Tax.lt narys Aixa

A
Tax.lt narys nuo
2006-05-29
Aixa
forume parašė 10 žinučių

Naujausios žinutės:

2009-10-09 10:02 Programinė įranga » Rivilė » #708238

Vikbo rašė:

Aixa rašė:

Vikbo rašė: Prasau pagalbos, musu pastovus tiekejai is Voketijos, visada israso mums invoisus, kuriose pazymeta, kad jei mes si saskaita apmokame iki dienos israsymo saskaitos, galim taikyti 3% diskonta/
Gal kas paaiskins kaip atvaizduoti diskonta pirkimo dokumente, kad nebutu matyta skola tiekejui?


Pirkimo dokumente- kortelė "mokėjimo terminai". Ten ranka įvedamas diskonto procentas ir data. Jei apmoki iki diskonto termino - programa pati paskaičiuoja mažesnę sumą, jei neapmoki - lieka didesnė.


Bandžiau, bet neišeina. Pirkimo operacija- valiutinė ir kai aš išrinku valiuta, tai terminų lenkelyje diskonto procento langelis darosi negyvas. Gal pas Jus ne taip?


Chm... man jokių problemų dėl valiutinių diskontų nėra. Siūlyčiau patikrinti ar kliento - tiekėjo iš kurio perkate, kortelėje yra nurodyta būtent ta valiuta, kurią pajamuojate invoisą, kaip galima atsiskaitymo valiuta. Kortelėje jų gali būti kelios. Jei "nesuveiks", peržiūrėkit parametrus, gal yra koks nustatymas diskontams. Jei ir ten nieko nerasite, skambinkit aptarnaujančiam konsultantui ar tiesiai į Rivilę.
2009-10-07 14:46 Programinė įranga » Rivilė » #707361

Vikbo rašė: Prasau pagalbos, musu pastovus tiekejai is Voketijos, visada israso mums invoisus, kuriose pazymeta, kad jei mes si saskaita apmokame iki dienos israsymo saskaitos, galim taikyti 3% diskonta/
Gal kas paaiskins kaip atvaizduoti diskonta pirkimo dokumente, kad nebutu matyta skola tiekejui?


Pirkimo dokumente- kortelė "mokėjimo terminai". Ten ranka įvedamas diskonto procentas ir data. Jei apmoki iki diskonto termino - programa pati paskaičiuoja mažesnę sumą, jei neapmoki - lieka didesnė.
2009-07-15 14:39 Programinė įranga » Rivilė » #675595

zitka86 rašė: gal ne taip parasiau, tos ismokos jau nebera apmokestinamos, o jei manot kad subsidijos tai jos tada turetu matytis balanse, bet po tikrovej man ju reik kaip pajamos gautos ir turetu but parodomos pelno nuostoliu ataskaitoje :(


Kad ir kaip bebūtų, kalba eina apie dotacijas/subsidijas. Jei dotacija gauta, bet nepanaudota, likutis bus balanso sąskaitose, jei panaudota dalinai - ir balanse ir P/N ataskaitoje, jei panaudota visa - tik P/n atskaitoje. Likučius tiek balanso sąskaitoms, tiek pajamų sąnaudų sąskaitoms reikia suvesti per didžiąją knygą ir tarpinę sąskaitą D.
2009-02-07 09:15 Programinė įranga » Rivilė » #616658

hamanka rašė:

rcl rašė:

hamanka rašė: Oijjj :) norejau parašyti "įsigytų prekių pardavimo registravimo žurnalas". Kaip jį atsispausdinti?

pasidaryti ataskaitą ir atsispausdinti
smile
P.S. SOLO neturi registro modulio .


Ačiū, bandysiu kurti per pirkimų analizės ataskaitas



Prekių pirkimai, pardavimai ir rezultatas visai neblogai matosi ir STATISTIKA_prekių apyvarta įtraukiant paradavimus.
2009-01-03 18:35 Gyventojų pajamų mokestis » NPD » #596123
[quote=individas]

Loreta rašė:
Aš tikrai netaikyčiau sau
Kolkas,mes drąsiai, klaidžiojam nežinomybėje. VMI tinklapyje, radau net du kartus paminėta, kad GPM susigražinti bus neįmanoma. Artas konsultuoja kiek kitaip. Nu velnias,pagyvensim- pamatysim.


VMI komntaruose neįskaičiau to, kad nebus galima susigrąžinti GPM nuo nepanaudotų negalima taikyti jokios kitoms pajamoms, nei darbo užmokestis. Jei nepasinaudojai - basta, neatsiimsi iki metinės deklaracijos pateikimo. Bet kur radai parašyta, kad negrąžins? Gal nuorodą gali įdėti?
2009-01-02 11:21 Bendra » Pakuotės mokestis » #595729

laura9 rašė:

edwardas rašė:

Amrita rašė: Ar reikia mokėti už šiukšlių maišus, į kuriuos mes patys dedam šiukšles?


Manau,kad taip smile

O tai jūsų įmonė moka? smile


Pokštaujat Jūs tikriausiai švenčių proga :) Pakuotės mokesti mokamas nuo išleistos į vidaus rinką pakuotės - t.y. pardautos. O tai, kad sudėję šiukšles nunešėt iki konteinerio, tikrai netraktuojama išleidimu į rinką.
2008-11-29 09:28 Programinė įranga » Rivilė » #584389

Vikbo rašė: Labas rivilečiai? padekite kas turi gamyba,
Paaiškinkite, jeigu Jums nelabai sunku, kaip jus vedate pas save gamybines operacijos.
Aš nežinau kaip nurašinėt ir priskirti gaminamos prekės savikainai papildamas išlaidas ?
Girdėjau kad galima naudoti nebaigtos gamybos sąskaita?


Pirmiausia reikia apsirašyti "gamybinį" kodą, t.y. sukurti naują kodą pvz. 20120 ar 6004 (žiūrint kurioje sąskaitoje kaupiate netiesiogines išlaidas). Po to gaminamos prekės kortelėje nurodote, kad ji kompektuojama ir sudėtines dalis: medžiagos+ kodai. Kai atliekate gamybos modulyje surinkimo operaciją, programa pati surenka komplektuojamas dalis ir kodu, kuriuos aprašėtė prekės kortelėje.
Dėl kodo kainos. Ją galima įvesti kodo aprašyme tarkim mėnesiui. Jei vyksta gamyba, o tikslios išlaidos nežinomos, gamybos operacijos neperkeliamos.
2008-06-17 10:36 Apskaita & Auditas » Pelno paskirstymas » #532226
Jei pelno paskirstymo projekte nuvo numatyta dividendams išmokėti 100 tūkst. Lt, o faktiškai buvo išmokėta 110 tūkst. Kaip apskaitoje tai pavaizduoti ir kokių dokumentų reikia ar nereikia tai pagrįsti? Ar korespondencija tokia pati kaip skirstant pelna "paprastai", t.y. iš nepaskirstytojo ankstesnių metų pelno? Tik gal reikia dar vieno akcininkų protokolo dėl pakartotinio pelno paskirstymo?
2007-03-29 16:00 Pelno mokestis » Socialinis mokestis » #386064
Jei įmonė įregistruota 2006 m. ir 2006 m. dirbo pelningai, tai 2007 m. ji turi mokėti socialinį mokestį avansai kas ketvirtį ar visą apskaičiuotą socialinio mokesčio sumą iki 10.01?
2006-06-09 14:08 Lankytojų pasiūlymai, tinklapio naujienos » Dėl suminės darbo laiko apskaitos » #284684
Kaip išlyginti darbo valandas pasibaigus suminiam apskaitiniam laikotarpiui, jei darbuotojas neišdirbo viso jam priklausančio laiko, t.y. išlyginus valandas, dirbo mažiau nei 40 val. per savaitę? Per visą suminį laikotrapį jam buvo mokama tik už faktiškai dirbtas valandas. Neišdirbtas valandas traktuoti kaip prastovą dėl įmonės kaltės ir apmokėti pagal minimalų darbo užmokestį? Ar kaip?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui