Kulinariniai receptai

vovere vovere 25997
2011-06-06 09:09 vovere
kaip skaniai atrodo, man kaip tik tiktų prie kavos smile smile
Samajana Samajana 6091
2011-06-06 09:10 Samajana 2011-09-11 07-22

Rolanda rašė:

Petronele rašė:
Tikrai gera nuoroda, taip šašlų užsimaniau smile

Ką tik grįžau persivalgiusi jų... visokių - kalakutienos, vištienos... Fui, net negera... smile smile

Nepersivalgiusi...Tuos pavadinimus kur palikau...tikrai yra fui... nuo jų gal skrandis sustojo? Tinkamai iškepta šerniena ir kiauliena - malonumas ir akims ir gomuriui ir uoslei smile Be jokio gliutomato, o valgai ir dar nori. Net galiu pasakyti, kad jei ir pipirų perdaug, niekam nepasirodo trūkumu smile (visas maišiukas subiro išsprūdęs)
Receptas buvo garstyčios tomatas ir majonezas...tai išvaizda truputį neįprasta. Nekeptų iš toliau vaizdas toksai, kaip iškepusių.
O grybai , kad prie šito patiekalo tiktų,tai neįsivaizduoju. Nekelia tas produktas pasitikėjimo man...

Kriušonas iš galvos neišeina.
Iš kur jo toksai pavadinimas.
Gėrimas tai nelietuviškos kilmės, bet pavadinimą kildinčiau iš žodžio "kruštis" "pesimistinės"ir "optimistinės", pasakykim, prasmės .
Tik kas sugalvojo? smile
Ar tie , kurie jį geria ir jiems tai malonumas, kaip ir to žargoninio žodžio tiesioginė prasmė priskiriama malonumams. Ar tie, kurie jį daro ir žino, kad labai daug darbo įdėti reikia jį gaminant. O tai ne joksai malonumas, bet juodas darbas ir tas nemalonus darbas lietuvių kalboje dažnai tuo žodžiu "pavadinamas" yra. Ar yra kokių kitų pavadinimo versijų?

P.s Plius pastebiu... per mažai jūs Artą71 girdavot už jo triūsą, oi per mažai.
Aš kelias bobelės juo pagirdęs...buvau garbstomas po kiekvieno gurkšnio...ir tai man atrodo dar, kad triūso nekompansavo
vovere vovere 25997
2011-06-06 09:14 vovere
pirma jo reikia paragaut kad galėtum girti, taip ir neteko, reiks pačiai maišyt. didžiausia pagyra ir yra kad akyse dingdavo tas gėrimas, kelias minutes pažiopsojai ir nebėra smile
p.s. oi Samajana tu su savo iškalba kad pralinksminai smile smile
Samajana Samajana 6091
2011-06-06 09:52 Samajana 2011-09-11 07-22

vovere rašė: pirma jo reikia paragaut kad galėtum girti, taip ir neteko, reiks pačiai maišyt.

Tik nieko smile nebijodama laikykis tikslios receptūros...
Šampanas su balta ir martiniu truputį žiauriai skamba ir aš padariau nuodėmę receptą pakeisdamas. Šampaną pakeičiau Bobeline...ir visai be reikalo. Kai baigėsi (5-6l )gėrimo joms tilpo dar ir šampanas ir vynas smile
Beje tokių ištroškusių moteriškių seniai nebuvau ir matęs. Ir troškulį mano įsitikinimu sukėlė kriušonas. Kodėl taip sakau...Ogi eksperimento būdu. Tarp vyrų atsirado vienas gurmanas "savanoris", kuriam "vasiais sultyse" buvo labai " visai nieko" užsigėrti. smile
Rezultatas labai liūdnas. Posakis "vodka bez kriušona -dengi na vieter" kelis kart teisingesnis.
Kodėl aš rašau apie tai kaip apie kažkokią naujovę. Todėl, kad pas mus kriušonas būdavo daromas vaikams. Vaisiai ir sultys. Jeigu ne vaikams- vaisiai užpilami vien sangrija. Birzgaliukas žodžiu. Kai kulinarijos imasi vyrai... smile reikalai taisosi. O Arto71 recepte gėrimas gaunasi labai apgaulingas...Sultys paslepia alkoholio skonį ...tik truputį martinis jaučiasi
...tik vat nuodėmė gal. Kelis kart žegnojausi, kad be martinio ir sulčių ten nieko iš skysčių daugiau nėra
klem klem 3973
2011-06-06 10:05 klem 2011-09-11 07-22

Samajana rašė:
...tik vat nuodėmė gal. Kelis kart žegnojausi, kad be martinio ir sulčių ten nieko iš skysčių daugiau nėra

Oi-joj-joj smile
"Visi vyrai apgavikai" smile
Samajana Samajana 6091
2011-06-06 11:59 Samajana 2011-09-11 07-22

klem rašė: Oi-joj-joj smile
"Visi vyrai apgavikai" smile

Kiaulės vyrai... kažkas sakė.
Sutinku būti apgaviku...jei pasikrikštijate kiaulėmis pačios.
Sėdi prie stalo...po nosimi gėrimas ...reikia ir gerti neklausinėjus.
Skanu...geri...neskanu, vadinasi sultys smile
O tai..."mažu toooo mažu ano"...
Gal aš gėrimo recepto paslaptį branginu ir saugau smile
klem klem 3973
2011-06-06 14:39 klem 2011-09-11 07-22

Samajana rašė:
Kiaulės vyrai... kažkas sakė.

Aš nesakiau smile
Tik kad "Nėr kuo apsirengt" sakydavau smile
O moterų taip vadinti.... negalima smile
vovere vovere 25997
2011-06-12 10:24 vovere
noriu pasitikslinti apie alyvuogių aliejų, kažkada Elvusia minėjo kad perkant alyvuogių aliejų reikia žiūrėti kad būtų parašyta etiketėje extra virgin. dabar perskaičiau straipsnį, kad jei parašyta "extra virgin" (tyras alyvuogių aliejus), tai toks alyvuogių aliejus labiau tinkantis patiekalams apšlakstyti ir pagardinti, o jei etiketėje parašyta "olio di sansa" (išspaudų aliejus), tiks labiau gaminti valgiui, tai yra jį galima kaitinti.

tai aš taip suprantu su užrašu extra virgin nelabai tinkamas kaitinti?
Elvusia Elvusia 19998
2011-06-12 10:48 Elvusia 2011-09-11 07-23

vovere rašė:

tai aš taip suprantu su užrašu extra virgin nelabai tinkamas kaitinti?

Atvirkščiai - būtent exstra virgin tinkamiausias :)
Šiaip jau pasidaryk Ghee sviesto ir kepk su juo.
Geresnio varianto nematau.
Arba - kokosų aliejus.
Bet, jei daug kepi - brangu.
vovere vovere 25997
2011-06-12 10:56 vovere
tai straipsnis meluoja?
žurnalas "Geras skonis", kažkaip neatrodo visai prastas žurnalas smile
Elvusia Elvusia 19998
2011-06-12 10:56 Elvusia 2011-09-11 07-23

vovere rašė: tai straipsnis meluoja?

O ką ten rašo?
Einu, paskaitysiu. Neskaičiau :)
Elvusia Elvusia 19998
2011-06-12 10:58 Elvusia
Na tai kad labai aiškiai parašyta, Lukos nuorodoje:

"Alyvuogių aliejus labai tinka kepti
Beje
alyvuogių aliejus gana gerai kepimui (jei vis dėl to kepate) , nes
jame dominuojančios omega 9 riebiosios rūgštys kaitinamos mažiau
oksiduojasi. Tačiau aš patarčiau iš viso nekepti, nes tai labai
blogas maisto apdorojimo būdas ir dažnai valgant keptą maistą
labai padidinate vėžio riziką, ypač jei kepate ant rapsų,
saulėgrąžų ar margarino. Mano žiniomis pats geriausias kepimui
yra kokoso aliejus, kuris yra labai sveikas, bet plačiau apie jį
kitą kartą. Kepimui taip pat galima naudoti sviesta ( gryna 100% sviestą, geriausia kaimišką iš nepasterizuoto pieno)."
vovere vovere 25997
2011-06-12 11:00 vovere
o kas dabar pasakys kur parašyta teisybė? smile
ir kuo tikėti? smile
bet man labiausiai norisi tikėti Lukos nuoroda nes nusipirkau kaip tik extra virgin aliejų smile
Elvusia Elvusia 19998
2011-06-12 11:05 Elvusia
Kaip tik vakar per kažkurią lietuvišką televiziją rodė laidą su Zita Kelmickaite.
Ir kalbėjo apie aliejus. Paminėjo būtent šalto spaudimo alyvų aliejų ir kokosų aliejų, kurie, juos kaitinant, išskiria mažiausiai kancerogenų.
Labiausiai reikia vengti rafinuotų aliejų. Ir visai negalima kepti ant moliūgų, sėmenų, ir visokių aliejukų, kurie naudojami tik salotoms ir košėms gardinti.
Beje, dar buvo paminėtas ghee sviestas, kuris, kaitinamas, jau neišskiria kancerogenų, arba išskiria minimalius kiekius.
Apskritai, reikia kepti be riebalų, jei tik įmanoma.
vovere vovere 25997
2011-06-12 11:07 vovere
ai aš labai retai keptuvėj kepu, dažniau orkaitėj tą darau tai ten ir riebalų mažiau. o ir stovėt nereikia pastoviai, sudedi ir psio visas darbas
Aradija Aradija 10365
2011-06-12 14:44 Aradija 2011-09-11 07-23

vovere rašė: o ir stovėt nereikia pastoviai, sudedi ir psio visas darbas
va tas man irgi labiausiai patinka tik va dujos pigiau nei elektra smile po kol kas smile
vovere vovere 25997
2011-06-12 15:03 vovere
čia aišku irgi tiesa, kai reikia už elektrą mokėt iš kart jaučiasi ką gaminau tą mėnesį smile smile smile
2011-06-12 23:53 vvirginija1 2011-09-11 07-23

Elvusia rašė:
Labiausiai reikia vengti rafinuotų aliejų.
Aš keletą kartų kepimui pirkau tokį
www.osama.lt/pub/default.aspx?Page=ProductsLT&PID=186
Bet jis rafinuotas, tai gal netinka kepimui smile Man jis patinka dėl to kad neturi jokio specifinio alyvuogių skonio ir kvapo
Tess Tess 20234
2011-06-23 10:15 Tess
Išnaršiau viską, bet taip ir neapsisprendžiau kokį pasirinkti šašlykų marinato receptą.
Planuoju marinuoti kiaulieną ir vištienos kupmpelius.
Gal kas galėtu pasidalinti. smile
Marinuoja ir vyne, ir acte, ir kefire, ir jogurte.

Na šis visai patiko:
skanusgyvenimas.blogspot.com/2011/05/grill-sezonas-atidarytas.html
amadina22 amadina22 19757
2011-06-23 10:17 amadina22
Dar marinuoja degtinėje. Sako, labai minkšta mėsa gaunasi. Nors aš neragavau.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui