Tax.lt narys CITIZEN

C
Tax.lt narys nuo
2007-08-22
CITIZEN
forume parašė 8 žinučių

Naujausios žinutės:

2009-08-17 13:21 Bendra » Kreditine saskaita » #686979

Rolf rašė:

CITIZEN rašė: viena preke buvo brokuota ir ja grazinome, tiekejas atsiunte kreditine saskaita, klausimas ar tiekejas neturejo israsyti naujos PVM saskaitos negrazintai prekei?

Neturėjo.
Pirkote prekes: 2vnt.
Išrašė kreditinę sąskaitą:-1vnt.
Lieka 1vnt.


Aciux
2009-08-17 13:12 Bendra » Kreditine saskaita » #686970
Prasau pagalbos:
imone pirko dvi vienodas prekes,PVM sask.- faktura israsyta, taciau viena preke buvo brokuota ir ja grazinome, tiekejas atsiunte kreditine saskaita, klausimas ar tiekejas neturejo israsyti naujos PVM saskaitos negrazintai prekei?
2009-06-12 21:57 Įvairūs » Skolų išieškojimas, ieškinys » #664013

Tess rašė: Jeigu atsiliepime parašau, kad sutinku dėl skolos, bet nesutinku su prašomos priteisti skolos dydžiu, ar galiu prašyti teismo ieškinį atmesti? smile


Galite prašyti ieškinį atmesti, kaip nepagrįstą, kadangi sutartinius įsipareigojimus, nors ir pavėluotai, vykdote. Ieškovas pareikšdamas ieškinį klastojo sutartį,o čai jau gresia baudžiamoji atsakomybė ir iš to ištekančios pasekmės.
Tarp kitko įdomu, ar ant gauto teismo įsakymo ir preliminaraus sprendimo bylos numeris tas pats?
2009-06-11 22:30 Darbo teisė » ieškinys dėl nemokamų atlyginimų » #663608
Prie visko kas pasakyta, dar norėčiau pasakyti, kad kaip darbuotoja, kuri reiškia ieškinį dėl darbo santykių pažeidimo, esate atleista nuo žyminio mokesčio sumokėjimo.
2009-06-11 22:26 Įvairūs » Skolų išieškojimas, ieškinys » #663606

Tess rašė: Baisu.
Pirmas kartas toks, kad ko neprimalčiau smile

Gal kas turite atsiliepimo pvz., kur iš dalies sutinkate su reikalavimais smile
Net neįsivaizduoju, kaip aprašyti dokumentų klastojimą.
Gal tiesiog nurodyti, kad mūsų duomenimis mes skolingi tiek ir tiek, pridedame dokumentus. smile


Atsiliepime į ieškinį pradžioje rašai tą šabloną, kad kas su kuo kada sudarė sutartį,kad dėl sunkios ekonominės situacijos savo įsipareigojimus vykdote nepilna apimtimi, tačiau jūsų nuomone mėnesį vėluojantys apmokėjimai nėra esminiai sutarties nevykdymo kriterijai, dėl skolos sutinkate, tačiau nesutinkate su prašomos priteisti skolos dydžiu, motyvuojate kodėl, dėstote savo nuogastavimus dėl sutarties klastojimo, pridedate visų dokumentų, įrodančių jūsų tiesą, nuorašus, patvirtintus direktoriaus arba jo įgalioto asmens. Teismas gavęs jūsų atsiliepimą, turėtų naikinti PS ir nagrinėti ieškinį bendro ginčo tvarka, t.y. jūsų atsiliepimas bus išsiųstas ieškovui, lauksite atsiliepimo, vyks susirašinėjimas, po to jau teisėjas spręs dėl parengiamojo teismo posėdžio. Kol vyks dokumentų siuintinėjimas siūlyčiau tartis taikiai, nes teismo ekspertizės kainuoja brangiai, užtrunka ilgai, ginčo šalims tai atsiremia į pinigus. O ginčą išsprendus taikiai, sumažėja bylinėjimosi išlaidos, ieškovas gali atgauti dalį sumokėto žyminio mokesčio.
2009-06-11 21:39 Įvairūs » Skolų išieškojimas, ieškinys » #663597

Tess rašė: Ačiū smile
Bet gi kaip taip galima paskolinti didelę pinigų sumą. smile


Sutinkamai su LR teisės normomis jei paskolinta suma viršija 100 000 Lt., tai ieškinys bus teismingas apygardos teismui.
Jei suma mažesnė, tai galimi keli būdai, kreiptis į teismą su pareiškimu dėl teismo įsakymo išdavimo, jeu skolininkui procesiniai dokumentai bus neįteikti, teismo įsakymas bus naikinamas, o kreditoriui bus pasiūlyta kreiptis į teismą pareiškiant ieškinį.
Kitas būdas kreiptis į teismą su ieškiniu supaprastinto civilinio proceso tvarka, prašyti tailyti laikinąsias priemones, teismas spręs klausimą dėl preliminaraus sprendimo priėmimo, tačiau reikia turėti omeny, kad skolininkui neįteikus PS, jis taip pat naikinamas. Bendrąja ginčo teisenos tvarka, teismas, jeigu skolininkui neįteikiami procesiniai dokumentai kreditoriaus nurodytu adresu, visada užsiklausia gyventojų registrų centrą ir "Sodra", kreditorius visada gali prašyti teismo leisti įteikti skolininkui proc. dok. viešo paskelbimo būdu (vietiniame ir respublikiniame laikraštyje), skolininkui nepateikus atsiliepimo į ieškinį, teismas gali priimti sprendimą už akių, kurio skolininkas negali apskųsti nei apeliacine, nei kasacine tvarka. Teismo procesiniam sprendimui įsiteisėjus kreditoriui išduodamas vykdomasis raštas. paskutiniu metu gauname ieškinių, kur fiz. asmenys skolina pinigus "ant procentų" ir pagrindiniai rašytiniai įrodymai yra būtent tokie skolos rašteliai.
2007-08-23 14:54 Įvairūs » Juristams (jeigu tokiu yra) » #429851
dar klausimas,o kodel nenorit kreiptis i prokuratura,rasyt prasyma,kad prokuroras gindamas dingusiojo asmens vaiko turtinius interesus(pagal LR 3.185), t.y. viesaji interesa, surasytu ieskini teismui ir atstovautu civiliniame procese? nes kiek suprantu butas, kuri nori ex zmona perrasyt savo vardu buvo bendra sutuoktiniu nuosavybe. smile
2007-08-22 17:19 Įvairūs » Juristams (jeigu tokiu yra) » #429467
Tess isdestai tik faktus,taciau neargumentuoji,kodel kreipiesi i teisma del asmens pripazinimo nezinia kur esanciu,manau pagrindinis argumentas butu nepilnamecio vaiko islaikymas,kuris yra siuo atveju dingusiojo sunus,be to ir paveldetojas(arba vienas is ju),siaip gana mazai info. Ar yra dar suinteresuotu asmenu,del to asmens paskelbimo nezinia kur esanciu?ar tas dinges asmuo turejo kokio turto,jei turejo tai reiketu dar papildomai pareiskime prasyti paskirti dingusiojo aasmens turto administratoriu,ar nors kiek aisku smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui