Tax.lt narys BeNata

B
Tax.lt narys nuo
2004-10-19
BeNata
forume parašė 4 žinučių

Naujausios žinutės:

2006-11-10 15:35 Bendra » Prekių skirtų realizavimui parodimas apskaitoje » #338015

Mazyle rašė: Viską čia suprasi. Tiesiog žmogui matyt niekada neteko dirbti prekyboje. Juk visi prekybininkai taip daro. Gauni prekes + PVM s.f. ir dedi į sandėlį, kur realiai prekės ir yra. (Kaip supratau žmogui baisu prekes padėti į sandėlį). Parduodi - atiduodi iš sandėlio - apmokį dalį tiekėjo s.f. . Jei užsistovėjo ir neparduodi. Grąžini atgal + sąskaita (debetinė iš jūsų arba krreditinė iš jų). I vsia liubov.


Na, is tikruju visi jus teisus, bet tas paskutinis variantas priimtiniausias.

Tikrai nesinori savo sandeli rodyti svetimu prekiu, juolab jei neitin tiki, kad jos bus parduotos. Be to, su "pardavusi" kompanija dar nera dirbta. Taciau matyt, tai lengviausias sprendimas su tais pirkimais ir grazinimais.

Dekoju jums labai uz patarimus! Gero vakaro!
2006-11-10 10:56 Bendra » Prekių skirtų realizavimui parodimas apskaitoje » #337738
tai mums taip ar taip reikes juos primti pagal saskaita i savo sandeli?

O jeigu jie paskui nebenores ju priimti atgal, kadangi nesugebesime parduoti? Mes liksime ant ledo. Ar yra kokiu tai susitarimu pavyzdziu, kada jie privales paimti atgal nerealizuotas prekes?
2006-11-10 10:16 Bendra » Prekių skirtų realizavimui parodimas apskaitoje » #337691
Firma prekiauja audiniais, kita firma davusi prekiu realizacijai teigia, kad pinigus uz prekes turime duoti kai realizuosime tame ir esme: kad mes ju neperkame, o tik parduodame, o jei parduosime tik tokiu atveju graziname pinigus tiekejui. jei nieko neparduodame is ju prekiu - tiesiog grazinsime produkcija atgal.

Su marza dar nesu susidurus todel ir klausiu Jusu patarimo..
2006-11-09 19:45 Bendra » Prekių skirtų realizavimui parodimas apskaitoje » #337564
Sveiki,

Susiduriau su dilemma, nezinau kaip geriau uzregistroti prekes, kurias musu imone gavo realizacijai. Firma gavo prekiu is kitos kompanijos, kuri israse PVM saskaita faktura. Sako, kad visuomet israso, o po to atseit parodo grazinimus. Tuomet gaunasi, prekes patenka i sandeli ir turi buti nurasomas - tai jau nebe realizacija. smile

Siuliau pirma, direktorei sudaryti sutarti del prekiu gavimo realizacijai - vel problema, juk jos eis per kasa - tuomet musu PVM valstybes biudzetui bus mokamas nuo visos sumos, o musu pajamos is realizacijos gali buti net mazesnes uz pati PVM (del skirtumo, tarp tos sumos, kuria reikes grazinti kitai kompanijai ir pardavimo sumos). Girdejau, kad yra kompaniju, kurios turi daug tokiu prekiu realizavimui, ir parodo pajamas, kaip %-tus nuo pardavimo sumos.

Patarkite prasau... smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui