonėje nuostolis 2000 EUR ar neprivalo MB man mokėti kiekvieną mėn. po 1000 EUR?

Beje ar turint Civiline sutartį su MB, galiu dirbti kitoje įmonėje pilnu etatu?

Būsiu dėkingas už Jūsų atsakymus.
2017-02-02 17:51 PVM » Dėl PVM » #1348238
Sveiki,

Reikalinga profesionalo patarimas naujokui. Įsteiginėju šiuo metu Mažą bendriją ir galvoju ar verta iškarto tapti PVM mokėtoju.

Tik įsteigęs įmonę iškarto įsigysiu įrangos už ~16 000 EUR ir automatiškai kitais metais tapsiu PVM mokėtoju. Taigi klausimas - Ar gerai mąstau, kad verta iškarto tapti PVM mokėtoju, kad susigražinti PVM nuo pirktų prekių ?

Lauksiu Jūsų atsakymo.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui