imones teisine forma (nuolatine buveine)

G
Grem 43
2008-07-22 12:31 Grem
Sveiki,
gal kas pakonsultuos. Atstovauju uzsienio imone. Iki siol dirbau iformines individualia veikla ir pasirases sutarti su imone - kurioje buvo nurodyta atsiskaitymo forma: tam tikras procentas nuo sandoriu sumos (sandoriai vykdomi tiesiogiai su imone). Taciau cia pat pamineta, kad esant poreikiui, galiu rasyti jiems motyvuota rasta, kur, paminejes planuojamas islaidas ir nurodes bendra suma, jie man padarydavo avansini mokejima uz busimas paslaugas. Kadangi tu busimu paslaugu pakankamai neatsirado, tiesiog buvo israsyta viena saskaita imonei visu praeitu 9 menesiu avansu sumai. Saskaita - uz reklamos paslaugas. Man kitamet tereiketu pateikti pajamu deklaracija ir sumoketi 15% nuo gautu pajamu pagal israsytas saskaitas, teisingai ? Taciau imone uzsienyje turi problemu del ismoketu pinigu pagal tuos rastus nurasymo - neleidziama ju nurasyti i sanaudas. Reikia sumoketi berods 27% mokescio. Nors nelabai suprantu, kodel.

O dabar kitas klausimas - kaip geriausia iforminti tokius santykius, kad nekiltu niekam problemu? Ar tinkama butu isteigti nuolatine buveine Lietuvoje? Kokie taikomi mokesciai, kokie reikalavimai ir steigimo zingsniai ? Deja, nebera puslapio svv.lt , kazkada ten buvo galima rasti info apie visas teisines imoniu formas Lietuvoje. Dekui uz pagalba.
Rainis Rainis 15057
2008-07-22 13:14 Rainis
Kadangi esate įregistravęs individualią veiklą, Jūs galėjote užsienio įmonei išrašyti normalią sąskaitą, o raštas būtų buvęs tik priedas, kaip išlaidų apskaičiavimas. Tada ir užsienio įmonė galėtų priskirti sąnaudoms.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui