Tax.lt narys amber

A
Tax.lt narys nuo
2005-01-07
amber
forume parašė 15 žinučių

Naujausios žinutės:

2006-03-29 19:28 Programinė įranga » Ieškau partnerių adaptuojant ERP/CRM PĮ » #263792
Palaiko fifo ir dar kelis budus:

[quote:ce3d5e3548]Compiere maintains the information for the following costing methods:

* Standard Costing
* Actual Costing (Last PO, Last Invoice, Lifo, Fifo)
* Average (PO, Invoice)
[/quote]
Berods dar visai neseniai nebuvo fifo, tiksliau buvo beta, todel buvo paslepta interfeise, dabar palaiko.
2006-03-23 23:56 Programinė įranga » Kaip išsirinkti naują apskaitos ir verslo programą???? » #262052
Taip, Lietuvoj klystam, klaidinam, slepiam, apgaudinejam..... dar isradinejam dviracius

O paskui skundziames programuotojais, virsininkais, inspektoriais, gyvenimu....

As nieko pries lietuviskas programas, nors servisas verkte prasosi buti geresnis. Taciau paziurekime placiau - svietas nesibaigia ties lietuvele, pasiimkime tai, kas geriausia is uzsienio!
2006-03-23 14:55 Programinė įranga » Kaip išsirinkti naują apskaitos ir verslo programą???? » #261978

Oleg rašė:

Man asmeniskai, tai labai panasu i marketinga.

Graziai parasyta, o realiai nieko gero.

5. Musu programoje yra daug patogesnis ir daug pranasesnis mechanizmas, palaikantys apskaita pagal skirtingas metodikas. Taigi, tegul jie mokasi is lietuviu kaip reikia tai realizuoti programose, o ne mes is ju.
O atsakymas ar ne marketingas?


Oleg rašė: 1. Galingas varikliukas, kuris gali pernesti duomenys i saskaitu plana uz metus reikalauja galingo serverio. Isivaizduokite duombaze su kokiais 400 000 dokumentu per metus (tai nera labai daug). Tam kad juos pernesti reikia prabegti per VISU SIU DOKUMNTU VISAS SPECIFIKACIJOS EILUTES, atlikti matematinius veiksnius ir padaryti atitinkamus irasus i duombaze. Reali serverio verte apie XX 000Lt. Uztruks apie valanda. Geriausiu atveju.

Compiere is for business with the level of functionality usually only found in expensive first tier ERP systems with revenue between $5M and $500M.
Taip, serveris gali kainuoti 8-10 tukst, nelygu kiek vartotoju, mano atveju tilpau i 2000 Lt.

Oleg rašė:
2. Kiekvienas pirminio dokumento tipas turi kruva skirtingu kontavimo schemu. Plius isimtys. Aprasant norima "pernesimo i DK metodika" faktiskai reikia nurodyti schema KIEKVIENO DOKUMENTO KIEKVIENAI POZICIJAI. Kiek veiksmu turi atlikti buhgalteris - ziurekite 1 punkta.

Paprasciausiai kiekvienai operacijai galima priskirti kelias schemas, skirtingoms apskaitoms/saskaitu planams. Privalumas - operacija viena, duomenys vienakart irasyti, atskaitomybes kelios. Tik nestandartinem operacijom tektu kazka rankiniu budu priskyrineti

Oleg rašė:
3. Neimanoma tureti noryma atskaitomybe tada, kai ji yra reikalinga. Jeigu as siandien noriu gauti atskaitomybe pagal vienus standartus man reikia PAKEISTI KIEKVIENO PIRMINIO DOKUMENTO KIEKVIENOS SPECIFIKACIJOS POZICIJOS KONTAVIMO CCHEMA. Paleisti varikliuka, gauti duomenys. Rytoj man skambina sefas, sako nori gauti atskaitomybe pagal antra standarta ir MAN VEL REIKIA PAKEISTI KIEKVIENO PIRMINIO DOKUMENTO KIEKVIENOS SPECIFIKACIJOS POZICIJOS KONTAVIMO CCHEMA. Paleisti varikliuka. Gauti atskaitomybe. Poryt as noriu grizti prie pirmo varianto, noriu tvarkyti apskaita, man VEL..... Nors, protinga programos realizacija gali sumazinti darba.

Sukuriam nauja schema ir pirmyn! sena tegul lieka!
Schema pirminiu dokumentu tipams, nebent netipinius reiktu pakoreguoti.
Dar karta apie principa: KIEKVIENA OPERACIJA TURI PO VIENA IRASA DUOMBAZEJE, BET PRIE JOS GALI BUTI PRIKABINTOS KELIOS SCHEMOS, KAIP TIE DUOMENYS ATSISPINDI ATSKAITOMYBEJE.

Oleg rašė:
4. Klaidu taisymas. Isivaizduokite kaip tai atrodo. Paleidi varikliuka, lauki. Nesueina galai, ieskai, kazka randi, pataisai, paleidi varikliuka, lauki, nepasitaise klaidos, pakeiti, paleidi varikliuka, pasitaise. Viskas gerai. Pakeiti visas schemas pagal antra apskaitos schema, paleidi varikliuka, lauki, yra klaidu, pakeiti kazka, paleidi varikliuka, lauki, pasitaise, ivedi kontavimus pagal pirma cshema, paleidi varikliuka, lauki, dabar jau pirmoje shemoje galai nesueina...

Matau dideli privaluma klaidu taisyme, juk operacijos duomenys tik vienoje vietoje, taisyti tik pirmine operacija... Klaidos ir atsiranda del duomenu nesinchronizacijos ivairiuose zurnaluose, knygose... ten pataisiau, o cia pamirsau

Olegai, jei vietoje sio susirasinejimo savo energija SKIRTUME zmoniu isprusimo kelimui, tai brangus vartotojai zinotu, kad didziausia VERTE yra ne gelezis ir ne programa, o paslauga: sprendimas, kuris palengvina versla, aptarnarnavimo kokybe ir pan. Vartotojai nepasirenge tinkamai sumoketi uz paslauga, gal paslaugos kokybe to neverta? Uzdaras ratas gaunasi.
Vakaruose VVS diegimo kastai 1 darbuotojui (radau internete):
duombazes licencija - $300
verslo valdymo sistema - $8000-10000
diegimas x1-x2 dar tiek.
2006-03-22 18:29 Programinė įranga » Ieškau partnerių adaptuojant ERP/CRM PĮ » #261640
Norejau prideti, kad VVS (arba ERP) pradininke buvo SAP kompanija su produktu R/3 ir Compiere dabar yra greta tokiu lyderiu, kaip SAP, Oracle Applications, People Soft, tik Compiere skirta mazoms ir vidutinems imonems (pagal vakaru standartus vidutine - Lietuvoje didele)
Tai NE buhalterine programa, tiksliau ne tik, tai verslo valdymo (automatizavimo) sistema, apimanti visu resursu valdyma imoneje, tai ir atsargu, darbo laiko, pinigu, dokumentu, bendravimo su klientais CRM ir pan.
2006-03-22 18:03 Programinė įranga » Ieškau partnerių adaptuojant ERP/CRM PĮ » #261634
Yra nemokama duombaze Fyracle (Firebird "apsimetanti" Oracle, t.y dirbanti Oracle rezimu). O Compiere instaliavimas siuo atveju dar paprastesnis, nei Oracle atveju.

Diegiu sau be vertimo pradzioje, jei domina - galime bendradarbiauti adaptuojant.

Pirmi ispudziai: galinga lanksti VVS, serveriui teko isigyti nauja deze su dualcore, 2GB RAM, verslo procesai aprasomi "workflow" (nereikia buti programeriu), pvz pasiulymas/quote virsta i uzsakyma/sales order, o sis savo ruoztu sugeneruoja faktura/invoice ir pristatyma/shipment, o faktura savo ruoztu skola arba apmokejima.
Kolkas manau,kad viskas imanoma, ka tik susigalvosi...

Kazkur dar rasiau kitoje temoje, kaupiami pirminiai duomenys, o apskaita vykdoma pagal schema, todel galima tureti kelias apskaitos sistemas pagal skirtingus standartus, periodus ir ataskaitas gauti "on fly" is tu paciu pirminiu duomenu
2006-03-22 17:16 Programinė įranga » Kaip išsirinkti naują apskaitos ir verslo programą???? » #261621
Pasirodo yra programu, kuriose galima tureti skirtingus apskaitos standartus, nes kaupiami pirminiai duomenys ir nereplikuojami DK, o ataskaitas rengia galingas varikliukas, kaskart is pirminiu duomenu. Pakeiciam apskaitos schema ir jau turim nauja atskaitomybe su tais paciais pirminiais duomenimis.

Cia siaip, geros mintys apskaitos programu kurejams, zemiau citata is vienos opensource programos aprasymo:

Most applications replicate transaction data to be able to support the different accounting dimensions.

Compiere was designed to support multiple accounting. The concept of Set of Books was improved with the concept of Accounting Schema. An Accounting Schema is any combination of the following:

* Chart of Accounts
* Accrual or Cash-based accounting
* Accounting standard
* Costing method
* Accounting currency

Note, that in contrast to Set of Books, Calendar is not directly part of an Accounting Scheme, as you may have multiple calendars per accounting schema. The calendar is reduced to transaction support functions (open/close periods, summary postings, allocation definition ease of entry).

In contrast to most applications, Compiere differentiates Transaction and the resulting accounting consequences with the following benefits:

* Transaction data is not replicated
* You can add or discontinue an accounting scheme anytime
* You can generate accounting information for historical transactions
* You can modify or replace any attribute (and optionally regenerate the accounting)
* Easy to extend and to maintain
* Error tolerant (you correct it and regenerate)
2006-01-26 18:43 Programinė įranga » Užsienietiškos programos - QuickBooks ir TurboCash - ar naudojatės? » #244486

eva25 rašė: As dirbu su Quickbooks. Labai faina programa, beveik neturi kaprizu. Tiesa, Lietuvos naudojimui nelabai pritaikyta: Nera reikiamu ataskaitu (pvz. balanso), darbo uzmokescio taip pat neskaiciuoja. Atrodo viskas labai paprasta. Tik vat jei jau noriu ka idomesnio sugalvoti prasideda bedos...nera pas ka pasikonsultuoti. Tada makalojuosi puse dienos, sprendziu programinius uzdavinius. Nervuoja...Yra puslapis pasiskaitymui quickbooks.intuit.com/

O kurią versiją naudoji? Ir kurių metų? Ir kokio dydzio/tipo imones apskaitai naudoji?
Na internete randu tikrai daug apie quickbooks ir priedu visokiu... Kol nepadejau testuoti sunku ka pasakyti, susiinstaliavau QuickBooks Premier Edition 2005, kad pradeti naudotis ten turbut keliu valandu interviu, kurio metu suderinama programa.

Kai isbandysiu, parasysiu cia, o del balanso nustebinai...
2006-01-26 11:52 Programinė įranga » Ieškau partnerių adaptuojant ERP/CRM PĮ » #244232

Oleg rašė: Tai kad SQL zymiai pigesne smile

O nemokamos duombazes, tikriausia, turi apribojimu smile


duombazes turi skirtumus (apribojimus) ir komercines taip pat. Pagrindinis dalykas siuo atveju, ar palaiko VVS ivairias duombazes, ar ne. Ir antra - nasumas. Jei naudoti 1 klientui - tai tiks bet kuri, kad ir MySQL. 10-20 vartotoju - PostgreSQL nors letoka. Ir tikrai nasios yra komercines: Oracle, Mssql. Pvz Oracle kainuoja: Oracle Database Standard Edition One
$149 per user (5 user minimum) arba $1500 uz 10 vartotoju.

Manau nukrypome nuo temos - kaip su verslo valdymo sistemomis ERP, CRM neziurint ant kokio varikliuko-duombazes sukasi?

Pasidalinkime patirtimi ir norais isidiegti VVS mazoje iki vidutines imones. Ne tik dideles imones gali sau leisti isidiegti VVS uz simtus tukstanciu. Tam puikiai tiktu atviro kodo sistemos, jos lengviau modifikuojamos/pritaikomos, nekainuoja licencijos (tik diegimas ir mokymai), daug priedu ir papildymu
2006-01-26 11:07 Programinė įranga » Ieškau partnerių adaptuojant ERP/CRM PĮ » #244202
Oracle nera butinybe, galima ir su nemokamu PostgreSQL arba variantas su Daffodil (java db) - Codaf - tik 100 usd

Kiekviena komercine sistema naudos Oracle (arba mssql, ar kita), taigi cia mokame uz nasia duombaze (Oracle) o VVS nemokama :)
2006-01-25 23:41 Programinė įranga » Ieškau partnerių adaptuojant ERP/CRM PĮ » #244046
2 Andron: ta zinute beveik 2 metu senumo ;)

Verslo valdymo sistemos tarnauja verslui, verslas uzdirba diegejams ir palaikytojams taip pat. Atviro kodo sistemos turi ir privalumu ir trukumu. Compiere nemokama, taciau reik nusipirkti Oracle licenzijas.

Noreciau komentaru apie Compiere patirti ir kitas ERP/CRM sistemas mazom ir vidutinem imonem.
2006-01-25 12:37 Programinė įranga » Ieškau partnerių adaptuojant ERP/CRM PĮ » #243802
Ar kas girdeti apie Compiere? Atsiliepkite, jei testavote
2005-12-30 12:35 Programinė įranga » Užsienietiškos programos - QuickBooks ir TurboCash - ar naudojatės? » #237615

anonimas rašė: SQL Ledger nepatiko todel, kad web interfeisas (sudetinga kurti tikslias formas, veiks leciau nei Turbocash), taciau SQL Ledger yra patikimesne duomenu baze. Jei Turbocash suktusi ant kokio nors SQL serverio, tai tikrai balsuociau uz ja.

Peržiūrėjau tik demo internete, manau lokaliai suksis greičiau, formos nebus tokios tikslios, tačiau universalios ir lanksčios. Didelės įmonės naudoja būtent web interfeisą, nes lengviau prižiūrėti ir atnaujinti.
SQL Ledger atrodo rimtas sprendimas, susiinstaliuosiu ir išsibandysiu.

Ar kas girdėjote "Microsoft Office Small Business Accounting 2006"? Tai apskaitos programa su Ofiso interfeisu, kartu su Outlook kontaktų valdymui, skirta įmonėms, turinčioms iki 15 darbuotojų, kaina apie 150 usd d.v.
2005-12-30 12:14 Programinė įranga » Užsienietiškos programos - QuickBooks ir TurboCash - ar naudojatės? » #237609
Šiek tiek pabandžiau Turbocash, čia mano įspūdžiai:

Programa skirta 1 vartotujui, tačiau "užšarinus" instaliavimo direktoriją ir t.t., galima naudoti tinkle 1-5 vartotojams. Yra Razor serverio įskiepis, leidžiantis naudoti internete, naudoti replikacijas.

Naudojama BDE Paradox duombazė, kuri yra greita, puikiai tinka 1 vartotojui ir neturi saugumo nustatymų, todėl neskirta dideliam vartotojų skaičiui.

Apie modalinį interfeisą jau rašyta, aš mėgstu langus, daug langų ;), pvz kodėl neatsidarius 2 pardavimų vienu metu, ekrane jie laisvai telpa, galėčiau ir antrą monitorių prisijungt... deje. Įmanoma pasileisti kelias instancijas vienu metu, pakoregavus paleidimo nuorodą į "TCASH3.exe MULTY TRUE" ir tokiu būdu turėti pvz tris "langus".

Yra integruota POS, galima prijungti ekranėlį, barkodų skenerį, spausdintuvą.

Integruotas "Report manager" įrakis ataskaitoms kurti.

Tik 1 valiuta - man tai trūkumas.

Vienoje duombazėje iki 2 metų duomenys.

Interfeisą galima nesunkiai išversti (sulietuvinti) ar prisitaikyti, nes tam yra įrankis.

Visa tai nemokamai :) tiesa, galima užsisakyti rinkinį su 2 CD, kuriame bus mokami įskiepiai, instrukcijos filmukų pavidalu, aprašymai, palaikymas - už 50 svarų.
2005-12-23 11:30 Programinė įranga » Užsienietiškos programos - QuickBooks ir TurboCash - ar naudojatės? » #236768
Ačiū Olegai,
Adaptuoti(diegti) reikia kiekvieną programą ir tai gana didelis darbas... Sutinku, kad užsienietišką adaptuoti gali atrodyti sudėtingiau, tačiau turėti savito stiliaus (firminę) sąskaitą faktūrą man atrodo būtinybė. O koreguoti formas labai paprasta: atsidarai redaktorių, panašiai, kaip worde, pakeiti "Order" į "PVM sąskaita-faktūra" ir t.t.

Intergracijos norisi maksimalios, svarbiausia: pardavimai(ir klientai) iš interneto turi būti importuojami į apskaitos programą, o nomenklatūra ir aktualūs likučiai į interneto parduotuvę. Įsivaizduokite situaciją, kai tai pat prekė parduodama ir internete ir ofline, o sandėlyje nėra kiekio..

Dabartiniu metu 2 vadybininkai dirba sandėlio apskaitoje, o likusi buhalterija tvarkoma su excel, personalinė įmonė. Sandėlio apskaitai naudoma pačių padaryta programa su access. Kurti ataskaitas - vienas malonumas, nes savo duomenų bazę galiu analizuoti įvairiais pjūviais, kokie tik į galvą šauna. Trūkumas - sandėlys apima tik prekių apskaitą ir susijusius mokėjimus, todėl nematoma reali situcija, o kai reikia ataskaitų bankui, tai reikalauja pastangų ir laiko.
2005-12-22 17:46 Programinė įranga » Užsienietiškos programos - QuickBooks ir TurboCash - ar naudojatės? » #236595
Sveiki,

Mano interneto parduotuvė turi sąsają (sinchronizavimas, importas-exportas) būtent su QuickBooks ir TurboCash apskaitos programomis.

QuickBooks yra populiariausia užsienyje apskaitos programa, jos
kaina nuo $100 iki $400 ir daugiau už spec.versijas, pvz už $200 5 darbo vietos, arba nuo $10/mėn online versija iki 3 vartotojų.

TurboCash yra nemokama, GPL licencija, turi daug galimybiu . Mokėtiti reiktų tik už papildomus modulius arba už CD versiją su palaikymu. Priešingai SQL-Ledger, diegimas yra labai paprastas.

Atsiliepkite, jei susidūrėte su šiomis programomis, pakomentuokite.

Mano uždavinys: pasirinkti sprendimą, integruojantį apskaitą su interneto parduotuve.

Dabar prekės rankiniu būdu suvedamos į interneto parduotuvę, o pardavimai iš interneto į apskaitą. Todėl internete nėra realių kainų, ne visos prekės...

Laukiu bet kokių komentarų
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui