individuali veikla ir motinystės pašalpos

N
nikole7 85
2010-02-19 06:49 nikole7
didelis bardakas toj SODROJ. beveik kasdien skambinu ir aiškinuosi, nes veiklos nutraukti kaip ir daugelis nenorime,tiesiog norėtume jos laikinai nevykdyti. Maža kas, toji vaiko priežiūros pašalpa gali būti tokia mizerna, kad reiks po kelių mėnesių samdyti auklę ir vėl dirbti. o nutraukimas tai reiškia visišką veiklos išregistravimą. po eilinio sodros atsakymo:"veiklą kategoriškai išregistruoti", savaime aišku kyla klausimas:"kada???". Va čia ir prasideda. apsisprendėme, kad į dekretą išeina kovo 20. tai va ir sako atsakingos pašalpų skaičiavimo ir mokėjimo specialistės:
prieš išeinant į dekretą veikla privalo būti nutraukta- paprieštarauju, kad, būsimai mamytei biletenis bus išrašytas nedarbo, t. y. nedraudimo laikotarpiu.
Tada sako nutraukite tą pačią dieną , kitas variantas: sekančią dieną. Vakar pasakė: "jums geriausia nutraukti veiklą vasario 28, nes nuo kovo 1 iki 20 uždirbtos pajamos mažins išmokas''. Žinot, net koktu rašyti, taip neatsakingai dirbti maniau gali tik seimas.Geriausias atsakymas buvo Alytaus sodroje. Susiskambinau, pasakė, kad tikrai bus kas šiuo klausimu pakonsultuos. Nuvažiavome. Ir ką jūs manote, dasikonsultavome, kad marti išėjo drebėdama ir verkdama, vienu žodžiu atvejis LABAI JAU NEAIŠKUS, NUPLAUKIA NEVIENAM PAŠALPOS , NUPLAUKS IR JUMS.
O nuplaukia ir, kad jos tikrai didesnei daliai nuplaukia šventai tikiu, nes manau čia ir yra šuo pakastas, kada tą veiklą išregistruot (to jos kategoriškai reikalauja), ir ar aplamai ją reikia išregistruot.Bėda ta, kad kažkodėl negalima teikti SAV formų, kur matytūsi laikotarpio pajamos, o GPM deklaracijoje, jei neišregistruosime veiklos - pajamos uždirbtos 2010 iki dekreto mažins išmokas, ir 2011 gali būti taip, kad mamytės pašalpas sodrai mokės.Vienu žodžiu šie mano nuotykiai geriau tiktų į temą "durnynas", Bet, kad tikrai nepatikėtumėt pirmos specialistės paaiškinimu parašiau čia.
N
nikole7 85
2010-02-19 06:59 nikole7
ir vėl pasirodo sukūriau naują temą, na mane turbūt administratorius išmes lauk, atsiprašymo dėl kvailumo neužteks. Atvažiuos vaikai tai pamokys kaip naudotis šiuo forumu, o kad aną kartą sukūriau šią naują temą, tai jos tikrai reikia, nes ind veikla pagal paymą ir motinystė tai labai tamsus miškas ir klaidina mamytes pasiskaičiusias kas liečia normalius darbo santykius
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui