Del autoriniu ir gretutiniu teisiu internetinese svetainese?

G
GNX 30
2006-12-16 15:44 GNX
Sveiki,
Kvalifikuotiems ar siaip logiskai mastantiems protingiems zmonems, teisininkams, o galbut susijusiems ar susidurusiems su internetiniu svetainiu turinio autorinemis ir gretutinemis teisemis, turiu keleta klausimu:
1. Kaip nustatomas tikrasis kurinio (pvz. teksto) autorius, iskilus teisminiam gincui? Tarkim yra nukopijuojamas sraipsnis i kita internetini puslapi, kaip as galiu irodyti, kad tas straipsnis yra mano?
2. Ar kito asmens pateikta informacija (pvz. tekstas gautas e'mail'u) publikuojama mano svetaineje, nesa tokia pacia teisine atsakomybe man (svetines savininkui), jei ta pateiktoji medziaga (man nezinant) istikruju nebuwo atsiustojo asmems nuosavybe, o nukopijuotas tekstas? Ta prasme, kai informacijos nuosavybes patvirtinti nera galimybiu. Jei tuo remiantis lengvai galima pazeidineti autorines ir gretutines teises ar neimanoma tuo labai lengvai manipuliuoti savo svetaineje talpinant nuplagijuota teksta, teisinantis, kad man ji atsiunte nezinomas autorius kazkada seniai e'mail'u tvirtines, jog tai yra jo kurinys ir jis leidzias ji talpinti mano svetaineje.
3. Ar mano internetineje svetaineje pateikta informacija, jog as nenesu teisines atsakomybes uz jusu atsiusta medziaga turi kokios nors prasmes? (Abejoju, nors kodel taip ir panasiai vaikiskai rasoma kitose svetainese). O jei nesu teisine atsakomybe, kaip as galiu but garantuotas kad atsiustasis straipsnis nera vertimas is anglu kalbos arba nera nuplagijuotas tekstas?
4. Ar nukopijuota informacija (pvz. tekstas) su nurodomu saltiniu yra plagijavimas?
(Tada kodel dgauguma svetainiu plagijuoja ir uz tai nera baudziami, kad ir ta pati biteplius.lt, verslo.banga.lt ir begales kitu. Akivaizdus pvz. LRyto dienrastis, kuris gauna informacija is BNS, kuri tik jam isskirtinemis teisemis suteikia ta informacija, o LRyto sraipsniai be LRyto sutikimo mirguliuoja internete).
5. Ar gautas e'mail'as is kurinio savininko yra rastiskas sutikimas, nors ten nera nei paraso nei neaisq kas ta e'mail'a parase ar jis ar jo mociute? Ar norint gauti rastiska greita sutikima publikuoti vienoki ar kitoki sraipsni kas kart butina belstis i kita pasaulio krasta?
Nuosirdiai dekoju uz kvalifikuota informacija siais klausimais
artas71 artas71 12029
2006-12-17 18:30 artas71 2011-09-11 05-13

GNX rašė: Sveiki,
2. Ar kito asmens pateikta informacija (pvz. tekstas gautas e'mail'u) publikuojama mano svetaineje, nesa tokia pacia teisine atsakomybe man (svetines savininkui),
4. Ar nukopijuota informacija (pvz. tekstas) su nurodomu saltiniu yra plagijavimas?
5. Ar gautas e'mail'as is kurinio savininko yra rastiskas sutikimas,...
Nuosirdiai dekoju uz kvalifikuota informacija siais klausimais



2.Jeigu viešai nurodai asmenį, kuris pateikė tekstą ( po tekstu -autorius ats anas), tai, iškilus problemai, puslapio autoriai bus paprašyti išimti pateiktą info, o teisinės pasekmės dėl autorinių teisių turės atsiuntęs tekstą asmuo.
4. BNS už informaciją ima laaabai skirtingai;
a)tūkstančiais už info, kuri bus publikuojama spaudoje ar informaciniuose portaluose;
b) šimtai -už specializuotuose leidiniuose ar specializuotose svetainėse
specializuotą info ( tarkim apie verslą, arba apie orus)
Todėl kalbėti, kad vyksta plagijavimas -neverta .Už tai BNS gavo pinigus.
Tik toliau tos info platinti iš informacinių portalų negalima dar kitur
5.Nuskanuoti doką su originaliu parašu ir atsiųsti mailu. Pradžiai užteks. Manau.
G
GNX 30
2006-12-18 12:03 GNX 2011-09-11 05-13
ThanX uz komentara. O pagal autoriniu ir gretutiniu teisiu istatymo 5 straipsnio 5 punkta ar negalima nukopijuoti bendrosios informacijos nurodant saltini?

5 straipsnis. Autorių teisės nesaugomi objektai

Autorių teisių objektais nelaikomi:

1) idėjos, procedūros, procesai, sistemos, veiklos metodai, koncepcijos, principai, atradimai ar atskiri duomenys;

2) teisės aktai, oficialūs administracinio, teisinio ar norminio pobūdžio dokumentai (sprendimai, nuosprendžiai, nuostatai, normos, teritorijų planavimo ir kiti oficialūs dokumentai), taip pat jų oficialūs vertimai;

3) oficialūs valstybės simboliai ir ženklai (vėliavos, herbai, himnai, piniginiai ženklai ir kiti valstybės simboliai bei ženklai), kurių apsaugą reglamentuoja kiti teisės aktai;

4) oficialiai įregistruoti teisės aktų projektai;

5) įprastinio pobūdžio informaciniai pranešimai apie įvykius;

6) folkloro kūriniai.

Kaip galima butu interpretuoti si punkta. Ar as ji blogai suprantu?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui