Kulinariniai receptai

klem klem 3973
2010-09-10 14:44 klem 2011-09-11 06-56

Elvusia rašė:

klem rašė:
Galėčiau prezentuoti smile

Ar kruopas skaičiuotumėt, ar aritmetinius veiksmus atlikti pageidaujate?

Nei to, nei ano smile
Išvirčiau košę pagal save smile smile
Buvo tokia knyga "Mano vaikas" vadinosi (lyg tai) smile
Laabai informatyvi smile
Vat iš jos ir išmokau - ir visą gyvenimą verdu - dar nieks nesiskundė smile
urtele urtele 13511
2010-09-10 14:54 urtele 2011-09-11 06-56

klem rašė: Išvirčiau košę pagal save smile smile
Aš irgi, bet mano vaikinas nori sau išsivirti, daviau jūsų receptėlį. smile
I
IlonaD 6943
2010-09-10 15:10 IlonaD
Rytoj pirmą kartą bandysiu kepti "Paskenduolį":

Tešlai užmaišyti reikės:
• mielių 100g
• 3 kiaušinių
• 1,5 pakelio sviesto (~300g)
• maždaug 1kg miltų
• porą sriubinių šaukštų cukraus
• žiupsnelį druskos
Pirmiausia mieles ištirpiname truputyje šilto vandens ir leidžiam joms “pradėt gyvent”.
Kai mielės po truputį pradeda putoti dedame cukrų, įmušame kiaušinius ir gerai išmaišom. Maišydami supilame truputį aptirpintą sviestą. Beriame maždaug 0,6kg miltų ir žiupsnelį druskos. Tešlą išmaišome iki vientisos masės……ir verčiame ant gausiai miltais pabarstyto stalo. Minkome tešlą kol nebekibs prie rankų. Jei reikia galite pridėti miltų, tik nepadauginkit, nes tešla išeis pernelyg kieta.Na, o toliau… kodėl šis pyragas “Paskenduoliu” vadinasi… Prisipilame dubenį vandens ir paskandiname jame užminkytą tešlą.Jei mielės, kurias naudojom, šviežios ir tešla užminkyta teisingai, nerukus ji išplauks į paviršių kaip tikras paskenduolis. Iškilusią tešlą atsargiai išgriebiam iš dubenio ir darkart išminkom su likusiais miltais…bei trumpam paliekam ramybėj, kad dar šiek tiek pasikildintų…
o kol kas galime pasiruošti įdarą. Iki vientisos masės išmaišom
• porą pakelių varškės
• 3 kiaušinius
• kelis šaukštus cukraus
• truputį kepimo miltelių
• šlakelį ar du sirupo
Kai įdaras paruoštas, trupučiu aliejaus suteptoje skardoje maždaug iš 3/5 tešlos formuojame pyrago pagrindą (~0,5 cm storio). Kad įdaras bekepant neišbėgtų skardos kraštuose “pagaminam bortelius”.Aptepam paruoštą pagrindą uogiene ir ant viršaus supilame varškės įdarą. Iš likusios tešlos gaminame pyrago papuošimus.Paruoštą gaminį šauname į karštą (~180 laipsn.) orkaitę ir kepame kol tešla gražiai paruduos.

Man atrodo, kad skaniai turėtų būti smile
Elste Elste 27292
2010-09-10 15:12 Elste 2011-09-11 06-56

IlonaD rašė: Rytoj pirmą kartą bandysiu kepti "Paskenduolį":

smile

kaip jis čia atrodo? smile
ir vėl pirmadienį prie spintos raudosi, kad kas drabužius susiaurino smile
I
IlonaD 6943
2010-09-10 15:14 IlonaD 2011-09-11 06-56

Elste rašė:

IlonaD rašė: Rytoj pirmą kartą bandysiu kepti "Paskenduolį":

smile

kaip jis čia atrodo? smile
ir vėl pirmadienį prie spintos raudosi, kad kas drabužius susiaurino smile


smile man ne tiek valgyti, kiek kepti patinka. Virtuvė - mano stichija, kai reikia ruoštis įv. šventėms, tai net siela atsigauna smile
Elste Elste 27292
2010-09-10 15:15 Elste 2011-09-11 06-56

IlonaD rašė:

Elste rašė:

IlonaD rašė: Rytoj pirmą kartą bandysiu kepti "Paskenduolį":

smile

kaip jis čia atrodo? smile
ir vėl pirmadienį prie spintos raudosi, kad kas drabužius susiaurino smile


smile man ne tiek valgyti, kiek kepti patinka. Virtuvė - mano stichija, kai reikia ruoštis įv. šventėms, tai net siela atsigauna smile

aaa, nu tai šaunu tada smile
(tai tu čia tai bobutei vis rūbus siaurini, ania smile )
I
IlonaD 6943
2010-09-10 15:22 IlonaD 2011-09-11 06-56

Elste rašė:
aaa, nu tai šaunu tada smile
(tai tu čia tai bobutei vis rūbus siaurini, ania smile )


smile smile ta bobutė nereali pas mane, bebaigiant valgyti 4 - ą obuolių pyragą (čia per savaitę), pareiškė, kad NEIŠKEPĘS, pusžalis ir išvis kažkos neskanus. smile
Atsivalgė, škias....
Tai dabar kitokius pyragus kepsiu smile
Elste Elste 27292
2010-09-10 15:27 Elste 2011-09-11 06-56

IlonaD rašė:

Elste rašė:
aaa, nu tai šaunu tada smile
(tai tu čia tai bobutei vis rūbus siaurini, ania smile )


smile smile ta bobutė nereali pas mane, bebaigiant valgyti 4 - ą obuolių pyragą (čia per savaitę), pareiškė, kad NEIŠKEPĘS, pusžalis ir išvis kažkos neskanus. smile
Atsivalgė, škias....
Tai dabar kitokius pyragus kepsiu smile

smile smile smile
aga, kepi, skubi, kad ji spėtų juos valgyt konvejeriu, va ir neiškepi iki galo smile
Elste Elste 27292
2010-09-10 15:36 Elste
o gal tu jai jau kokį kotletą iškepk smile
I
IlonaD 6943
2010-09-10 15:44 IlonaD 2011-09-11 06-56

Elste rašė: o gal tu jai jau kokį kotletą iškepk smile


smile O tu ką, galvoji jie ten vien pyragais gyvi? Tokių šedevrų pridarau, kad...
Pradedant paprastais kotletukais, baigiant įdaryta višta ir triušienos vyniotiniu :)
Elste Elste 27292
2010-09-10 15:59 Elste
tai va ir paskui jau viskas neskanu ir neiškepę. smile
Gal tu jai tada manų košės išvirk smile
I
IlonaD 6943
2010-09-10 16:08 IlonaD 2011-09-11 06-56

Elste rašė: tai va ir paskui jau viskas neskanu ir neiškepę. smile
Gal tu jai tada manų košės išvirk smile


OK :) tik vat prieš tai reikės jai duoti manų kruopos pagal mano pateiktą metodą atrinkti, tiksliai 268gramus smile
Elste Elste 27292
2010-09-10 16:10 Elste 2011-09-11 06-56

IlonaD rašė:

Elste rašė: tai va ir paskui jau viskas neskanu ir neiškepę. smile
Gal tu jai tada manų košės išvirk smile


OK :) tik vat prieš tai reikės jai duoti manų kruopos pagal mano pateiktą metodą atrinkti, tiksliai 268gramus smile

ale gal ir nieko tas metodas smile žinai, visai tiktų vietoj dietos. Kol suskaičiuoji, žiurėk rūbai jau platesni smile smile
I
IlonaD 6943
2010-09-10 16:12 IlonaD 2011-09-11 06-56

Elste rašė:
ale gal ir nieko tas metodas smile žinai, visai tiktų vietoj dietos. Kol suskaičiuoji, žiurėk rūbai jau platesni smile smile


Metodas suveiktų, jei tas kruopas ant žemės išbarstytum, o paskui skaičiuotum rinkdama smile
Elste Elste 27292
2010-09-10 16:33 Elste 2011-09-11 06-56

IlonaD rašė:

Elste rašė:
ale gal ir nieko tas metodas smile žinai, visai tiktų vietoj dietos. Kol suskaičiuoji, žiurėk rūbai jau platesni smile smile


Metodas suveiktų, jei tas kruopas ant žemės išbarstytum, o paskui skaičiuotum rinkdama smile

reiktų papilti kambary, tada kiekvieną kruopą paimti nešti į vituvę ir įdėti į ant aukščiausios lentynos stovintį indelį.
O čia tai tirptų ringės ir degtų kalorijos smile smile

ale jau tada po tokio darbo, nepadėtų ir "factumgelis" kojų ir rankų pirštų sąnariams smile
K
kapceviciene 1072
2010-09-10 16:40 kapceviciene
Labai patiko kaimynės konservuotos cukinijos.Darysiu ir aš.Skonis jei nežinotum galvotum kad valgai konservuotus ananasus.
Reikia 1 kibiro pripjaustytų nedideliais gabaliukais cukinijų
1kg cukraus
1l.ananasų sulčių bet kad būtų 100 procentinės ne kitokios.
Visą šį marmalą užmerkiam ir palaikom parą.Po to pakaitinam iki užvirs ir į sluoikelius.
Skanaus smile
2010-09-12 11:22 vvirginija1 2011-09-11 06-56

IlonaD rašė:
Slyvas (mėlynas, tas didesnes) - perpjauname per pusę, išimame kauliuką ir tas puseles sudedame į stkilainius (taip laisviau, neprigrūdame).
Sirupas:
1 l vandens
1,5 kg cukraus (nes slyvos gi rūgštokos)
4 v.š. želatino (išbrinkinto , ištirpinto).
Verdame, kol sirupas užverda - ir išpilstome ant tų slyvų stiklainiuose.
Gaunasi slyvos drebučiuose, mūsų šeimai labai patiko smile
Mergaitės, o ar želatiną galima užvirinti? lyg žinau kad negalima... Norėčiau pabandyti įdėti tokių slyvų...
I
IlonaD 6943
2010-09-12 13:35 IlonaD 2011-09-11 06-56

vvirginija1 rašė: Mergaitės, o ar želatiną galima užvirinti? lyg žinau kad negalima... Norėčiau pabandyti įdėti tokių slyvų...


Aš niekada neužvirinu, kažkada esu girdėjus, kad negalima, tai ir neverdu. Išbrinkintą želatiną dubenėlyje įdedu į puodą su vandeniu ir tą puodą - ant ugnies, gan greitai ji ištirpsta.
Byla Byla 12118
2010-09-12 13:48 Byla
Želatiną galima kaitinti iki užvirimo, bet neužvirti. Bent jau anksčiau taip rašydavo receptuose. smile
2010-09-12 13:54 vvirginija1 2011-09-11 06-56

IlonaD rašė: Išbrinkintą želatiną dubenėlyje įdedu į puodą su vandeniu ir tą puodą - ant ugnies, gan greitai ji ištirpsta.
Ir tada supilate į užvirusį sirupą?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui