Tax.lt narys GabriGabri

G
Tax.lt narys nuo
2007-09-02
GabriGabri
forume parašė 3 žinučių

Naujausios žinutės:

2007-09-02 16:45 PVM » PVM tarp ES valstybiu » #432583
Dėkui! Panašu, kad tikrai nemažai naudingos info ten yra.
Taip, jis versis ekon. veikla, ir pradžioj deja - nelegaliai. Matyt teks svarstyt variantus kaip visą tai įteisint. Bijau, kad daug daugiau laiko atims visa tai, nei, kad tarkim Lt išsiimt verslo liudijimą (net neįsivaizduoju ar toks ten egzistuoja)..
Tiesa, kitų fiz. asmenų būtų galima rast, jei dar prisiderint prie tos ribos, gal net pavyktų išsiverst kurį laiką su keliais žmonėm. smile
2007-09-02 15:54 PVM » PVM tarp ES valstybiu » #432578
Ačiū už išsamius atsakymus! Iš ties kiek aiškiau. Kai neesu susidūrus su tokiais reikalais, turbūt galit įsivaizduot kaip viskas painu atrodo smile stengiuosi skaityt ką randu, tai situacija kiek aiškėja.
Užvedžiau temą apie gavėją ES šalyje - ar tikrinamas jo "egzistavmas". Ta prasme - pagalvojom - o jei siūst neegzistuojančiam gavėjui, kažin ar iškiltų kokių problemų po kiek laiko.
Šalis yra Anglija (kolkas). Fiz. asmnuo, kuriam reiktų siųst, ten nuvykęs dar gan neseniai, tai ir nelabai gaudosi visose tose registracijose, juolab, kad ir laiko tam lieka labai nedaug, už tat ir bandom išsiaiškint kaip viską sutvarkyt, kad jam ten kiltų kuo mažiau rūpesčių.
Su riba, kaip supratau kalbat apie analogišką "35000" Lietuvoje. Ieškosiu šiandien kaip gi ten reikalai su šitu dalyku. Tą PVM sumokėt iš esmės nėra didelė problema, nes ir prekių kaina nėra labai didelė.
Kita vertus - kainas galima rašyt tokias, kad kuo ilgiau tos ribos neviršyt.smile
Dėl to "Vietos administratoriaus". Sunku pasakyt kaip jam šaus į galvą, bet aš matydama, kad žmogus vis gauna tokias statyb. medžiagas susimąstyčiau ar jam pačiam jų tiek reik.

Blogiausiu atveju beliks tikėtis, kad tokiom smulkmenom vietinė teisėtvarka nesidomi ir pasienyje nefiksuos, kad štai jau 5tą kartą tam pačiam žmogui siunčiamos tos pačios statyb. medžiagos (nes, kad išsiaiškint kas jis toks, ar užsiima kokiom statybom ar pan. trbt irgi reik iniciatyvos ir motyvacijos).. O gal kaip minėjau - siųst skirtingom pavardėm..bet tai mūsų įmonės vardas bet kokiu atv. figuruoja tas pats...
2007-09-02 01:19 PVM » PVM tarp ES valstybiu » #432559
Sveiki. Tokia kvailoka situacija: ind. įmonė nori siūst prekių į ES narę fiziniam asmeniui, bet jis nėra PVM mokėtojas. Kiek mes galim iš savo pusės padaryt (mes suinteresuoti tuo), kad prie jo neprisikabintų vietinė VMI dėl PVM (ir kitų mokesčių, jei tokie yra, gavėjui.). Prekių turbūt nelabai išeitų apiformint kaip "Savom reikmėm" (pabaigta tam tikro tipo vidaus apdaila), juo labiau, kad siūst reiktų bent jau kas kelis mėn.
Vnž. reik kuo paprasčiau pergabent tas prekes kas kelis mėn. su kuo mažiau įv. pildymų ir kitų, laiko reikalaujančių dalykų, nepažeidžiant įstatymų nei čia Lietuvoje, nei šaly-gavėjoj.
Pirmą kart susiduriam su eksportu, įmonė praktiškai ir įkurta tam, kad galėtume būt legaliais tiekėjais ir nekiltų jokių nesklandumų čia, o dar tokia situacija ir kolkas viviškai tamsus miškas. :-/

p.s. - tam fiziniam asmeniui ten regorstuot kažką pan. kjp Ind.Į. toj šaly-gavėjoj būtų per daug įv. išteklių reikalaujantis uždavinys ir kol kas toks variantas nesvarstomas, tikintis, kad galbūt yra kažkoks paprastesnis sprendimas, kuris nesukeltų problemų su vietine VMI.

p.p.s. - o gal jam užtektų savanoriškai užsiregistruot PVM. mokėtoju ir tada PVM-sąsk.-faktūroj nurodyt jo mokėtojo kodą su 0%?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui