Tax.lt narys giesmele

G
Tax.lt narys nuo
2006-06-15
giesmele
forume parašė 11 žinučių

Naujausios žinutės:

2010-09-29 17:07 Apskaita & Auditas » Ilgalaikio turto nusidėvėjimo normatyvai » #857806

Rolf rašė:

giesmele rašė:
Ne, ne nuoma,

Tada teks paskaičiuoti nusidėvėjimą ir tikslinti metines pelno mok.deklaracijas.


Aciu Rolf, taigi teks pasiraitoti rankoves ir padirbeti smile
2010-09-28 22:17 Apskaita & Auditas » Ilgalaikio turto nusidėvėjimo normatyvai » #857128

Rolf rašė:

giesmele rašė: 2006 m. lizingo budu indiv imoneje pirktas krovininis automobilis. Ankstesne buhaltere nusidevejimo siam turtui neskaiciavo.

Gal tai buvo automobilio nuoma. Paskaitykite sutartį su lizingo bendrove.


Ne, ne nuoma, lizingo sutartis sudaryta pagal pirkimo-pardavimo sut. su auto pardavejais. Tik sutarty parasyta, kad iki Turto priemimo-perdavimo kliento nuosavyben akto pasirasymo momento turtas nuosavybes teise priklauso SEB lizingui. Bet VMI konsultante tel. pasake nusidevejima skaiciuoti nuo pat eksploatavimo pradzios.
2010-09-28 21:19 Apskaita & Auditas » Ilgalaikio turto nusidėvėjimo normatyvai » #857116
Turiu klausimeli:
2006 m. lizingo budu indiv imoneje pirktas krovininis automobilis. Ankstesne buhaltere nusidevejimo siam turtui neskaiciavo. Lizingas baigtas moketi 2009 m. ir imone toliau naudoja si automobili. Ka daryti su nusidevejimu uz 2006, 2007, 2008 metus - apskaiciuoti ir keisti visas pelno mokescio deklaracijas ar galima kazkaip kitaip isspresti si reikala? Ar galima mokestinej apskaitoj taikyti didesni nei 4 metu (kaip kroviniam auto) nusidevejimo normatyva?
Labai aciu uz atsakyma!
2010-08-26 13:58 Programinė įranga » Buhalterinė programa "Centas" » #844882
Konkreciai nepasake kame ta problema smile
Paslaugos paveikslu reminimo - kiekvienas remelis gaminamas individualiai pagal uzsakyma, komplektuojamas pats remas, kartonas, stiklas ir pan.
As su malonumu remelius pardavineciau kaip reminimo paslauga, o gale menesio nurasyciau bendrai medziagas, bet VMI tai gali nepatikti...
Sunku nuspresti, kai mazai ka zinai apie abi programas, juk visada pamatai problemas, kai dirbi programa jau pakankamai ilga laika. Kiek zinau Cento privalumu - tai greitesnis aptarnavimas, mazesne kaina nei Agnum Elit, dar DU modulis (nors mums jo bent jau kol kas kaip ir nereikia). Gal jus galetumet keleta Elit trukumu isvardint, kad butu lengviau pasirinkti smile
2010-08-26 12:15 Programinė įranga » Buhalterinė programa "Centas" » #844772
Sveiki,
Renkuosi programa tarp Cento ir Elit - reiks tvarkyti keleto imoniu apskaita, viena is ju uzsiima reminimo paslaugom - t.y. gamyba. Elit konsultante sake, kad Centas turi problemu savikainos skaiciavime ir kad po metu turesiu pirkti kita programa smile Gal Cento gerbejai ir zinovai galetumet paprotinti mane, kaip geriau pasirinkti, ar tikrai turesiu problemu su ta savikaina.
2010-05-21 14:03 Bendra » Individuali įmonė » #808924
Sveiki,

Labai prasau atsakykit i teisini klausima, susijusi su II savininko atsakomybe.
1. II savininkas puse jam, kaip fiziniam asmeniui, priklausancio nekilnojamojo turto (gauto dovanu bunant santuokoje) padovanojo zmonai. Jei II bankrutuoja, ar skolos isieskomos tik is II savininko turto puses, ar ir is zmonos turto (kuri ji gavo dovanu is sutuoktinio).
2. Nekilnojamasis turtas II savininkui ir jo zmonai priklauso kaip bendroji jungtine nuosavybe. Jei II bankrutuoja, ar skolos isieskomos is visos bendrosios savininku nuosavybes, ar tik is puses.
3. Bunant santuokoje II savininko zmonos vardu nupirktas nekilnojamasis turtas. Ar II bankrutuojant, skolos isieskomos is sio turto ir kokia dalimi?
4. Savininkas visa turta (kuri pats buvo gaves dovanu jau esant santuokoje) padovanoja zmonai. Ar bankroto atveju isiskolinimai (pvz VMI skirtos baudos smile isieskomi is zmonos turto?

Pastabele: II ikurta pries santuokos sudaryma.

Gal kokia nuorodele i koki straipsni sia tema imestumet... smile

Labai aciu uz atsakyma smile
2009-12-08 12:30 Apskaita & Auditas » Sąskaitų korespondencija » #729671

Rainis rašė:

giesmele rašė:
Kadangi imone nedidele, neturi apskaitos programos, nesinoretu daug laiko skirti zaliavas ar paslaugas priskiriant konkretiems gaminiams...
Aciu uz pagalba!

Vėl mane bars kolegos už grubumą, bet nesusilaikau neatskaitęs pamokslo.
Kodėl tik norite žiūrėti, kad "nesinoretu daug laiko skirti ", tai yra, kaip išsisukti kuo paprasčiau (tuo pačiu ir prasčiau) padaryti? Kaip tik štai šios mažos įmonės pavyzdžiu ir mokykitės, kaip tvarkyti apskaitą tegu gal ir menkoj, bet gamybinėj įmonėj. Juk jums dar prieš akis turbūt ilga profesinė veikla nusimato, tai kraukite sau patirtį, kuri ateityje pravers ir karjerai.


Mielas ar miela Raini, pabaret, pabaret mane, bet i klausima neatsaket, tai kaip as mokysiuos tuo mazos imones pavyzdziu jei tamsta nieko nepadedat? smile Apskaita visada galima isplesti iki begalybes ir net su maza imone sedet visa darbo diena penkias dienas per savaite, bet man svarbu, kad mano apskaita tenkintu butinus VMI ir Sodros reikalavimus. Be to, imoneje dirba vienas vienintelis zmogus, kuris ir pats savo atsargas mato nuolat akyse, del to nieko kontroliuoti nereikia. Todel ir klausiu kaip cia viska paprasciau padaryti.
2009-12-07 16:28 Apskaita & Auditas » Sąskaitų korespondencija » #729349
Sveiki,
Esu "zalia" II buhaltere, imone labai nedidele, teikia paveikslu reminimo paslaugas. Labai prasau patarkite, kaip elgtis tokiais atvejais:
1. Perkamos medziagos, is kuriu gaminami remeliai - stiklas, remai, kartonas - ar sias medziagas deti pradzioj i atsargu saskaita ir nurasyti men pabaigoj i 600 sask. (Pardavimu savikaina) pagal nurasymo akta (ar galima nepriskirti tiksliu kiekiu konkretiems gaminiams?)?
2. Perkam iv medziagas, pvz. dvipuse lipnia juosta, klijus ir pan. kuriuos naudojam reminant (ju tikrai neiseitu priskirti atskiriems gaminiams) - ar sias medziagas galima tiesiai deti i ta pacia pardavimu savikaina ar kur kitur?
3. Perkam veidrodzio stiklo poliravimo, plakato laminavimo paslaugas - ar sias paslaugas tiesiai deti i pardavimu savikaina, ar i veiklos sanaudas?
Kadangi imone nedidele, neturi apskaitos programos, nesinoretu daug laiko skirti zaliavas ar paslaugas priskiriant konkretiems gaminiams...
Aciu uz pagalba!
2008-01-22 17:20 Bendra » Individuali įmonė » #480043
Labai aciu uz atsakyma!!!
Dar noriu paklausti kito dalykelio - jei imone uzdirbo 2007 m. pelno pvz. 19000 Lt (beje, jis nera apmokestinamas pelno mokesciu, nes II dirba iki 10 darbuotoju), bet imones savininkas is imones neeme atlyginimo visai, ar reikia uz savininka moketi imokas papildomai pensijai?
2008-01-22 16:22 Bendra » Individuali įmonė » #480031
Labai prasau patarti:
Kaip yra su II savininku inasais - pritruko pinigeliu atlyginimams, savininkas ruosiasi inesti savo inasa, kad juos ismoketi. Kaip tai yra forminama, ar yra kokie mokesciai ar galimos kokios kitos problemos susijusios su tuo?
Labai aciu smile
2006-06-15 16:11 Bendra » Vel komandiruotė... » #286503
Būkit žmonės, padėkit smile

Kuo remiantis skaičiuoti komandiruotei skirtos valiutos keitimo banke išlaidas? Kvite, kurį pateikė darbuotojas, komisinis mokestis - 0.00. Pateikus avansinę apyskaitą, mes atlyginsime išlaidas pagal išvažiavimo dienos oficialų kursą, bet perkant valiutą darbuotojas juk mokėjo ne oficialiu kursu. Paskaičiavus skirtumą pagal oficialų kursą ir banke pritaikytą kursą susidaro 26 Lt. Ar galima šias išlaidas atlyginti ir kuo remiantis?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui