Tax.lt narys kaspaizdas

K
Tax.lt narys nuo
2021-03-30
kaspaizdas
forume parašė 1 žinučių

Naujausios žinutės:

2021-03-30 17:04 Blevyzgos » Atsakymai "ant lėkštutės" » #1430678
Sveiki, ieškau pagalbos:
Su amerikiečių kompanija pasirašėme "independant contractor/consulting agreement", kaip suprantu, lietuviškas atitikmuo būtų paslaugų teikimo sutartis - pataisykite, jei klystu. Šia neterminuota sutartim, aš įsipareigoju suteikti konsultavimo paslaugas, o kompanija įsipareigoja mokėti nustatytą mokėstį kiekvieno mėn. gale už gautas paslaugas. Taip pat pasirašėm W8BEN tax formą. Teikiu konsultavimo paslaugas iš Lietuvos, nuotoliniu būdu užsienio kompanijai ir mano darbo vieta yra nenustatyta, galiu dirbti bet kur, kadangi siekiu gauti pajamų per tęstinį laikotarpį, užregistravau individualią veiklą pagal pažymą ir mano "padalinys" yra gyvenamoji vieta Lietuvoje. Mano klausimas:

1. Ar aš turiu užsiregistruoti kaip PVM mokėtojas, jei mano suteikiamos paslaugos (šiuo atveju konsultacijos), yra teikiamos Amerikiečių kompanijai, kuri yra už Europos Sąjungos ribų, ir mano metinės pajamos viršija 45 000 eurų?

Man galvą pradeda skaudėti, skaitant PVM įstatymo 13 str.6. "šioje dalyje išvardytos paslaugos laikomos suteiktomis ten, kur įsikūręs paslaugų pirkėjas (klientas), t.y. kur yra pirkėjo buveinė (jeigu tai ne fizinis asmuo) arba nuolatinė gyvenamoji vieta (jeigu tai fizinis asmuo), tačiau tais atvejais, kai paslaugos suteiktos kitoje valstybėje, negu įsikūręs pats apmokestinamasis asmuo, turimam šio asmens padaliniui, laikoma, kad jos suteiktos ten, kur nurodytasis padalinys yra."

Ačiū
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui