Siūlau išlieti agresiją!

L
Linda6 11854
1 2014-06-07 05:04 Linda6

Elvusia rašė:

Byla rašė:
Juk kaimiečiai savo atliekas į miesto konteinerius suveža.
Na jau užlankstėt visiškas pievas, Byla.



Neužlankstė.Vasarą pas mus ši problema tokia baisi, kad papasakot nemoku.Suveža iš sodų net sulūžusius baldus ir sumeta prie konteinerių..o mes mokam už negabaritinių atliekų išvežimą.Visko buvo, kad prisiminti nenoriu.Žmonių skūpumui -greičiausia kvailumui - ribų nėra.
I
IlonaD 6943
4 2014-06-07 05:43 IlonaD

Linda6 rašė:

Neužlankstė.Vasarą pas mus ši problema tokia baisi, kad papasakot nemoku.Suveža iš sodų net sulūžusius baldus ir sumeta prie konteinerių..o mes mokam už negabaritinių atliekų išvežimą.Visko buvo, kad prisiminti nenoriu.Žmonių skūpumui -greičiausia kvailumui - ribų nėra.


Lygiai tą patį galiu pasakyti apie miestiečius.
Turim prūdą, tokį didelį.
Po miestiečių apsilankymo savaitgaliais nors atskirą šiukšlių surinkimo komandą samdyk. Pridergia ir palieka.
O mes renkam. Nes gražiai gyventi norim.
Aišku, tai nėra 100proc.reiškinys, yra ir tokių, kurie po savęs susitvarko.
Tai gal neskirstykim miestiečiai - kaimiečiai, o paskirstykim kiaulės - nekiaulės.
L
Linda6 11854
1 2014-06-07 06:08 Linda6
Koks skirtumas kaip kas ką vadins.Neatsakingas gyvenimas kenkia visiems.
amadina22 amadina22 19757
2 2014-06-07 08:48 amadina22 2014-06-07 08-53
Labai teisingai. Kai nuvažiuoji kur į gamtą, kur renkasi žmonės, baisu, niekaip nesuprantu kodėl reikia visą tarą, popierius, maišelius, visas šiukšles palikti ten kur buvai, jeigu gal dar norėsi čia atvažiuoti. Visi su automobiliais, susirink savo šiukšles į maišelį ir išvešk, ne, sėda ir išvažiuoja palikę po savęs kalnus šiukšlių. Galės kitą kartą su vaikais į šiukšlyną atvažiuoti pailsėti.
Aišku, jei ir nebeatvažiuosi reikia susirinkti, čia taip netiksliai parašiau, norėjau pasakyti kad šiukšlina ten kur pats būna, prišiukšlina,o paskui rauko nosį kad šiukšlių daug.
Dorota1 Dorota1 13533
3 2014-06-07 08:52 Dorota1
taip sutinku, pas mus prie ežero tai iš vs kiaulystės, prie pat kranto laužavetės padaro ir po to dar sumeta šiukšlės į tą vietą išvažiuojant, žiauru
ir tikrai ne vietiniai tai daro, o atvaževę iš miesto, nenoriu įžeisti miestečių ne visi vienuodi, bet pas mus tai nuolat vyksta.
amadina22 amadina22 19757
3 2014-06-07 08:55 amadina22
Pritariu 100 proc. Kiekvieną kartą negaliu atsistebėti kad dergia ten, kur atvažiuoja patys pailsėti. Ar jiems patiems smagu sėdėti su vaikais baisiose šiukšlėse
Gita1 Gita1 8377
2 2014-06-07 11:57 Gita1
pas mus miestiečiai suvažiuoja prie ežero, šiukšles krauna į mūsų konteinerius ir nepaiso kur kam skirta.. svarbu dėžė yra, tai kemša kas pakliuvo.. šiukšliadėžės mūsų namo stovi kaip tik pakeliui nuo vandens iki automobilių aikštelės.. bet gal geriau jau taip, nei paliktų krūvas šiukšlių ar krepšį pavarytų kur miškan važiuodami..
ABA2 ABA2 1824
1 2014-06-25 09:22 ABA2 2014-06-25 09-37
Į rankas pakliuvo vieno maskviečio laiškas.Perskaičiau ir pamaniau,kad verta išversti į lietuvių kalbą.

Vaikystėje mes juos rinkdavome, kolorado vabalus. Diedukas pereidavo per daržą ir atidžiai patikrindavo: ar neliko kur nors. Purkš chemija pastoviai-negelbės. Geriausias būdas tik vienas-rinkti.
Jei jie, kolorado vabalai, ims daugintis-liksi be derliaus. Todėl diedukas ir tikrino.
Dieduką mes mylėjome. Gegužės 9-ąją jis apsivilkdavo švarką su medaliais ir eidavo į demonstraciją. Ten jam kalbėdavo, kad jis didvyris, kad išgelbėjo šalį.
Diedukas linksėjo. Nu, išgelbėjau, taip!
Į buvusių policajų ir buvusių partizanų kivirčus nesikišdavo. Koks jo reikalas! Jie čia po miškus nesuprantamai bėgiojo, tai policajai persimesdavo pas partizanus, tai partizanai pas policajus: ne karas, o bli@tsvos...
Pats buvo armijoje nuo 1939 iki 1946 metų, o kariauti pradėjo nuo birželio 22 d. Su tanku T-26 traukėsi nuo sienos, o grįžo jau su T-34.
Į apdovanojimus žiūrėjo su susierzinimu-netikri. Ženkliukai kažkokie. Kiekvienais metais "vojenkomate“, švenčių proga, visiems veteranams po tokį ženkliuką išduodavo. Kartais ir buvusiems policajams kliūdavo: per 30-mėtį ar 40-mėtį...
O tikrus dieduko apdovanojimus vyriausias jo sūnus dar vaikystėje, supykęs už kažką, sumetė į krosnį. Jų diedukas turėjo nedaug, bet buvo jie patys vertingiausi. Nes gavo šiuos apdovanojimus fronte, o ne kažkokiame "vojenkomate".
Medalių vertę supratau vėliau, žiūrėdamas karo kroniką. Štai jie, laimingi didvyriai, visas karas praeitas, o ant krūtinės tik 3-4 medaliai. Tie patys, kurie brangiausi, kurių diedukas labiausiai gailėjosi. Tie, kurie sudegė krosnyje.
Kada atėjo Georgijaus juostelės mada, jis nieko nesakė. Lentelė-dalyvavimo ženklas. Vadinasi ir tu kažkokiu būdu dalyvavai kare. Ir gaunasi, kad visi tame kare buvo, ar ne? Nepritarė, bet ir nesipriešino.
Paskui diedukas numirė. O aš supratau, kad daugiau nenoriu švęsti Pergalės dienos. Nusibodo klausyti, kaip parke iš tribūnos rėkia:"Perrr-ga-lėėėė!!!Rusija rusams, Maskva-maskviečiams! Rusija-pirmyn!!!"
Belieka tik "Įvartis!" sušukti, nors su futbolu jau daug metų prastai. Prie ko čia toji Pergalė?
Apskritai, nesuprantu, ką mes švenčiame? Pergalę prieš fašizmą? O kodėl tada naciai vaikšto po Maskvą? O gal pas mus tai pergalė prieš Vokietiją? Pas dieduką buvo toks medalis ir jis taip vadinosi: „Už pergalę prieš Vokietiją“. Betgi Vokietija, pastebėjau, po to jau šimtą kartų nugalėjo ir nieko nešvenčia. Ir naciai ten nemarširuoja. Bent man, jie nei karto į akiratį tikrai nepakliuvo. O Maskvoje teko matyti.
Negaliu pamiršti humanitarinės pagalbos nuo tų pačių pralaimėjusiųjų-jie 90-aisiais kartu su visu pasauliu mums maistą rinko. O dabar mes už tai po Raudonąją aikštę tankus birzginame? Tipo, prisivalgėme sočiai, galime dabar ir pakariauti?
Net nežinau, kaip galvoti. Kažkada seniai Vokietijoje mūsų vyriausiasis sakė kalbą. Vokiškai, beje. Aš, sako, brangūs vokiečiai, kreipsiuosi į jus Gėtės ir Šilerio kalba. Na, visiems patiko, visi paplojo. Jis, vyriausiasis, ir įsijautė. Paskutiniu laiku su mumis bendrauja jau Hitlerio ir Gebelso kalba. Mane asmeniškai pavadino nacionališdaviku.Tu ką, sako, prieš, kad Krymas būtų vėl mūsų? Susinepatoginau ir sakau, kad lyg ir ne prieš...Bet kam jis, tas Krymas, mums reikalingas? Lyg ir ne mūsų buvo, ir ne nuo velionio tąjį Krymą nukėlėme, bet nuo sužeistojo. Kaip taip? Negražu juk!
Aga, sako! Tu, vadinasi, tikrai esi nacionališdavikas! (Pasakė taip prie žmonių. Nebūtų žmonių, jaučiu, būtų kitaip pavadinęs).Jis-baltoji vedančioji gervė. Vadinasi jam galima. Priprato.
Ir kalėjimo nebijo,svarbiausia,teismo sprendimus keičia, bet pats nebijo. Ir tauta už jį, beveik visa, kur spjausi-ten "ura!"
O kodėl tauta?...Leninas juos vadino masėmis. Suprato su kuo reikalą turi. Ir šalia supratinga Nadežda buvo. Kokia tauta iš masės gali būti! Masė juk vientisa: kas iš jos išsimuša, kas prieš, jie juk kaip šapeliai grikiuose- jų mažai ir atrodo kitaip. Bet likusi masė, kaip grūdas prie grūdo, nors dabar į puodą! Ir iš tikro, atrodo, supils į puodą, nors patys grikiai apie tai net neįtaria.
Atvirkščiai. Teisingai, sako, vyriausias mūsų paukštis viską daro. Nes mūsų niekas nemyli ir plius peredastai įsisiautėjo. Kur įsisiautėjo?-klausiu. Televizoriuje,-atsako man. Na čia aš sutinku, beje. Tik pamatau, kaip Kiseliovas po orą rankomis vedžioja,-tiksliai, galvoju, įsisiautėjo!
O nemyli kur?-klausiu. Atsako, kad užsienyje. Per visą perimetrą ir toliau taip pat. O aš abejoju-kad mylėti ar nemylėti reikia žinoti ką myli ar nemyli. Buvau Šiaurės Karolinoje ir pasakiau, kad aš iš Maskvos. Tada vienas vietinis gudrutis prisiminė: Maskva randasi Idaho valstijoje, o Sankt Peterburgas-Floridoje. Kaip jis manęs nekęs, jei aš visai ne iš Idaho! Jam net mylėti manęs nesigaus, na, ir pats nesileisiu. O Rusija randasi kažkur prie Aliaskos, pasakė jie. Čia jau kaip ir tiesa, nesiginčijau. Nes išgėrėme. Kaip jie gali mūsų nekęsti, jei su manimi geria?!
Man tie, kurie toliau Bobruisko nėra buvę, paaiškino, kad esu kvailas ir televizoriaus nežiūriu. Tai yra, šlaistausi po pasaulį, o esmės ir blogų kėslų nematau. Kvailas.
O televizoriuje plika akimi esmė matosi ir klastingos užmačios visur kyšo.
"Tu ką,-sako,-tiek važinėji ir niekada nematei vaikų darželio peredastams?!Na tu ir pavarai!" Bandau prisiminti. Kankinausi kankinausi, bet negalėjau prisiminti, kad kur nors būčiau matęs. Kažkoks neteisingas užsienis pas mane gaunasi.
O čia, pagaliau, ir prie Krymo priėjome. Iš visų pusių tik girdžiu apie pagrindinę bazę, apie Juodosios jūros laivyno pasididžiavimą ar apie rusų jūros šlovės miestą...
Niekaip tokios laimės chakolams nebuvo galima palikti.
Labai įdomu. Bet nesuprantama. Kame šlovė? Tame, kai tik karas, tai būtinai išguldyti tautos sulig Krymo kalnais? Ir paskui būtinai išnuomoti miestą priešui?
Nežinau, beviltiška vieta. Šitą šlovės miestą(Sevastopolį),neprieinamą mūsų tvirtovę, atrodo, tik paskutinis tinginys nebuvo paėmęs.
Nuo vaikystės paveikslas "Sevastopolio gynyba" man sukeldavo šoką. Ir dabar. Dažais, figūromis, vaizdais. Daineka žinoma-meistras. Pas jį durtuvai pagal liniuotę, jūreiviai granatas meta už trijų metrų nuo savęs, vokiečiai kaip nuo "adatos“. Ir dar galiniame plane pamuštas tankas. Aišku, kad ne mūsų. Gražu ir įspūdinga. Bet ne tiesa-nebuvo pas Manšteiną tankų, nei vieno. O tvirtovę jis paėmė, su visomis jos baterijomis ir kazematais, gamtiniais įtvirtinamais ir betoninėmis šachtomis. Mes šiems įtvirtinimas betono sunaudojome daugiau nei Dniepro hidroelektrinei, o jis ją paprasčiausiai paėmė. Už tai gavo feldmaršalą, nors net neužsiminė, kad Sevastopolis-nacistinės karinės šlovės miestas.
Nesuprantu Sevastopolio šlovės. Jei šlovė, kad ten viskas krauju užlieta-tai pas mus pusė šalies taip. O jei buvo sugalvota, kad jūrininkai savo baltomis kelnėmis žalioje žolėje geriau atrodytų, tai kitose armijose tam yra naudojami pėstininkai ir kelnes jiems žalias išduoda. Jūreivis, man rodosi, naudojamas laivyne, pagal paskirtį, o ne sausumos armijoje.
Nesuprantama ir apie garsų Juodosios jūros laivyną. Kas nors žino, kokios pergalės pas šitą laivyną buvo per visą istoriją? Gal prie Jekaterinos,kai nesugebėjo įveikti audros ir draugiškai visas laivynas pas turkus į nelaisvę pakliuvo? Sako, kad Nachimovas prie Sinopo turkus nugalėjo. Tiksliai, buvo! Tik reikia pažiūrėti, koks laivynas buvo pas Nachimova ir koks pas turkus. Palyginkime tik patrankas:716 prieš 472. Penkiasdešimt metų statė fregatas, nuplaukė į kitą krantą sutriuškinti turkus ir sugrįžo. Ir kur paskui dingo fregatos? O apie tai, kažkodėl, mažai kas kalba. Stengiasi visai neprisiminti. Nugalėjo Nachimovas ir viskas-toliau žinoti nebūtina! Nes paskui buvo negerai, netgi labai. Nuskandino admirolas savo laivus. Tiesiog prie Sevastopolio ėmė ir nuskandino. Ir davė pradžią pačiai svarbiausiai Juodosios jūros laivyno jūreivių tradicijai-čiut kas, patys skandina savo laivus, kad tik blogiau nebūtų. Nors kuolą jiems ant galvos suskaldyk: laivus į dugną, o patys į krantą.
Tradicija laikėsi ir po Nachimovo.Pavyzdžiui,per revoliuciją, didžiąją Spalio. Pusę laivų kaizeriui atidavė, pusę kažkoks mičmanas nuskandino-labai jam tas reikalas patiko. Arba paskutinį karą paimkime. Ne tą, kuris dabar, o tą, kur apie mandagumą nei užuominos nebuvo. Nors, ką reiškia: nebuvo mandagumo? Dar kaip buvo! Pavyzdžiui, kai Guderianas su kombrigu Krivošeinu 1939 metais Breste priiminėjo paradą. Tada pas mus, kaip ir pas vokiečius, mandagumas tiesiog trykšte tryško...
Paskui viskas kažkur pradingo. Jau laukiame jų Sevastopolyje, nuo jūros, kažkodėl. Niekam neatėjo į galvą, kad pas Manšteiną tik vienas torpedinis kateris. Ne tas komisarams rūpėjo, kad dar galvoti-laivyną reikėjo skandinti, kad tradicijos nenutraukti. Kas suspėjo-į Kaukazo uostus nusiplauna, kad ten prastovėti iki pat karo pabaigos, neiškišant nosies.
Paaiškinkite dabar man, kame Juodosios jūros laivyno šlovė. Būtent, kaip laivyno, o ne kaip amžino mirtininkų tiekėjo pėstininkams.
Beje, rusų jūros šlovės mieste laivus ne tik skandino, bet dar ir sprogdino. Bet čia jau ne mes-tuo, bjaurybės, užsiimdavo jau mūsų priešai. Tai linkorną "Imperatorienė Marija" susprogdins, tai linkorną "Novorosijskas", kuris anksčiau vadinosi "Giulio Cezare“. Labai patiko priešams mūsų linkornus skandinti nenugalimo laivyno štabo panosėje.
Patys ten jei ką ir susprogdinome, tai tik povandeninių laivų naikintoją "Otvažnyj" 1974 metais. Apmokymai buvo tada pas mus. Ir ėmė, taip netikėtai ir sprogo "Otvažnyj" tambūre raketos ir bombos. Ir nuskendo "Otvažnyj“, vėl žuvo žmonės. Viskas, kaip ir anksčiau.
Neseniai skaitau: "RF Juodosios jūros laivynas paskandino du savo laivus, tuo užblokuodamas Ukrainos laivynui išėjimą į atvirą jūrą". Tai, blia, galvoju, -vėl prisiminė tradicijas. Pasirodo, Juodojoje jūroje yra dar tikrų didvyrių rusų jūreivių! Ėmė ir nuskandino, o kaip kitaip laivynas priešą sustabdyti gali? Tik taip!
Pasitikėti raketomis pabijojo, patrankomis-irgi. Nežinia, kur tos raketos nuskries, o pabūklų sviediniai neaišku kieno pagaminti. Prie Nachimovo buvo viskas aišku: baterijos vadas sumokėjo užnugario karininkui, tas ir atveža sviedinius. Nesumokėjo-atleiskite, jūsų prakilnybe! Nors kokia, bet buvo sistema. O dabar neaišku, kam mokėti ir ką tau atveš. O gal atveš brokuotus ar nurašytus sviedinius. Tad skandinti laivus yra patikimiau ir saugiau. Atidarai avarinius liukus ir rūkai saulutėje, įsikabinęs stiebo viršūnę. Juk dabar į Kaukazo uostus nusiplauti nebeišeina.
Bėda viena nevaikšto. Sako, Doneckas pas mus susiruošė, nes jie rusai. Kaip jie ten rusiškai kalba-tai jau kita istorija, net neverta pradėti. Galbūt, jie ir nori pas mus. Bet, kad aš jų nenoriu tai tikrai.
Nieko prieš neturiu, jei mes prisijungtume Silikoninį Slėnį. Kartu su žmonėmis. Tuo labiau, kad mūsiškiai, kurie ten sėdi engiami Amerikos, kalba rusiškai geriau už Donecko "našyk". Ir ne tik rusiškai.
Labai gerai būtų dar prisijungti Šveicarų CERN-paimti su jų visais fizikais ir kompiuterine technika. Arba Harvardą kur nors į Kozlovką pertemti. Ir dar paimti iš Vokietijos visus jų "banus" ir kelius, ir čia mums pakloti. Tegul vokiečiai, jei tokie gudrūs, pabando su mersedesais iš Kelno į Boną per pelkes duonos pirkti pavažinėti!
Daug yra ko paimti. Liufthansos lakūnus, Anglijos jūreivius(į Juodąją jūrą),Norvegijos žvejus, Italijos dizainerius, Lietuvos pienininkus. Dar būtų gerai iš Švedijos rajoninius teismus nugvelbti. Kartu su teisėjais, nugirdyti visus ir paimti kartu su mantijomis.
Dar labai noriu prijungti Nyderlandų policininkus, Danijos administracijos valdininkus. Ir Belgijos kelių remonto darbininkus, pas kuriuos nepriimta naktį žymėti atvirą kanalizacijos liuką, įkišus ten surūdijusį metalinį vamzdį.
O Donecko rusų nenoriu-tokių pas mus daugybė. Ir Krymo rusų nenorėjau, ką jie moka, išskyrus kaip lovą išnuomoti vištidėje? Dar moka kriaukleles klijuoti vieną prie kitos, kad gautųsi "Linkėjimai iš Krymo"?
Niekaip nesuprantu, ko lysti pas kaimyną ir mokyti jį ,kaip gyventi. Tik dėl to, kad jis dabar serga?
Bet manęs niekas neklausė. Žiūriu, kas vyksta ir suprantu, kad Pergalės diena man nebus jau tokia, kokia buvo vaikystėje, kai diedukas buvo dar gyvas. Jis keturis metus šią pergalę dantis suspaudęs lipdė kančiose. Beje, kartu su tais, kuriuos Rusijos armija dabar spaudžia slapčia, be atpažinimo ženklų.
Taigi, „Ačiū diedukui už pergalę"(Spasybo diedu za pobiedu)šūkis bus dabar mano asmeninis reikalas. Nei valstybė, nei jos susikomplikavusi armija prie to nebeturi jokio sąryšio.
Ir Georgijaus juostelės automobilyje daugiau nebekabinsiu. Nes ją dabar nešioja tie, kurie slepia savo antpečius, žvaigždutes ir laipsnius. O juos pačius ten dėl lentelių pradėjo vadinti "koloradais".
Į Krymą aš tikrai nevažiuosiu-estetika lovos kampe, neaišku iš ko pagamintas šašlykas, apleistuose pliažuose skambantis „šansonas“ manęs tikrai nevilioja. Velniop tą Krymą, o Kijevas man visada patiko. Prieš du metus eilinį kartą buvau ten nuvykęs, susukau nedidelį filmuką. Gaila, bet tikriausiai, daugiau tokio Kijevo man neteks pamatyti. Negalėsiu į šį miestą žiūrėti taip, kaip anksčiau. Ir į manę ten žiūrės jau kitaip. Kaip į žmogų su Georgijaus juostele. O aš visai nenoriu būti kolorado vabalu. Bjauru. Prisimenu, kaip vaikystėje mes juos rinkome, o diedukas paskui dar kartą praeidavo per lauką, tikrindamas ar kur neliko šios bjaurybės. Nes žinojo: jei blogai nurinksi- nebus derliaus...
ABA2 ABA2 1824
2014-06-25 11:33 ABA2
Šiąnakt Austrijoje PU blogai miegojo,sapnavo košmarus...
ABA2 ABA2 1824
1 2014-07-09 15:10 ABA2
http://tvrain.ru/articles/besplatnyj_hleb_sem_dnej_v_slavjanske-371849/ rusų kalba

Vakar čia buvo rusiškas pavasaris.
Šiandien "banderos" nemokamai dalina duoną. Turbūt tam, kad paskui juos, atpenėtus, suėstų...
Žmogiškai gaila jų, bet...
Bet, prisiminus, kaip prieš porą mėnesių tie patys gyventojai šaukė : "norime rasijos matuškos !" , gailestis kažkur dingsta.(pacitavau duoną dalinčio Ukrainos ruso žodžius)
ABA2 ABA2 1824
2014-07-17 12:51 ABA2
Linksmai apie nelinksmus dalykus (rusų kalba)
http://tvrain.ru/articles/pjat_minut_pozora_i_ty_obespechen_na_vsju_zhizn_matvej_ganapolskij_o_zhurnalistskoj_etike_vo_vremja_vojny-372544/
A
aura-61 12
1 2014-07-17 14:25 aura-61

IlonaD rašė:
Ir dar gerą rašinėlį radau. Rašo abituriento tėvelis, ir leido dalintis su savo atžalomis. smile

Gal kiek ilgokas, bet verta paskaityti.

Turiu dvyliktoką sūnų ir matau, kad netgi jo stebėtinai stabilią psichiką ir šaltakraujišką požiūrį į mokyklinį gyvenimą pradeda klibinti iš visų pusių brukama ta stresinė egzaminų laikotarpio įtampa. O ką aš galiu padaryti? Nebent pasakyti kokią motyvuojančią kalbą, kaip koks treneris persirengimo kambaryje prieš varžybas. Tai jei reikia, o neturi tokio trenerio arba taviškis neturi laiko, gali pasiklausyti ir tu. O jeigu tavo tėvas jau ką nors sakė, tai šito geriau neskaityk. Nes savi tėvai visada kalba teisingiau negu svetimi. Juk kiekvienas vyras savo apvaisinančios ejakuliacijos metu iš karto įgyja stebuklingą galią teisingiausiai iš visų auklėti savo vaikus. Ir niekas nepaaiškins. O kalba tai tokia.

Pirmiausia turi žinoti, kad visi tie egzaminai iš tiesų yra ne tau, o visiems tiems pedagogams ir švietimo sistemos darbuotojams reikalingas renginys, kuris turi dar vieną, jau paskutinį, kartą parodyti jų svarbą ir reikšmingumą. Čia lygiai tas pats, kaip jau bausmę atlikusiam ir pro vartus į laisvę beišeinančiam kaliniui prižiūrėtojas dar kartą per kuprą pratraukia su bananu. Ir į tą paskutinį pratraukimą būna sudedamas visas likęs galios ir valdžios parodymo troškimas. Tiesiog reikia iškentėti tuos paskutinius žingsnius iki vartų.
Nereikia turėti iliuzijų, kad tie egzaminai bus kažkoks super-duper visų žinių patikrinimas ar ką ten dar gražiai apie tai kalba. Jei būtų noras patikrinti tas visas mokykloje įgytas žinias, tai žymiai paprasčiau ir objektyviau būtų surinkti visų mokykloje rašytų kontrolinių ir testų rezultatus ir padaryti jų suvestinę. Juk per tas kelias valandas tikrai neparodysi visko, ką per 12 metų išmokai. Geriausiu atveju, parodysi, kaip sugebi save kontroliuoti stresinėje situacijoje. Irgi gera savybė, bet geriausia kontroliuoti pačią situaciją taip, kad visai nereikėtų stresuoti. Gali juk bent teoriškai būti toks atvejis, kad puikiai žinai viską, išskyrus tą klausimą, kurį gausi egzamine. Man ne kartą per įvairius egzaminus taip buvo, jeigu ką. Tai juk nuo to nepasidarysi koks tai bemokslis, ar ne? Nors pagal įvertinimą kaip ir turėtum.
Todėl pati didžiausia klaida, kokią gali padaryti po tų egzaminų, tai iš tiesų pradėti jaustis ir vertinti save taip, kaip tave ten įvertino. Ir nesvarbu, ar tas įvertinimas bus blogas, ar geras. Jei gausi blogą įvertinimą, jokiu būdu nepradėk galvoti, kad iš tiesų ir esi niekam tikęs. Lygiai taip pat ir gavęs gerą įvertinimą nepradėk manyti, kad jau viską geriausiai žinai ir visi aplinkui turi pradėti rikiuotis su pilnais gėrybių pasiūlymais ir daugiau nieko gyvenime nebereikės išmokti. Beje, gyvenime kaip tik reikia mokėti, o ne žinoti. Kuo greičiau pajusi tą skirtumą, tuo geriau. O tie egzaminai kaip tik bandys įvertinti žinias, bet ne mokėjimą.
To, ką iš tiesų reikia žinoti, mokykloje niekada neišmokys. O mokykliniai įvertinimai yra svarbūs tik mokykloje. Tų visų pažymių ir balų svarba ir reikšmė išnyksta iš karto, kai užsidaro pažymius ir balus rašančios įstaigos durys už tavo nugaros. Beje, visi tie pažymiai irgi sukurti ne tau, o pedagogams, kaip papildomas jų darbo bonusas. Kadangi atlyginimas nėra įspūdingas, tai atėjusieji čia dirbti gauna dar vieną papildomą galimybę – vertinti kitus žmones. Tai, žinok, labai motyvuoja, net jeigu tie žmonės dar tik vaikai. Bet užtat įgyji galią visus juos sureitinguoti ir sudėlioti pagal gerumą, gabumą ar kitokius ten susigalvotus kriterijus. Gali juos paleisti pjautis tarpusavyje dėl aukštesnės vietos savo reitingų pakyloje arba priversti kaip nors įsiteikinėti vertintojui, kad pasigerintų tą padėtį. Gali net pabandyti tą savo sukurtą vertinimą perteikti tų vaikų tėvams. Tai reikalinga tik patiems vertintojams. Pats juk niekada nesirenki draugų pagal pažymius. Gyvenime irgi niekas jais nesidomės.
Ir todėl dar viena klaida, kurią gali padaryti - patikėti, kad tie mokytojai ir jų vertinimai turi galios nulemti tavo visą likusį gyvenimą. Jie taip norėtų manyti ir tai įteigti jums, tačiau iš tiesų nėra tokios galios, kuri pajėgtų tau neleisti likusį gyvenimą nugyventi taip, kaip tu pats norėsi. Tik jau ne kažkokios egzaminų apklausos iš mokyklinių vadovėlių kurso. O dabar, kai yra mokamos vietos specialybės studijose, tai visi tie pažymiai ir balai iš viso yra tik dėl grožio. Visai gali būti, kad savo dešimties metų po mokyklos baigimo susitikimą švęsite kokioje nors blogiausio pagal tuos mokyklos pažymius klasioko jachtoje.
Čia tik tokios baigiamosios apeigos, kurios svarbesnės jų organizatoriams, o ne dalyviams. Jie ten prisigalvojo visokių taisyklių, ceremonijų, valdiškas algas gaunantys užduočių rengėjai įrodė, kad tą algą uždirba ne veltui, stengdamiesi prikurti kuo sudėtingesnių dalykų, nes jie taip supranta gerą savo darbo atlikimą. Sugalvoti kuo sunkiau ir sudėtingiau. O tau tik reikia sudalyvauti.
Iš tiesų tai viską tu žinai. Pažiūrėk pro langą. Matai tuos visus namus iki horizonto? Tai va, gali būti tikras, kad jau dabar tu žinai daugiau, negu kokie 97% visų tuose namuose gyvenančių suaugusiųjų žmonių. Likę 3 % yra tokie pat dar per paskutines dienas besistengiantys viską iškalti dvyliktokai - moksliukai. Ir visi tie žmonės puikiausiai gyvena. Bent jau tuose gražesniuose namuose. Jeigu jau sąžiningai, tai tų egzaminų neišlaikytų netgi tie patys tavo mokytojai. Na, savo mokomą dalyką gal dar išlaikytų, ne geriausiai, žinoma, bet nėra absoliučiai jokių vilčių, kad įveiktų ką nors iš kitų dalykų. Žodžiu, čia (skirtingai nuo kokio vairavimo egzamino, kurį, taigi, ėmei ir išlaikei), tu esi net pranašesnis už tuos, kurie tave vertins. Dabar tu žinai praktiškai daugiausia per visą savo gyvenimą, toliau tik viską užmiršinėsi, ką dabar moki, ir gilinsiesi tik į kažkokias tikrai svarbias tau sritis. Daug žinosi – greit supyksi.
Žodžiu, per daug nesureikšmink to, kas čia dabar vyksta ir galiausiai pagalvok taip – esi mano mylimiausias palikuonis, kuris niekada čia nebus vertinamas pagal kažkokius svetimų žmonių parašytus pažymius, ir šiuose namuose visada galėsi gyventi taip, kaip esi dabar įpratęs, tik pamokų nebereikės ruošti. Čia visada rasi ir pastogę, ir maistą. Viskas, ką tu toliau gali padaryti, tai tik dar labiau pasigerinti tą savo gyvenimą. Tavo kelias – tik į kalną. Nes, kol aš esu, blogiau nebus. Todėl nueik ir ramiai padaryk, ką ten turi padaryti, kad pabaigtum šį etapą. Paskaityk klausimą, parašyk atsakymą. Nežinai atsakymo – nupiešk pimpalą. Bent jau įdomiau bus prisiminti tą gyvenimo laikotarpį ir turėsi pardavimus didinančių pikantiškų detalių, kai ateityje išleidinės tavo biografiją. Sėkmės tau gyvenime, o egzai - tai tik nedidelė ir tikrai ne pati sudėtingiausia kliūtis ant to gyvenimo kelio. Viskas bus gerai, tu viską gali, juk turi pusę mano genų, galų gale!

Labai šaunus rašinys. Gaila, kad mano sūnūs jau praėjo šį etapą ir tokio rašinio neturėjau po ranka jiems duoti pasiskaityti.
ABA2 ABA2 1824
2014-07-20 20:17 ABA2 2014-07-20 20-49
Ir vėl pribrendo "paklodę" įdėti.

Baisu pagalvoti, bet tik keletą mėnesių atgal „Molotovo kokteiliai“ ir mūšiai su armatūra rankose Kijevo centre atrodė idiotizmo viršūnė, kurio netūrėtų XXI amžiaus Europoje būti. O ką dabar nustebinsi armatūra?
Dabar tokios smulkmenos, kaip sumušti demonstrantai (nuo ko anksčiau prasidėjo Maidanas), žinių laidų visiškai nedomina. Dabar „dangaus šimtinės“ sukomplektuojamos kas dvi dienas ir iš abiejų pusių. Ir po eilinio žvėriškumo atrodo, kad jau viskas- baisiau būti nebegali. Bet ne, vis baisiau ir baisiau. Ir štai sulaukėme malaiziečių „Boeing 777“, numušto virš Donecko. Netoli nuo ukrainietiško kaimelio Grabovo guli 298 žuvusieji. Dauguma jų dar vakar net nežinojo, kur Doneckas randasi ir vargiai ar būtų Ukrainą žemėlapyje suradę.

Keista, kaip patys įvairiausi autoritariniai režimai, su savižudišku užsispyrimu nenori mokytis iš vienas kito klaidų. Visa žmonijos istorija mokina bent kurį diktatorių vienos taisyklės: gali daryti, kas tik tau šaus į galvą, bet tik šalies viduje. Jokiu būdu nereikia lysti į išorę, už savo šalies ribų. Ir tave paliks ramybėje. Nusisuks, prisidengs akis, pareikš susirūpinimą ir numos ranka. Bet ne, taip sunku susilaikyti. Po „n“ metų karaliavimo sava šalis tampa per maža - pačios rankos tiesiasi prie pieštukų ir pasaulio žemėlapio. O toliau viskas vyksta ne pagal planą ir viskas baigiasi nušalinimu, pakarimu, savižudybe arba šiaip kokia neišvengiama nelaime.

Musolinis galėjo būti tylus pietų Europos autokratu ir sėkmingai karaliauti iki senatvinės mirties 70-ųjų pradžioje, kaip ne labai mylimas, bet reikalingas šaltajam karui NATO sąjungininkas. Ir niekas nesikabinėtų prie jo fašistinių įpročių, kaip nesikabinėjo prie Franko ar Salazaro. Bet ne, nenustygo vietoje, po 30 metų valdymo gyvenimas tapo nemielas be Etiopijos. Toliau užsikabino Ispanija, Albanija, Graikija. Už kelių metų viskas baigėsi kalėjimu ir kartuvėmis kojomis aukštyn Milano kuro kolonėlėje.

Musolinis ne vienintelis toks, kurį pražudė netikėtas geopolitinis aktyvumas. Argentinos chunta ramiai galėjo būti iki 90-ųjų metų valdžioje, kaip Pinočetas kad išsilaikė. Bet ne, „las Malvinas son nuestras“, Folklandai mūsų ir viskas pasibaigė per kelis mėnesius, ir dar su kalėjimo kamera. Kitas, Sadamui Huseinui staiga pradėjo nebeužtekti viso Irako naftos ir parūpo Kuveito gerybės. Ir nusilaužė sprandą. O juk lengvai galėjo ramiai gyventi iki „arabų pavasario“, o paskui sulaukti aprūpintos senatvės kur nors tremtyje.

Niekas nebūtų trukdęs Idi Aminui žlugdyti savo politinių priešininkų nešvariais metodais kad ir „n“ metų, bet pamišėlis sugalvojo prie savo Ugandos gabaliuką Tanzanijos. Pol Potas galėjo supūdyti ne 20% , bet visus 80% patiklių khmerų, jei nebūtų ėmęs įgyvendinti savo svajonę- užkariauti Mekongo deltą. O graikų juodieji pulkininkai, jei ne Kipro avantiūra- galėjo valdyti dar keletą metų ir sutikti senatvę namuose, o ne kalėjime.

Kažkodėl niekas nenori mokytis iš pačios sėkmingiausios pasaulyje diktatūros dinastijos- Šiaurės Korėjos Kimu. Šimtus kartų prieš kameras jie draskė taikos sutartis, parodomai sprogdino raketas, perspėdavo žmoniją paskutiniu korėjietišku perspėjimu, žadėjo Seulą paversti ugnies jūra jau rytoj, o likusį pasaulį- mažiau, kaip per savaitę. Ir nieko, ramiai perduoda valdžia nuo tėvo sūnui, nuo sūnaus anūkui. Niekas jų nejudina, nes, nepaisant viso despotizmo, Kimų dinastijai užtenka proto nerealizuoti nei dalelės savo „didžių“ karinių grėsmių. Kimai supranta, kad išorinės agresijos atveju, niekas už juos neužsistos, kad pravesti viską pagal planą nesigaus ir viskas baigsis neišvengiama katastrofa. Nes žmonijos istorijoje šiems atvejams kitokių variantų nenumatyta. Tai supranta net Kim, o Maskvos Kremliuje –ne.
Jei vasario mėnesį, prieš rusų įsiveržimą į Ukrainą, būtų kas nors priėjęs prie aukštų Kremliaus viršininkų ir pasakęs: vaikinai, jūs sukūrėte puikų planą, bet nenumatėte, kad liepą virš Donecko numuš Boeing‘ą, vargu ar kas tai priimtų rimtai. Kvailystė ir tiek- štai smulkus planas, viskas numatyta, smulkūs nukrypimai galimi, koks dar Boeing‘as ?
Ką ten vasaris, dar liepos viduryje niekam kažkas panašaus ir į galvą negalėjo tokia mintis ateiti. O dabar lėktuvo nuolaužos mėtosi prie Grabovo kaimelio, grasindamos Rusijai pačiomis sunkiausiomis pasekmėmis. Žinoma, galima kartu su valstybiniais TV kanalais ir grupe miesto idiotu pabandyti save įtikinti, kad viskas- gudri ukrainiečių armijos operacija, sugalvota, kad diskredituotų Donecko „liaudies gynėjus“. Bet reikia blaiviai vertinti ukrainiečių kariškių galimybes. Neseniai jie savaitėmis šturmavo iš padangų suręstus blok postus, o čia staiga toks strateginis genijus.
Įtikinamiausiai atrodo versija, kad tai neatsargi „liaudies gynėjų“ klaida. Iš serijos- davė beždžionei granatą.
Birželio pabaigoje teroristai užgrobė priešlėktuvinės gynybos pulką ir rado sistemą „Buk“.Sistemas ukrainiečių kariškiai prieš pasitraukimą spėjo nepataisomai sugadinti.Bet yra puikus pasiteisinimas, jei kas paklaus(o tikrai paklaus)- iš kur gavote? O paskui tik belieką peršokti skylėtą UA - RUS sieną- ten "BUK'ai" paruošti transportuoti jau laukia.Net žvalgybiniai palydovai negąsdina- ką tie "amerikosai" padaryti gali?Pareikš Obama su frau Ribbentrop susirūpinimą ir tiek.
Numušė kelis ukrainiečių lėktuvus- patiko. Jokios karinės tvarkos pas juos nėra, sprendimus priima neaišku kas, kažką išgirdo, kažką pamatė ir paspaudė „Start“ . Kažkas nukrito, paskubėjo pasigirti Twiteryje, kad vėl numušė „ukropų“ krovininį lėktuvą. Net kai kurios „teisingos“ rusų TV stotys spėjo paskelbti. O paskui visi išgirdo apie Malaizijos keleivinį Boeing‘ą.

O tai, kad keleiviniai lėktuvai neturėtų skraidyti virš teritorijų, kur vyksta kariniai veiksmai- visai nerimtas kaltinimas. Atsidarykite www.flightradar24.com/ puslapį ir įsitikinkite, kad keleiviniai lėktuvai dabar skraido ir virš Afganistano, ir virš maištingų Pakistano genčių teritorijų, ir virš įklimpusios į pilietinį karą Sirijos, ir virš Irako, ir virš Izraelio teritorijos, apšaudomos Chamas teroristų. Ir niekur lėktuvų nenumuša, nes skrydžio aukštis nuo 10 km skaitosi saugus. Nes ten teroristams ar šiaip karingiems idiotams niekas neperduoda raketų paleidimo sistemų“ žemė-oras“. O supermarkete tokių daikčiukų nenusipirksi.

Iš kur pas Donbaso banditus atsirado sistema „Buk“ ? Atspėkite iš 3 kartų. Juk Ukrainoje jie rūdija pamiškėse- tik griebk, nušveisk rūdis, padažyk ir naudok. O ir patys „sukilėliai“ nukrito iš dangaus(juk lėktuvai krenta).Tikrai ne iš Rusijos ir ten Rusijos piliečių nėra – visa tai Kijevo fašistų propaganda. Ir kodėl visas pasaulis rodo pirštais į Kremlių?

Šiame viename iš didžiausių teroro aktų žuvo ne etiopai ir puštunai, bet europiečiai, Australijos ir JAV piliečiai. Vadinasi, konfliktas Ukrainoje vakarų gyventojui nustoja būti tolimu, nesuprantamu karu, kur neaišku kas su kuo kariauja. Vadinasi, tai jau ne buvusių SSSR respublikų neaiškios problemos, kurios tik vakar buvo kažkur toli už tūkstančių kilometrų. Dabar tai viso vakarų pasaulio karas, kur jau yra savos aukos.

Kas nutinka su valstybėmis, kurios prisideda prie „Boeingų“ numušimų, gerai žinoma iš istorijos. Kai SSSR numušė 1983 metais Pietų Korėjos „Boeingą“, tai privedė prie šaltojo karo paskutinio baigiamojo pliūptelėjimo, amerikiečių raketos „Pershing“ atsirado Vakarų Vokietijoje, rusų „Aeroflotui“ uždraudė skrydžius į JAV. Viso pasaulio akyse, kaip ir savo piliečių, SSSR pavirto į blogio imperiją.

Bet tai buvo SSSR- supervalstybė su uždara, nepertraukiama ekonomika. Prireikė net 7 metų, kad blogis būtų nugalėtas. Dabar laikai pasikeitė ir visi pasaulyje yra vienoje grandinėje, o Rusija toji blogoji jungtis.
Šalies, turinčios atominį ginklą, žinoma, niekas nesiruošia bombarduoti (kaip pulkininko Gaddafį Libiją už 1988 m. virš Lokerbio numuštą keleivinį lėktuvą). Bet tai ir nebūtina- rimtos ekonominės sankcijos ir ignoravimas tarptautinėje arenoje padarys savo. Net Kinijos neutralitetas neišgelbės. Apie pusė tarptautinės prekybos apyvartos tenka toms šalims, kurių piliečiai žuvo virš Donecko numuštame lėktuve. O labiausiai nukentėjusi Olandija- stambiausias prekybos partneris. Tad, manau, kad karas rytų Ukrainoje turėtų greitai baigtis. Ukrainos pergalė garantuos visiems ramesnį gyvenimą ir tikrai nesvarbu, kad ji ten kažkur toli. Taip dar vakar galvojo olandai, anglai, australai ir kiti- šiandien jie jau turi kitą nuomonę.






Byla Byla 12118
4 2014-07-20 23:31 Byla
Visų blogybių įsikūnijimas Rusija... Jei jau kažkur kažką kažkada padarė Rusija tai bus minima per amžius amžinuosius.
O tai kad pirmoji pasaulyje atominį ginklą išbandė JAV ne tik dykumoje bet ir ant nekaltų žmonių galvų kažkodėl taip neeskaluojama.....
Gal jau gana ABA2? VISAIS kanalais vienas ir tas pats.... Velniškai nusibodo. Kad ir ką jūs manytumėte, kad ir kurią pusę palaikote, tikrosios tiesos nežinote. Niekas nežino. Nebent patys svarbiausi/galingiausi valstybių karo vadai. Bet iki plačiųjų masių toji tiesa neateina. Kiekvienas žiniasklaidos kanalas tėra propagandos įrankis. Ir kiekvienas pateikia savo versiją.
ABA2 ABA2 1824
2 2014-07-20 23:53 ABA2 2014-07-21 00-55
Prisiminiau gruzinų sakmę(pritšą) apie pelę ir pelėkautus.

Kartą pelė pastebėjo, kad fermos šeimininkas pastatė pelėkautus. Pelė apie tai papasakojo vištai, aviai ir karvei. Bet jie visi atsakė: „Pelėkautai- tavo problema, jie neturi jokio su mumis ryšio !
Netrukus į pelėkautus pakliuvo gyvatė ir įkando fermerio žmonai. Fermeris, norėdamas ją išgydyti, išvirė iš vištos sriubą. Paskui papjovė avį, kad pamaitintų visus, kurie atvyko aplankyti ligonės. Ir, pagaliau, papjovė karvę, kad pamaitintų visus dalyvaujančius žmonos laidotuvėse. Pelė visą tą laiką stebėjo viską per plyšį sienoje ir galvojo apie dalykus, kurie neturėjo jokio ryšio su niekuo.


rašė: O tai kad pirmoji pasaulyje atominį ginklą išbandė JAV ne tik dykumoje bet ir ant nekaltų žmonių galvų...

Dar Vietnamą pamiršote paminėti...
O jei giliau kapstyti- kaip ten buvo su indėnais 1880 metais Šiaurės Amerikos teritorijoje?
Byla Byla 12118
2014-07-21 01:05 Byla 2014-07-21 01-08

rašė: Pelė visą tą laiką stebėjo viską per plyšį sienoje ir galvojo apie dalykus, kurie neturėjo jokio ryšio su niekuo.

Tik nereikia gąsdinti..... smile
I
IlonaD 6943
1 2014-07-21 08:51 IlonaD

Byla rašė:
Visų blogybių įsikūnijimas Rusija... Jei jau kažkur kažką kažkada padarė Rusija tai bus minima per amžius amžinuosius.
O tai kad pirmoji pasaulyje atominį ginklą išbandė JAV ne tik dykumoje bet ir ant nekaltų žmonių galvų kažkodėl taip neeskaluojama.....
Gal jau gana ABA2? VISAIS kanalais vienas ir tas pats.... Velniškai nusibodo. Kad ir ką jūs manytumėte, kad ir kurią pusę palaikote, tikrosios tiesos nežinote. Niekas nežino. Nebent patys svarbiausi/galingiausi valstybių karo vadai. Bet iki plačiųjų masių toji tiesa neateina. Kiekvienas žiniasklaidos kanalas tėra propagandos įrankis. Ir kiekvienas pateikia savo versiją.


To argumento dėl JAV tai aš nesuprantu.
Jei jau JAV "prisiš...ko", tai Rusija dėl to tampa šventąja ir gali bombinti lėktuvus??
Ne apie JAV šnekame, o apie Rusiją ir apie tai, ką ji dabar daro.
Norite šnekėti apie JAV - prašom, niekas juk nedraudžia.
Ir kodėl ABA2 ar kas kitas, jūsų, Byla, paliepimu, turėtų nustoti domėtis ir dalintis informacija apie tai, kas šiai dienai yra aktualu?
Nepatinka telikas - išjungiate, nepatinka čia šita tema - praignoruojate.
Kažkodėl jūs demokratijos ir žodžio laisvės principus taikote tik dau, o kas liečia kitus - iš jūsų sklinda vos ne diktatūrą ir cenzūra. Čia jau dviveidystė.
Ar jums pilnatis vėl užėjo?
Elvusia Elvusia 19998
7 2014-07-21 09:54 Elvusia

Byla rašė:
Gal jau gana ABA2? VISAIS kanalais vienas ir tas pats.... Velniškai nusibodo. Kad ir ką jūs manytumėte, kad ir kurią pusę palaikote, tikrosios tiesos nežinote.
Labai pritariu.
Kokią temą neatsiverstum - visur tas pats. Tie patys paveiksliukai ir tekstukai, kuriais ir taip jau užkištas internetas. Ir jie jau net neturi jokio poveikio.
Jau net koktu.
Domimės, skaitome, žiūrime CNN ir rusiškus kanalus pažiūrime - sulyginimui.

I
IlonaD 6943
3 2014-07-21 10:56 IlonaD
Man tai info per daug nebūna, o jei atsibosta, nebeskaitau ir nebežiūriu, niekas su šautuvu prie galvos nestovi smile
Bet niekas ir neturi teisės man nurodinėti kada, kur ir kaip domėntis ar dalintis informacija.
PVM temoje apie tai nerašome, ar ne? O čia blevyzgos.
Byla Byla 12118
2 2014-07-21 11:13 Byla 2014-07-21 11-20

IlonaD rašė:

Byla rašė:
Visų blogybių įsikūnijimas Rusija... Jei jau kažkur kažką kažkada padarė Rusija tai bus minima per amžius amžinuosius.
O tai kad pirmoji pasaulyje atominį ginklą išbandė JAV ne tik dykumoje bet ir ant nekaltų žmonių galvų kažkodėl taip neeskaluojama.....
Gal jau gana ABA2? VISAIS kanalais vienas ir tas pats.... Velniškai nusibodo. Kad ir ką jūs manytumėte, kad ir kurią pusę palaikote, tikrosios tiesos nežinote. Niekas nežino. Nebent patys svarbiausi/galingiausi valstybių karo vadai. Bet iki plačiųjų masių toji tiesa neateina. Kiekvienas žiniasklaidos kanalas tėra propagandos įrankis. Ir kiekvienas pateikia savo versiją.


To argumento dėl JAV tai aš nesuprantu.
Jei jau JAV "prisiš...ko", tai Rusija dėl to tampa šventąja ir gali bombinti lėktuvus??
Ne apie JAV šnekame, o apie Rusiją ir apie tai, ką ji dabar daro.
Norite šnekėti apie JAV - prašom, niekas juk nedraudžia.
Ir kodėl ABA2 ar kas kitas, jūsų, Byla, paliepimu, turėtų nustoti domėtis ir dalintis informacija apie tai, kas šiai dienai yra aktualu?
Nepatinka telikas - išjungiate, nepatinka čia šita tema - praignoruojate.
Kažkodėl jūs demokratijos ir žodžio laisvės principus taikote tik dau, o kas liečia kitus - iš jūsų sklinda vos ne diktatūrą ir cenzūra. Čia jau dviveidystė.
Ar jums pilnatis vėl užėjo?


Jūs čia savo nuomonę pateikiate ar partijos? Su partiniais ir taip viskas aišku. Jie tik kaip ciucikai kartoja partijos tėvų demagogiją ES atžvilgiu. Tad kas čia su keliais veidais? O kas dėl pilnaties, tai aš tikiu pilnatimi, metų laikais, tuo kad para turi tiksliai tiek valandų kiek turi. Ir tą žino visi. Tam nereikia ypatingų argumentų. Ir tai yra tiesa. Nes mes kiekvienas tai matome ir jaučiame. Kaip suvokiame ir tai, kad visi mes šioje žemėje tik laikini svečiai.... Todėl aš geriau gyvensiu pilnaties o ne partijos ritmu. Todėl sakiau ir sakysiu ką galvoju. Nors ir kaip tai kai kam nepatiks.
P.s. www.komentaras.lt/naujienos/panika-jav-puse-pasa...
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui