Tax.lt narys tokavaliauskas

T
Tax.lt narys nuo
2017-12-28
tokavaliauskas
forume parašė 10 žinučių

Naujausios žinutės:

2018-08-08 13:46 Apskaita & Auditas » Tarpininkavimo paslaugos » #1398048
Noriu pasiteirauti, ar galima šitą veiklą priskirti prie tarpininkavimo?

Turime tinkalapį, kuriame įmonė susikūrusi ten savo paskyrą, padaro pavedimą į mūsų įmonės sąskaitą ir mes papildome tos įmonės paskyros virtualų balansą identiška suma (kurią pervedė mums). Tada ta įmonė gali už tuos virtualius pinigus pirkti paslaugą iš kitų tinklalapio vartotojų (fizinių asmenų). Jie už jas atsiskaito ta mūsų suteikta virtualia valiuta. O fizinis asmuo vėliau gali tą savo turimą (uždirbtą) balansą išsigryninti. Mes jam pervedam eurus į jo realią banko sąskaitą ir atminusuojam eurus nuo jo virtualios sąskaitos.

Labai norėtume, jog būtų galima šitą veiklą pritempti prie tarpininkavimo, kadangi kitu atveju sudėtinga būtų apiforminti pinigų išmokėjimą fiziniam asmeniui, bet kadangi pinigai iš užsakovo visų pirma patenka pas mus, o ne tiesiai paslaugos suteikėjui, ar tai galima vistiek laikyti tarpininkavimu? Jei taip, tai reikalinga pasirašyti tarpininkavimo sutartis su abiem pusėmis? Ar tos sutarties užtektų tam, kad būtų teisingai apiforminamas pinigų sumokėjimas asmeniui, kuris nesusijęs su mūsų įmone jokiais darbo santykiais. Angliškas terminas mačiau daug kur naudojamas - independent contractor.

Ačiū.
2018-08-07 15:27 Bendra » Mokesčiai už fizinius asmenis » #1397950
Gal yra numanančių, kaip tokie puslapiai kaip freelancer.com apiformina pinigų išmokėjimą fiziniams asmenims už atliktus darbus?
Lietuvoje, norint išmokėti fiziniams asmenims pinigus, su kuriais įmonė neturi jokių darbo santykių, reikalinga deklaruoti mokėjimus, bei turėti kiekvieno fizinio asmens vardą,pavardę bei asmens kodą. Taip pat už kiekvieną mokėjimą, dar reikia sumokėti GPM mokestį.
Tačiau, jei paimtume panašų puslapį, usertesting.com, jų FAQ rašo jog:
Are my payments taxed?
UserTesting.com does not withhold any taxes from payments. As independent contractors, testers are responsible for determining any tax liabilities incurred from payments received by UserTesting.com.
Klausimas, kaip atlikti apiforminimą, jog nebūtum atsakingas už mokesčius, kuriuos turi sumokėti fiziniai asmenys, kuriems išmokami pinigai?
2018-06-13 13:16 Bendra » VSD, GPM, PSD mokesčiai jei įmonė registruota užsienyje » #1394278

virbuh rašė:

tokavaliauskas rašė:
Bet esmė kad čia tie dalyviai apklausų jie tikrai neims jokių IV. Dėl 50eu i metus niekas nesivargins. Tuo labiau, kad neaišku kaip užsienyje. Tokių puslapių pilna, kad ir tie patys panel.lt, manoapklausa.lt ir visi ten po darbo tiesiog ar kada turi laisvo laiko supildo aklausas ir tiek. Nesiima niekas jokių pažymų ir sutarčių jokių nesirašo. Tik bėda kad nesidalija informacija tokie puslapiai kaip jie viską apiformina.

Jei tikrai taip yra, tai užtenka paslaugų sutarties, ją gali kažkokią panašią pildyti prisijungdami prie jūsų puslapio, taip patvirtins savo tapatybę ir pagal tuos duomenis galėsit turėt informaciją. GPM mokate Jūs ir deklaruojat kas mėn LT gyventojus, o visa kita metam pasibaigus.

Aišku, bet kaip suprantu tas asmens kodas būtinas? Jei tiesiog duotume jiems įrašyti ranka tą asmens kodą, nėra jokių garantijų, jog jis teisingas. Mokant Paypal, irgi nėra nurodomas tas asmens kodas, taip kad kaip ir nėra garantijos, kad tas kodas bus teisingas.
2018-06-13 12:09 Bendra » VSD, GPM, PSD mokesčiai jei įmonė registruota užsienyje » #1394269
Bet esmė kad čia tie dalyviai apklausų jie tikrai neims jokių IV. Dėl 50eu i metus niekas nesivargins. Tuo labiau, kad neaišku kaip užsienyje. Tokių puslapių pilna, kad ir tie patys panel.lt, manoapklausa.lt ir visi ten po darbo tiesiog ar kada turi laisvo laiko supildo aklausas ir tiek. Nesiima niekas jokių pažymų ir sutarčių jokių nesirašo. Tik bėda kad nesidalija informacija tokie puslapiai kaip jie viską apiformina.
2018-06-13 09:57 Bendra » VSD, GPM, PSD mokesčiai jei įmonė registruota užsienyje » #1394251
Gal yra tada koks kitas apiforminimas kuris tiktų šioje situacijoje? Už konsultaciją galima ir sumokėti. Kas nusimanote ir turite ką patarti rašykite tokavaliauskas@gmail.com
2018-06-12 16:25 Bendra » VSD, GPM, PSD mokesčiai jei įmonė registruota užsienyje » #1394230

virbuh rašė:

rašė: Kažkokių darbo sutarčių su šiais asmenimis pasirašyti negalime, kadangi tai nėra testinis darbas. Mūsų puslapyje gali būti registruota ir 100 tūkst tokių fizinių asmenų, tad su visais rašytis kažkokias sutartis atrodo neįmanoma ne tik fiziškai, bet ir atsižvelgiant į įvairius kitų šalių įstatymus,

Jei tos apklausos nebus pastovios, nebus vykdoma sakykim kas mėnesį ir taip kelis metus iš eilės ir sakykim kad suma per metus tik kokie iki 100 eurų, tai Žmogui registruoti individualią veiklą, nemanau kad tikslinga. Tokiu atveju gal užtektų civilinės paslaugų sutarties. Išmokate pinigus ir jei nuolatinis LT gyventojas išlaikote 15 proc pajamų mokestį, kas mėnesį deklaruojate formoje GPM313. Metam pasibaigus teks pagal pavardes, vardus, asmens kodus, visus deklaruoti metinėje formoje GPM312. Jei ne nuolatinis LT, tai tada deklaravimas pagal pavardes tik metams pasibaigus, o kas mėnesį nereikės.

Aišku. O kaip dėl asmens kodo? Turiu omenyje, mokant Paypal, jei neklystu tokia informacija nėra atskleidžiama, nes Paypal galima susikurti ir pačiam, turint tiesiog el. pašto adresą, neturint tikro banko paskyros.
2018-06-12 14:28 Bendra » VSD, GPM, PSD mokesčiai jei įmonė registruota užsienyje » #1394212
Pabandysiu dar kartą perfrazuoti ir gal išsamiau paaiškinti. Buvome nuėję į VMI tai ten niekas nežino tokių dalykų, liepė kreiptis į buhalterius. Tai tikiuosi, kad gal čia kas nors nusimanys.

Situacija tokia, jog turime įregistravę MB. Yra kuriama internetinė svetainė, kurioje įmonės, susikūrusios savo paskyras, gali atlikti apklausas su fiziniais asmenimis. Mūsų svetainės visa esmė – rasti pagal įvairius kriterijus įmonėms žmonių, su kuriais jos galėtų atlikti tyrimus, kad joms pačioms nereikėtų tuo rūpintis. Taigi įmonė padaro pavedimą į mūsų sąskaitą ir identiška suma yra pervedama į įmonės balansą mūsų sistemoje. Šioje mūsų kurtoje sistemoje įmonė atlieka apklausas su fiziniais asmenimis ir už tai jiems išmoka pinigus. Tie pinigai mokami tokiu būdu, kad iš įmonės balanso kurį jos turi mūsų sistemoje, atitinkama pinigų suma yra pervedama į fizinio asmens, kuris irgi turi susikūręs paskyrą mūsų sistemoje balansą. Galiausiai tas fizinis asmuo, jei turi savo balanse tam tikrą kiekį eurų, gali juos persivesti į savo tikrą banko sąskaitą. Taigi gaunasi taip, kad mes, padarome fiziniam asmeniui pavedimą iš mūsų įmonės sąskaitos į jo nurodytą banką, tai gali būti Paypal ar paprastas bankas. Klausimas yra toks: kaip tai reikėtų apiforminti? Tas fizinis asmuo, kuriam mes vedame pinigus gali būti bet kas, t.y bedarbis, paauglys, dirbantis įmonėse ar pagal patentus, praktiškai gali būti iš bet kurios pasaulio vietos ir pan. Kažkokių darbo sutarčių su šiais asmenimis pasirašyti negalime, kadangi tai nėra testinis darbas. Mūsų puslapyje gali būti registruota ir 100 tūkst tokių fizinių asmenų, tad su visais rašytis kažkokias sutartis atrodo neįmanoma ne tik fiziškai, bet ir atsižvelgiant į įvairius kitų šalių įstatymus, kuriose gali gyventi fizinis asmuo. Tokie puslapiai kaip upwork.com, freelancer.com irgi išmoka pinigus įvairiems asmenims ir nepasirašo jokių sutarčių. Tai klausimas, kaip reikia teisingai apiforminti šiuos pavedimus, jog viskas būtų legaliai.
2018-06-11 08:56 Bendra » VSD, GPM, PSD mokesčiai jei įmonė registruota užsienyje » #1394087
Registruotas esu lietuvoje. Imone zadu kurti ne vienas. Domina dac registravimas airijoje. Dar niekas nera registruota tik bandoma issiaiskinti kaip kas. Butu nuomojamas virtualus ofisas, kadangi NT neturime airijoje. VMI uzklausiau, bet zinau kad ten gali buti iki 20d laukimas iki atsakymo. Del paslaugu, jos butu teikiamos visam pasauliui. T.y internetine paslauga tad nera aisku is kokios salies gali pasitaikyti zmogus.

Del antro klausimo, esme tokia, kad norime teikti apklausas. T.y imone susikurtu paskyra musu puslapyje, ten isidetu pinigu ir uz juos kurtu apklausas ir kurias galetu atsakyti fiziniai asmenys, t.y bet kuris norintis zmogus. Jis uz tai gautu tam tikra kieki euru i savo paskyros balansa. Ir tam tikru momentu jisai galetu tuos pinigus persivesti i tikra savo banko saskaita. Tai cia gaunasi kaip ismokejimas fiziniams asmenims. Kitame forume uzklausus man buvo atsakyta kad tie fiziniai asmenys, kuriems norime moketi, turi buti iregistrave veikla. Bet nelabai noriu tuo tiketi, kadangi cia butu visiskai ne su jo specialybe susijusi veikla, tiesiog kad ir po darbo ar savaitgaliais uzpildyti apklausa ir gauti viena kita eura. Klausimas tada, kaip viska apiforminti buhalterijoje ir pan kad viskas butu legalu?
2018-06-10 12:04 Bendra » VSD, GPM, PSD mokesčiai jei įmonė registruota užsienyje » #1394083
Jeigu įmonė registruota užsienyje, tačiau aš pats gyvenu Lietuvoje, ar VSD, GPM, PSD mokesčius turiu mokėti tik Lietuvai? Toje šalyje, kurioje registruota įmonė moku tik pelno mokestį? Kalba eina apie Europos sąjungos šalis.
2017-12-28 00:21 Bendra » Keli klausimai dėl VMI ir Sodros » #1379153
Sveiki, esu žalias versle, pirmą kartą kuriu įmonę ir turiu kelis klausimus. Būtų malonu, jei kas nors galėtų į juos atsakyti.

1) Jei esi Mažosios Bendrijos narys, esi studentas ir neišsiimi lėšų, ar turi mokėti PSD?
2) Jei esi Mažosios Bendrijos narys, bet kartu ir dirbi samdomą darbą, ar dar reikia mokėti PSD, jei jį moki darbovietėje?
3) Ar VMI deklaracijoms reikia tik pelno metinės deklaracijos? Turint omenyje, jog šiuo metu neatliekamos jokios finansinės operacijos.
4) Ar Sodrai reikalingos deklaracijos? Jei taip, kokio dažnumo ir kokio tipo jos turi būti?
5) Žinau, jog VMI duoda nemokamą konsultantą pirmiems 12 naujos įmonės mėnesių. Klausimas būtų toks, kaip jį gauti? Ar įregistravus įmonę bus galima prisijungti prie Mano VMI ir ten jį rasti?
6) Ar yra kokios konsultacijų galimybės sodroje?

Dėkoju tiems, kurie galėtų padėti.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui