Kulinariniai receptai

jofky jofky 3286
2013-11-15 14:59 jofky

Luka_Paciolis rašė:
Šis stalas man labai sukėlė apetitą smile
Sriuba aštri?


Ne, visiškai neaštri, bet labai skani, nespėjom paklausti kokia tai buvo, bet turkiškos sriubos (çorba) man visos skanios jeigu tik čili nėra smile Jeigu meniu yra, visada jos užsisakom smile
2013-11-15 15:06 Luka_Paciolis

jofky rašė:

Ne, visiškai neaštri, bet labai skani, nespėjom paklausti kokia tai buvo, bet turkiškos sriubos (çorba) man visos skanios jeigu tik čili nėra smile Jeigu meniu yra, visada jos užsisakom smile
O kaip be čili smile
Ne, man jei nėra sriuboje čili tai neskanu. Čilį naudoju beveik visose sriubose, tai mano pagrindinis prieskonis smile
jofky jofky 3286
1 2013-11-15 16:12 jofky

Luka_Paciolis rašė:

jofky rašė:

Ne, visiškai neaštri, bet labai skani, nespėjom paklausti kokia tai buvo, bet turkiškos sriubos (çorba) man visos skanios jeigu tik čili nėra smile Jeigu meniu yra, visada jos užsisakom smile
O kaip be čili smile
Ne, man jei nėra sriuboje čili tai neskanu. Čilį naudoju beveik visose sriubose, tai mano pagrindinis prieskonis smile


Ne problema čili isidėti, problema išimti kai jau idėta smile
Petronele Petronele 18325
3 2013-11-29 12:35 Petronele

urtele rašė: Manau retokai tu į virtuvę beužsuki, žiūrėk , kad termitai baldų nesuėstų: smile

Aš ir galvoju, kas man orkaitės dugną pragraužė smile
Bet tai netiesa smile užsuku, ir net receptu galiu pasidalinti. Praėjusį savaitgalį Beatos laidoj nusižiūrėjau - labai skanios įdarytos bulvės:
www.beatosvirtuve.lt/blog/recipes/marisos-bulves/
Ir prie bulvinių dar vienos, keptos su garstyčiomis:
www.5braskes.lt/skanios/gardzios-bulves-su-gar...
jofky jofky 3286
2013-11-29 14:37 jofky

Petronele rašė:

urtele rašė: Manau retokai tu į virtuvę beužsuki, žiūrėk , kad termitai baldų nesuėstų: smile

Aš ir galvoju, kas man orkaitės dugną pragraužė smile
Bet tai netiesa smile užsuku, ir net receptu galiu pasidalinti. Praėjusį savaitgalį Beatos laidoj nusižiūrėjau - labai skanios įdarytos bulvės:
www.beatosvirtuve.lt/blog/recipes/marisos-bulves/
Ir prie bulvinių dar vienos, keptos su garstyčiomis:
www.5braskes.lt/skanios/gardzios-bulves-su-gar...


Pirmasias pagal Beatą darysiu šnd, o antrosios sprendžant iš nuotraukos labai jau koncerogeniškos, nevalgyčiau tokių smile
Elste Elste 27292
2013-11-29 14:42 Elste
Orkaitėje keptos visai ne kancerogeninės smile
taigi ne keptuvėje ant aliejaus svilinamos smile
Petronele Petronele 18325
2013-11-29 14:57 Petronele
Kancerogenai, Elste, susidaro ir orkaitėj kepant, ypatingai bulvėse ir baltų miltų gaminiuose. Ne aliejus, o aukšta temperatūra to kaltininkas. Bet juos galima neutralizuoti. Pavyzdžiui, stikline šviežiai spaustų sulčių.
Jofky, nežinau iš kur jie tas nuotraukas ima, bet ir antros bulvytės neapskrunda taip stipriai. Tiesa, aš tas įdarytas bulves kai dariau, tai nekepiau jų iš pradžių, o viriau, paskui tik pašildžiau orkaitėj.
jofky jofky 3286
2013-11-29 15:10 jofky

Petronele rašė:
Kancerogenai, Elste, susidaro ir orkaitėj kepant, ypatingai bulvėse ir baltų miltų gaminiuose. Ne aliejus, o aukšta temperatūra to kaltininkas. Bet juos galima neutralizuoti. Pavyzdžiui, stikline šviežiai spaustų sulčių.
Jofky, nežinau iš kur jie tas nuotraukas ima, bet ir antros bulvytės neapskrunda taip stipriai. Tiesa, aš tas įdarytas bulves kai dariau, tai nekepiau jų iš pradžių, o viriau, paskui tik pašildžiau orkaitėj.


Per vėlu, jos pas mane jau seniai nuplautos, kiekviena atskirai suvyniota į foliją ir kepa smile
Yra grėsmė nespėti joms būti įdarytoms, nes taip iškeptas folijoje vaikai labai mėgta valgyti su sviestu ir druska smile
jofky jofky 3286
5 2013-11-29 20:07 jofky
Štai mano įdarytos bulvytės.
Įdaras, bulvių vidus, jogurtinė grietinė, špinatai, druska, pipirai, muskatas, rūkyta šoninė ir sūris.
Bulvės buvo labai miltingos, iškrapščius vidų nesilaikė, teko įvynioti į foliją kad laikytu formą :)
Aradija Aradija 10365
2013-11-29 20:22 Aradija
va tu atradai ko man truko tame recepte - ogi šoninikės - vietoj špinatu galima smile
jofky jofky 3286
2013-11-29 20:48 jofky

Aradija rašė:
va tu atradai ko man truko tame recepte - ogi šoninikės - vietoj špinatu galima smile


Ne vietoj špinatų, o šalia špinatų smile špinatai jėga, tik skonis prėsnas smile Šoninę smulkiai supjaučiau ir pakepiau prieš tai smile
Petronele Petronele 18325
2013-11-29 20:49 Petronele

Aradija rašė:
va tu atradai ko man truko tame recepte - ogi šoninikės - vietoj špinatu galima smile

smile Tu kaip mano sūnus. Kad jis gailiai neklaustų "ar šiandien vegetariškai? smile " aš dariau pusę su špinatais (špinatai labai gerai, nereikia jų lauk mesti), o į kitas dėjau pakepintą keptuvėj faršą (su pomidorais).. Bulvių įdaro liko, tai dar kelis a la žemaičių blynus iš jo padariau.
Aradija Aradija 10365
2013-11-29 21:16 Aradija
na aš dar špinatu skonio neatradau - gal kada nors kai savo auginsiu ... smile
jofky jofky 3286
1 2013-11-29 21:18 jofky

Aradija rašė:
na aš dar špinatu skonio neatradau - gal kada nors kai savo auginsiu ... smile


Nematau problemos, jie juk be skoniai smile
jofky jofky 3286
1 2013-12-04 15:25 jofky
Žiūrėjau filmą, ten kepė Šarlote. Susidomėjau. Pasiknisau internete, ogi tai elementarus obuolių pyragas. Tik 4 pagrindinės sudedamosios dalys, viską turiu, nutariau iškepti. Šeimyna raukė nosį ir jau buvo šūksniai "Aš nevalgysiu". Bet valgė ir dar kaip valgė, varyt nuo pyrago reikėjo smile
Receptas atrodė labai banalus, biški pridėjau savo, kaip visada smile

Obuolius nulupau, supjaučiau, subėriau į kepimo formą pateptą lydytu sviestu, apibarstyta cinamonu, imečiau keletą žvaigždukinių anyžių, vanilės lazdelės pasmulkintos, vėl pabarsčiau obuolius cinamonu.

Tešla:
3 didesni kiaušniai su 1 st cukraus ir druska gerai išplakiau, tikrai labai plakiau iš dūšios su mikseriu.
Supiliau 1 st miltų, truputis brendžio ir vėl gerai suplakiau.

Gautą masę supyliau ant obuolių.

Pagal receptą reikia kepti apie 180C apie 40 min, bet mano pyrago gavosi daug ir storas, todėl kepiau kur kas ilgiau ir apkepus paviršiui bet vidus dar tyvuliavo sumažinau karštį iki 150C ir kepiau kol iškepė :D

Tikrai gavosi žiauriai skaniai smile
L
Loreta13 30842
2013-12-04 16:28 Loreta13

jofky rašė: Tikrai gavosi žiauriai skaniai smile
Tikiu...
Bet kiek tų obuolių smile 2, 3, 4 ar daugiau smile
Kokio jie dydžio smile
jofky jofky 3286
2013-12-04 16:54 jofky

Loreta13 rašė:

jofky rašė: Tikrai gavosi žiauriai skaniai smile
Tikiu...
Bet kiek tų obuolių smile 2, 3, 4 ar daugiau smile
Kokio jie dydžio smile


Kiek širdelė geidžia smile Svarbu kepimo formos dugną pilnai kad uždengtu ir biški daugiau smile
L
Loreta13 30842
2013-12-04 16:56 Loreta13

jofky rašė: Kiek širdelė geidžia smile Svarbu kepimo formos dugną pilnai kad uždengtu ir biški daugiau smile
Originalus receptas iš kur smile
jofky jofky 3286
2013-12-04 17:07 jofky

Loreta13 rašė:

jofky rašė: Kiek širdelė geidžia smile Svarbu kepimo formos dugną pilnai kad uždengtu ir biški daugiau smile
Originalus receptas iš kur smile


Iš interneto. Imu tik baze receptui visada. Niekada nedarau tip tip kaip parašyta smile
Sfera Sfera 1386
2013-12-04 17:10 Sfera
O brendis kam pilamas-ka nuveikia gero ? smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui