Tax.lt narys miksy

M
Tax.lt narys nuo
2018-03-26
miksy
forume parašė 4 žinučių

Naujausios žinutės:

2018-05-23 15:09 Bendra » Pakuotės mokestis » #1392690

Borga rašė:
Sveiki, kaip vedate medinės pakuotės apskaitą?
1. Su importuojamomis prekėmis gauname europadėklus. Juos apskaityti būtina vienetais? O kur juos toliau padėti? LT rinkai prekių netiekiame, ką eksportuojame, perkame savo specifinę pakuotę, padėklai lieka pas mus? Ar yra kas turintis licenzijas juos superka?
2. Šitie gaunami padeklai būna aplūžę. Arba būna paprasčiausiai nestandartiniai. Ar galima juos apskaityti paprasčiausiai kilogramais, susimokėti taršos mokestį ir paprasčiausiai kam nors parduoti ar atiduoti? Ar būtina parodyti jų utilizavimą specializuotoje kompanijoje? Darbuotojai tokius padėklus labai norėtų pasiimti.


Rašykite tada kaip sunaudota savo reikmėm.
2018-05-07 16:05 Bendra » GPAIS » #1391373

erika0502 rašė:
Jau atsirado integracijos į gpais sistemą, klausimas kaip su pakuotėm, kurias jau pradėjome vest rankiniu būdu, ar reikės trinti, nes pakuočių aprašymo rankiniu būdu nebeleidžia įvesti kažkodėl, negi trinti viską reikės? ir apskritai, kaip su integracijos vedimu, kam sekasi? nuo ko pradėjote, nuo IT specialisto?:D nes ten tamsus miškas...


va va, o aš ir galvoju kodel man neleidzia nei nauju prekiniu vienetu aprasyt, nei koreguoti jau suvestu... :O
2018-04-27 10:27 Bendra » GPAIS » #1390714

smalsuole rašė:

grazkike rašė:

smalsuole rašė:
O jei pripildome iš LT tiekėjų su produkcija pirktus padėklus prekėmis ir jų nesusigrąžiname, tai jų nereikia traukti į deklaraciją ir mokėti mokesčio už tai, kad nesusigrąžinam?
O jei importuotą produkciją iš užsienio tiekėjų nukrauname, tas paletes perduodame LT pirkėjams su produkcija, tačiau susigrąžinam jas, tai irgi nereikės mokėti mokesčio?

Na visada mokesčius mokėdavome tik už importuotas pakuites. Jei perkate prekes iš lietuvos tai su tų prekių pakuotėm nieko daryt nereikia. Nei mokestį mokėt, nei apskaityti.
Dėl susigrąžintos importuotos daugkartinės pakuotės neatsakysiu. Nenoriu suklaidinti. Mano įmonės atveju susigrąžiname importuotą daugkartinę ir parduodame atgal tiekėjui (eksportuojame). Tai mes apskaitą vedame. Parodome "pakuotės kelią" gpais bet mokescio moketi nereiks.

Na taip, dėl vienkartinių viskas aišku, bet klausimų kyla dėl daugkartinio naudojimo taros.



Yra variantas, kad padus aprasyti kaip prekinius vienetus (daugkartine). Kaip seminare aiskino, kai prekes importuojam su padais, juos nukraunam, tai apskaitoj ispakavimas yra prilyginamas kaip susigrazinimas. Tik reikia atkreipti demesi kad susigrazinimas jau yra kaip tuscia pakuote. Taigi padams reiktu dvieju prekiniu vienetu: vieni kaip daugartine tretine kodu 48(kai didmenine/ mazmenine prekyba arba isvezimas is LR rinkos), o kiti kaip medine tuscia kodu 08 (kai susigrazinam, tai yra importave sandely nusipakuojam)
Taigi, pvz., apskaitos zurnale importavus paletes turetu atsirasti eilute kaip "susigrazintos prekes", o paskui dar parodyti ar pardavem, exportavom ar pridavem atlieku tvarkytojui.


2018-03-26 10:53 Bendra » Pakuotės mokestis » #1387724
Kas neužmatėt šio straipsniuko "Verslas ir ministerija rado kompromisą „Metrail“ istorijoje", pasiskaitinėkit ;) www.delfi.lt/verslas/verslas/verslas-ir-min...


Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui