Tax.lt narys sk8erisz

S
Tax.lt narys nuo
2017-09-20
sk8erisz
forume parašė 22 žinučių

Naujausios žinutės:

2017-10-03 19:01 Bendra » Mažoji bendrija » #1372446

virbuh rašė:
Galima exseliu, ieškokit internete yra visokių formų tik prisitaikyti sau reikia. Yra ir nemokamų programų, bet reikia jau nusimanyti buhalterijoje kad greit įsisavinti jas. Paskaitykit :
auditors.lt/mazos-imones-apskaitos-politika/
www.buhalteris.lt/blankai
gid.lt/apskaita/ukiniu-operaciju-rasy...

Labai JUMS dėkoju smile smile
2017-10-03 16:56 Bendra » Mažoji bendrija » #1372440

virbuh rašė:
Sveiki. Apiforminate paskolą surašydami paskolos sutartį. Šablonų rasit internete arba net šiame forume gal yra. Registruosit: Gauti pinigai banke ir gautos paskolos. Metam pasibaigus nepamiršti paskolų deklaruoti į VMI lygai forma FR0711(gal neapsirikau) pasitikslinsit.)). Gausit avansą, registruosit; gauta subsidija ir pinigai banke. Pirksit turtą ir kelsit į ilgalaikį turtą Registruosit: Ilgalaikis turtas(PVM atskirsit) ir skolos tiekėjams. Apmokėsite: Pinigai banke ir skolos tiekėjams. Gausit dar 15 proc, kelsit į gauta subsidija. Pagal normatyvus kas mėnesį Turtą nudėvėsit ir tuo pačiu mažinsit subsidijos sumą Debetas: subsidija ir Kreditas: nusidėvėjimo sąnaudos.
Samdykit buhalterį, nebus vargo ir problemų.

Na matote, buhalterį samdyti gaunasi labai brangu, o ypatingai tada kai aš neplanuoju dabar dar imti sau jokio užmokesčio, aš būsiu vienintelis narys. Kol yra galimybė, tokie forumai kaip šis ir geranoriškų žmonių, tol bandau aiškintis ir viską kuo labiau pats įsisavinti. Juk nei vienas čia už atsakymą negauna atlygio smile
Kai jūs kalbate apie registravimą visų šitų operacijų, tai aš kaip suprantu, jas registruoti turiu kokioje nors apskaitos vedimo programoje? Jeigu taip, tai kokia rekomenduotumėte, ar yra nemokamų?
2017-10-03 15:46 Bendra » Mažoji bendrija » #1372428
Sveiki visi dar kartą. Gal kas žinote tikslų atsakymą į mano šį klausimą:
Mažoji bendrija į savo sąskaitą gaus subsidiją įrangai pirkti. Tačiau iš pradžių bus pervedamą 85% subsidijos sumos, o likusieji 15% po pačios įrangos įsigijimo. Įsigyjant privalu apmokėti visą sumą bankiniu pavedimu iš įmonės sąskaitos, ta suma yra 100% subsidijos. Šiuo atveju, kad įmonė galėtų įsigyti tą įrangą turi skolintis pinigų, kaip man visa tai apiforminti? Įmonei skolins fizinis asmuo, mano draugas, be jokių palūkanų. Kiek ieškojau, niekaip neradau jokio atsakymo kaip visą tai įforminti. Dėkoju iš anksto smile
2017-09-21 13:49 Bendra » Mažoji bendrija » #1371501

virbuh rašė:

rašė: Bet mes kalbame apie minimalius reikalavimus, minimalias išlaidas nedirbant, nevykdant realios fizinės veiklos.

Minimali suma ir yra kai gautos pajamos viršija išlaidas nors minimaliai. Kitaip sakant, kai įmonė gyvuoja, bet ne bankrutuoja. Kuras kainuos. Kuro norma skaičiuojama pagal nuvažiuotus kilometrus. Galvokit ne kaip nedirbti, bet kaip kuo daugiau uždirbti. Sėkmės.

Ačiū. Jeigu kas dar turite kokių komentarų, tai laukiu smile
2017-09-20 20:20 Bendra » Mažoji bendrija » #1371454

virbuh rašė:
Pagal parašymą suprantu, kad turite kažkokį kitą darbą, tai tada jokio PSD įmonė nemoka už MB narį.
Samdykit vairuotoją, kuris galės pastoviai dirbti ir pelno dar uždirbs.

Na aš bedarbis, nes kitu atveju negalėčiau dalyvauti šitame projekte ir išvis būti darbo biržoje. Na o dėl samdymo, tai aš subsidiją gaunu darbo vietą įsteigti sau visu pirma. Tai apie samdymus žinoma bus galima galvoti ateityje. Bet mes kalbame apie minimalius reikalavimus, minimalias išlaidas nedirbant, nevykdant realios fizinės veiklos.
2017-09-20 20:01 Bendra » Mažoji bendrija » #1371453

Tiessi rašė:
Buvo kurta įmonė, DB subsidijavo darbo vietų kūrimą. Ne šiemet.

Tai gali būt kad šituo atveju kitokios sąlygos. O mano atveju, niekas netikrina veiklos pačios, nereikia teikti jokių ataskaitų darbo biržai.
2017-09-20 19:56 Bendra » Mažoji bendrija » #1371452

virbuh rašė:
Teisingai atsakė, kad neprivaloma turėti pelno ir nebūtina MB nariui išsiimti pinigų, bet pati įmonė privalo vykdyti užsakymus ir gauti pajamas nors minimaliai. jei vykdysit veiklą, tai nebus sunku su finansais.

Tai būtent, kaip apibrėžiamas tas minimaliai vykdyti? Aš gal galiu visą diena laukti užsakymo, bet nesulaukti nei vieno kliento. Arba sulaukti 3 klientų per mėnesį. Tai šitiek jau tenkina visas sąlygas? Čia tas ir yra, kad niekas nėra apibrėžta smile
Ir kaip gali būti jog nebus sunku su finansais? Taigi nutinka visokių nenumatytų atvejų, dar ne tokie genialūs verslai žlunga atsiradus kažkokioms išlaidoms, kurių nėra iš ko padengti.
2017-09-20 19:52 Bendra » Mažoji bendrija » #1371450

Tiessi rašė:
Man teko susidurti su darbo vietos subsidijavimu. DB tikrindavo kas 2-3 menesius, pateikinėdavom ir išrašytas sąskaitas, ir pinigų gavimo dokumentus. Ir į vietą ateidavo pažiūrėt, kaip veikla vyksta. Tad tie pasakojimai, jog DB nerūpi, man kažkaip itin keistai atrodo...

Pagal kokį projektą buvo skirta subsidija ir kada tai buvo? Ir ar darbo vietai sau steigti ir įkurti įmonę, ar tiesiog esančioje įmonėje kurti darbo vietas? Na nes mano atveju tai patikrinimas vyksta viena kartą į metus ir patikrinimo metu yra tikrinama pati įranga, ar ji neišvežta kur nors, ar neparduota ar nesunaikinta. Jeigu įranga automobilis, išvis pats nuvažiuoji į darbo biržą ir parodai jį. Man taip buvo paaiškinta. Aš kelis kartus skirtingų žmonių klausiau dėl pačios veiklos. Net juokiesi, sakė tikrai mes neisim ir nežiūrėsim ar jūs ten dirbat ar nedirbat. O aš būdamas bendrijos nariu, nedirbdamas pagal jokią darbo sutartį, galiu turėti laisvą darbo grafiką.
2017-09-20 19:42 Bendra » Mažoji bendrija » #1371446

virbuh rašė:

rašė: Tai veiklos nevykdymas yra tada kai aš sustabdau veiklą ir nustoju mokėti mokesčius, juk taip? smile

Ne. Galima gauti vos ne milijoną pajamų ir sakykim tiek pat leidžiamų atskaitymų. Prisitaikant visas lengvatas sakykim nereikia mokėti jokių mokesčių. Sakysit kad nevykdoma veikla, nes mokesčių nėra?
Veikla nevykdoma tada, jei negaunama pajamų. PSD mokėjimas, tai nereiškia kad vyksta veikla. O aprašytu atveju mašina būt naudojama asmeninėm reikmėm, tai visi draudimai mašinos, remontai, būt pajamos natūra. Su visais mokesčiais. Tikrai sukčiavimas būt.

Tai automobilis gali stovėti garaže. Koks skirtumas, čia jau įmonės vidaus sprendimai ir nutarimai, kaip su įranga bus elgiamasi. Jeigu man nesiseks. Todėl aš ir susidomėjau šita subsidija, įvertinęs galimas rizikas. Jeigu aš klausiau ir man atsakė, kad aš niekaip neįsipareigoju gauti kažkokį pelną ar mokėti sau kažkokią algą, tai aš pažeidžiu kažkokius įstatymus jeigu man veikla sutrinka ir man sunku su finansais?
2017-09-20 19:36 Bendra » Mažoji bendrija » #1371445

Veronique rašė:
Ir viskas baigsis taip: civilinė ieškovė teritorinė darbo birža pateikė atsakovui 15000 eurų civilinį ieškinį. MB nariui pareikšti kaltinimai pagal tris BK straipsnius: sukčiavimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo ir netikrų dokumentų gamybos smile Jei kartais ponas sumąstytų imituoti veiklą.

Atleiskite, bet jūs net neįsivaizduojate darbo biržos pozicijos. Viso to paties aš klausiau pas atsakingus asmenis darbo biržoje. Kas liečia patį veiklos vykdymą, aš čia teiraujuosi dėl to, kad gali būti jog darbo biržoje man buvo atsakyta neteisingai. Net keista kaip jūs į viską kreivai žiūrite, kiekvieną įgautą naudą iškart priskiriate sukčiavimui smile
Kokių dar netikrų dokumentų gamybos ar apgaulingo apskaitos tvarkymo? Būtų kvaila manyti ir bandyti kažką, kažkur apgauti. Jeigu mums darbo biržoje kartoja, kad naudokitės ta subsidija iš ES paramos, kol yra pinigų, nes viskas yra labai lengvatinėmis sąlygomis. Aš važiuosiu kiek man reikės, kiek turėsiu laiko. Bet nežadu sau pelno nusiiminėti, tie pinigai gali gulėti sąskaitoje, nes aš turiu iš ko gyventi. Gal aš to automobilio neparduosiu, o pirksiu dar ir samdysiu vairuotojų? Kas čia žino kaip man seksis. Pasikartosiu, kalbėjau hipotetiškai apie patį blogiausią scenarijų, ar galima šitaip išlaikyti įmonę, minimaliai sumokant, kad nereikėtų ieškoti pinigų iš savo lėšų vien tam, kad išlaikyti įmonę, kad nereiktų grąžinti subsidijos smile
2017-09-20 19:24 Bendra » Mažoji bendrija » #1371443

Tiessi rašė:

sk8erisz rašė:
Tai veiklos nevykdymas yra tada kai aš sustabdau veiklą ir nustoju mokėti mokesčius, juk taip? smile


Veikla laikyčiau veiksmus, kuriais uždirbamos pajamos. Jei tokie veiksmai neatliekami, tai?
Manau grąžinsite pinigus, gal dar ir su delspinigiais.



Na visu pirma aš kalbu hipotetiškai. Apie situaciją kai dėl nenumatytų aplinkybių aš negalėčiau realiai dirbti. Pvz sugenda automobilis ir aš neturiu lėšų jam sutaisyti, arba netenku teisės vairuoti. Visus tuos dalykus aš su birža jau ilgai derinau ir man viską išaiškino. Aš tik klausiau dėl mokesčių :) ačiū, kad rūpinatės.
2017-09-20 19:07 Bendra » Mažoji bendrija » #1371439

Veronique rašė:
O ar Jums nepanašu, kad planuojami veiksmai yra sukčiavimas? BK 182 str. Žadat užvaldyti turtą pateikdamas objektyvios tikrovės neatitinkančią informaciją.

Tai, kad aš nepateikiu jokios tikrovės neatitinkančios informacijos. Laikantis visų sąlygų, koks gali būti sukčiavimas?
2017-09-20 18:49 Bendra » Mažoji bendrija » #1371435

virbuh rašė:
Subsidija gražinama kai: ''neįgalusis ar bedarbis iki 29 metų, pradėjęs savo verslą sau įsteigtoje darbo vietoje, ilgiau kaip 120 dienų iš eilės arba daugiau kaip 140 dienų per pastaruosius 12 mėnesių nevykdo veiklos;''


Tai veiklos nevykdymas yra tada kai aš sustabdau veiklą ir nustoju mokėti mokesčius, juk taip? smile
2017-09-20 18:40 Bendra » Mažoji bendrija » #1371432

Veronique rašė:
Galvoju, iš kur tokia dosni subsidija smile Darbo biržos iniciatyva? Darbo vietos sau steigimas?
Va, radau. "Atrask save" vadinasi. Jūs pagal šitai?

Taip smile
2017-09-20 17:34 Bendra » Mažoji bendrija » #1371425

Serebro rašė:
Nes galvojant taip: automobilis tikriausiai bus ne senesnis nei 5 metai, todėl nusidėvės per 6 metus. Vadinasi po 3 metų jo vertė apskaitoje liks 7500 eur. Po trijų metų rinkos kaina tikrai manau šio auto bus didesnė, todėl perleidžiant likvidavimo metu nariui automobilį, nuo rinkos ir likutinės vertės, gali tekti susimokėti. Kaip tiksliai su bendrijomis, nežinau. Bet pamąstymui, siūlyčiau pasidomėti Jums, kokie galimi mokesčiai nuo ilgalaikio turto pardavimo/perleidimo likvidavimo metu. smile

Kodėl per 6 metus? Aš kaip suprantu subsidija bus prilyginta kaip ir savo paties įnašui. Tai jeigu aš įnešu pinigus į įmonę ir nuperku mašiną už tiek ir tiek, o parduodu po 3 metų už pigiau, tai kaip man gali tekti mokėti kažkokius mokesčius jeigu aš jokio pelno nuo to negavau? smile . Na žinoma dėl to aš ir domiuosi šiame forume, bet man aktualiausias klausimas buvo dėl minimalaus įmonės išlaikymo kaštų. Jeigu kas žinote dėl to turto perleidimo mokesčių, gal galite ką nors pakomentuoti? Dėkoju.
2017-09-20 17:28 Bendra » Mažoji bendrija » #1371423

virbuh rašė:
Gal pajamos natūra bus?

Nesupratau klausimo.
2017-09-20 17:24 Bendra » Mažoji bendrija » #1371421

Serebro rašė:
Šiaip tas automobilis, tai ne jūsų, o įmonės bus smile kai uždarinėsit įmonę, kur nukeliaus jūsų ilgalaikis turtas? smile turbūt perleidžiant jį nariui didelė tikimybė atsiras susimokėti mokesčių smile

Tai, kad automobilis nebus kažkoks pelnas įmonės. Tai kokie gali mokesčiai būti? Jeigu įmonė nusiperka automobilį savo lėšomis ir tarkim po to jį parduodą už mažiau, kokie tada mokesčiai smile
2017-09-20 17:16 Bendra » Mažoji bendrija » #1371419

Veronique rašė:
Ponas, tai koks Jūsų tikslas? Mokėti kuklų PSD, gauti visas sveikatos draudimo, soc. garantijas beigi važinėti apynauju automobiliu? smile

Kad ne ponas smile . Mano tikslas įsisavinti paramos (subsidijos lėšas). Po 3 metų aš tą automobilį galėsiu parduoti, o pinigų grąžinti nereiks. Tai manot neverta? smile
2017-09-20 17:10 Bendra » Mažoji bendrija » #1371416

virbuh rašė:

rašė: fiziškai neplanuoju vežioti tų žmonių (neplanuoju dirbti). Tiesiog noriu negauti jokių pajamų ir neišiminėti sau jokios algos, kad nereikėtų mokėti mokesčių nuo pelno.

Tiesiog nieko nesuprantu smile nenorit gauti pajamų....Nesvarbu.
Pinigus galima įnešti kaip atskaitingam asmeniui ir kai jų atsiranda laisvų juos pasiimti(mokesčių neatsiranda), jei tai teisėtai uždirbti deklaruoti pinigai. Turto mokesčio nėra, bet taršos mokestis, nuo sunaudoto kuro, bet kai nauja mašina, tai ir jo gal neturėtų atsirasti(reikia tiksliai skaityt kas per auto).
O ar nebus įsipareigojimo gavus subsidiją vykdyti veiklą ir gauti įmonei pajamų?

Na esmė tame, kad mane labai tenkina subsidijos sąlygos ir mano nauda, kad aš įsigysiu turtą, tą automobilį. Neįsipareigoju gauti jokių pajamų. Tiesiog vykdyti veiklą ir išlaikyti įmonę 36 mėnesius. Kadangi mažojoje bendrijoje aš neprivalau savęs įsidarbinti pagal darbo sutartį, tai mano veikla lieka tokia neapibrėžta, nes aš sau algos nemokėsiu. Aš čia nieko neapgaudinėju, tiesiog tokie yra reikalavimai, todėl jų laikantis aš galiu gauti savo įmonei, kitaip sakant sau, nemažos finansinės naudos. O realiai dirbti aš neturiu laiko. smile
Tad man aktualiausias dalykas - minimalios įmonės egzistenciją palaikančios išlaidos. Jeigu teisingai supratau, tai negaunant jokių pajamų, aš tiesiog moku PSD kas mėnesį į sodrą, taip? Tada pavasarį deklaruoju 0 pajamų ir sumoku 0 mokesčių. Viskas lyg ir taip gautųsi ar ne? smile
2017-09-20 16:42 Bendra » Mažoji bendrija » #1371407
[quote=virbuh]

rašė:
Kai taip parašėt tai jau aišku kad gal dirbsite, bet buvo prašyta kad :" ..gal neprivalot veiklos vykdyti, gal nebus pajamų. Supratau, kad norit tik įmonę turėt ir viskas. Tai tada uždarinėjant kol pereisit visas '' kontoras'' gali nervas imti. Kai veikla bus vykdyta, tai gal ne taip pikta kad tą patį teks 'praeiti(pinigų nekainuoja, bet reikia gerai žinoti kur pirma eiti ką ir kam kada pateikti). Jei veikla vykdoma, atskaitos teikiamos, tai tikrai niekas nieko neišregistruoja.
O kaip suprasti:''gausiu subsidiją įrangai, už tuos pinigus įmonė pirks automobilį. ''? Tai gal ne įrangai, bet gausit pinigus automobiliui pirkti? Tvarkoje, veiklą vykdysit dar gal darbuotojus samdysit ir dirbsit.
Nepamirškit kad reikalingos licenzijos vežėjams.

Na vėlgi, mes gal ne taip vienas kitą supratome. Aš turiu omenyje apie veiklos vykdymą - kaip mokesčių mokėjimą (nes kaip supratau, jeigu norima nemokėt mokesčių kai įmonė neturi pajamų reikia deklaruoti veiklos nutraukimą ar sustabdymą, tada jau aš veiklos nevykdyčiau nes būčiau ją sustabdęs), tačiau fiziškai neplanuoju vežioti tų žmonių (neplanuoju dirbti). Tiesiog noriu negauti jokių pajamų ir neišiminėti sau jokios algos, kad nereikėtų mokėti mokesčių nuo pelno.
O šiuo atveju automobilis, tai ir būtų įranga, nes su juo (ta įranga) aš vykdysiu veiklą. Licencijos man nereikia, nes tai yra lengvasis automobilis, ne autobusiukas ir aš nebūsiu taksi, o pasirašysiu sutartį su etaksi.lt(jeigu reikės), per kuriuos aš "vešiu" žmones.
Dar dabar kyla klausimas. Aš gausiu 85 procentus reikiamos subsidijos į įmonės sąskaitą iš pradžių, o likusius 15 procentų, tik tada kai įsigysiu automobilį ir pateiksiu tai patvirtinančius dokumentus, banko išrašą. Pirkimas būtinai turi būti pavedimu ir ta visa suma turi būti pervesta iš įmonės sąskaitos. Reiškiasi, kad man reikės įnešti į ją tuos 15 procentų prieš perkant, tarkime tai būtų apie 2000 eurų. Tada aš nuperku tą automobilį, užregistruoju ir man perveda likusią dalį, tuos pačius 2000 eurų. Kaip man juos pasiimti? Ar man galima kažkaip skolinti savo įmonei tuos pinigus, kad gavus subsidijos paskutiniąją dalį aš juos galėčiau sau grąžinti ir man nereikėtų mokėti jokių mokesčių? Ir dar, ar nėra mokamas kažkoks metinis turto mokestis, nes aš turėsiu automobilį, kurio vertė apie 15 000 eurų?
Labai dėkoju, kad randate laiko ir atsakote į mano klausimus smile smile
2017-09-20 16:01 Bendra » Mažoji bendrija » #1371397

virbuh rašė:

sk8erisz rašė:
Sveiki. Kiek galėjau tiek ieškojau ir žinoma radau nemažai atsakymų. Tačiau dabar vistiek noriu paklausti būtent pagal mano situaciją. Planuoju atsidaryti mažąją bendriją su tikslu tiesiog ją turėti, kuo mažiau sumokant mokesčių ir nesiimant sau jokio pelno, ją turiu išlaikyti 36 mėnesius. Man yra 26.
1. Ar tiesa, kad aš būdamas vienintelis savininkas ir narys mažojoje bendrijoje, nesiimdamas sau jokio pelno turiu mokėti tik PSD mokestį (apie 30 eurų?), nes yra lengvata kuri atleidžia nuo VSD dėl mano amžiaus?
2. Planuojama "veikla" - keleivių vežimas lengvuoju automobiliu. Ar fiziškai aš privalau vykdyti kažkokius tai vežimus, kad įmonė išlaikytų savo statusą ar tiesiog užtenka to, kad aš susimokų tą PSD ir neprivalau realiai vykdyti tos veiklos?
3. Kokias ataskaitas ar deklaracijas ir kaip dažnai man reikia jas pateikti VMI? Sodrai? Dar kažkur? Ar kiekvieną mėnesį ir kaip yra tuo atveju kai aš negaunu visiškai jokių pajamų, ką man tada pateikinėti?
Kol kas tiek klausimų, būsiu labai dėkingas jeigu kas nors ras laiko ir atsakys. Dėkoju iš anksto smile smile


1. Jei kitur niekur nedirbsite(nebūsit draustas), tai mokama kas mėnesį tik PSD 9 proc nuo Minimalios algos, kuri pastoviai kyla(dabar yra 380).
2. Reikalavimai vežėjui: kada RC išregistruot puola įmones nežinome:
www.e-tar.lt/portal/lt/legalActPrint?actual...
3 VMI metinė pelno deklaracija, į Registrų centrą Finansinės ataskaitos metinės. Juk bus kažkoks įnašas pradinis, bus išlaidų .(arba bus 0) Įkurti tikrai yra lengva, bet kai reikės uždarinėti tai kaži ar būsit laimingas.
Paskaitykit: Registrų centras turi teisę išregistruoti neveikiančias įmones 187 str(sunku pasakyti kaip dabar tai vyksta) :
www.e-tar.lt/portal/lt/legalAct/TAR.9E30259...
Dar skaitinių: www.linkedin.com/pulse/mokes%C4%8Di%C5%B3-admin...


Ką jūs turite omenyje dėl "kai reikės užsidarinėti tai kaži ar būsit laimingas"? Kas tokio manęs laukia? Aš gausiu subsidiją įrangai, už tuos pinigus įmonė pirks automobilį. Aš įsipareigoju išlaikyti įmonę 3 metus, tada nereikės grąžinti subsidijos. Todėl, man labai aktualu kuo minimalesni išlaikymo kaštai. O dėl įmonių likvidavimo, tai išregistruoja tuos juridinius asmenis kurie yra ilgai nevykdantys veiklos. Bet jeigu aš veiklos nenutraukiu, toliau moku mokesčius, tai reiškia, kad mano įmonė pilnai veikia, tiesa? Tada nėra jokio pagrindo jai išregistruoti. Nes kaip suprantu, kol moki mokesčius ir oficialiai nenutrauki veiklos vykdymo, tol tavo įmonė yra veikianti smile
2017-09-20 14:58 Bendra » Mažoji bendrija » #1371383
Sveiki. Kiek galėjau tiek ieškojau ir žinoma radau nemažai atsakymų. Tačiau dabar vistiek noriu paklausti būtent pagal mano situaciją. Planuoju atsidaryti mažąją bendriją su tikslu tiesiog ją turėti, kuo mažiau sumokant mokesčių ir nesiimant sau jokio pelno, ją turiu išlaikyti 36 mėnesius. Man yra 26.
1. Ar tiesa, kad aš būdamas vienintelis savininkas ir narys mažojoje bendrijoje, nesiimdamas sau jokio pelno turiu mokėti tik PSD mokestį (apie 30 eurų?), nes yra lengvata kuri atleidžia nuo VSD dėl mano amžiaus?
2. Planuojama "veikla" - keleivių vežimas lengvuoju automobiliu. Ar fiziškai aš privalau vykdyti kažkokius tai vežimus, kad įmonė išlaikytų savo statusą ar tiesiog užtenka to, kad aš susimokų tą PSD ir neprivalau realiai vykdyti tos veiklos?
3. Kokias ataskaitas ar deklaracijas ir kaip dažnai man reikia jas pateikti VMI? Sodrai? Dar kažkur? Ar kiekvieną mėnesį ir kaip yra tuo atveju kai aš negaunu visiškai jokių pajamų, ką man tada pateikinėti?
Kol kas tiek klausimų, būsiu labai dėkingas jeigu kas nors ras laiko ir atsakys. Dėkoju iš anksto smile smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui